Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co asi čeká divák od dlouhé řady pátků 13.? Vyvražďovačku, jinak nejspíše nic. Vražděního je opravdu dosti, jenže vše je jaksi tuctové. Když už chybí gore, jeden by myslel, že tvůrci předvedou alespoň zajímavé vraždy. Jenže magor s mačetou s ní jen mává, občas se chopí sekery či jiného bodnořezného nástroje a bez kouska fantazie setne či probodne další oběť. S blížícím se závěrem dochází k proměně ve vydařenou komedii, kdy je vskutku velmi těžké ubránit se trvalému záchvatu smíchu. Při výkřicích údivu (zjm. v závěru u auta s podříznutým policistou) jsem si nechtěně vzpomněl na výbornou parodii Rocky Horror Picture Show. Jedna hvězda za trojí prsa (+ 1x miss mokré tričko) druhá za song His Eyes od Pseudo Echo (připomněli mi Ultravox). Toť vše... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Nový záčátek' je sice doposud nejhorší díl, ale překvapivě pořád ještě slušná zábava. Čtyřkou poznamenaný, psychiatry kurvený a již vyrostlý Tommy je převezen do střediska pro mládež, kde má být připraven na návrat do běžného života. Hajzl v gólmanské masce ale nedá pokoj... Celkem chápu to nízké hodnocení, konec by se dal brát jako taková zrada na diváka (navíc částečně čekaná). Ale na druhou stranu, nuda nebyla, charakterově je to tady mnohem rozmanitější než v dílech předchozích (mládež, jejich vedení, skvělá buranská mamina, černošskej exot, na moment i ne zcela využitý podivín..., policie), vraždy jsou vesměs zajímavý (i když gore efekty nic extra - tady je znát Saviniho absence). Takže tak - nepovažuju se za nadšence do Jasona, nebyl jsem tedy uražen, a film celkově byl prostě (minimálně na poměry 80's slasherů) v pohodě. 6,5/10. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zde přichází série ze stádia zbytečnosti do stádia přiblblosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Obrovský propadák!!!Všemi parametry odlišný od všech zbylých dílů,jinak velice povedené,kultovní a pro mě srdeční serie.Dementní děj,s dementními herci a jěště dementnějšími dialogy.Komediální vsuvky pro mě byly téměř výsměchem,trapné a opravdu ne na místě.Nebýt pár originálních vražd se špetkou solidního gore,nebál bych se čistého odpadu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bože, ušetři mě té hrůzy. Na to, že to má být A New Beginning, je to spíš jako ospalý konec. Všichni umírají, jako by to měli v popisu práce. Trochu života do toho umírání, ne? Ani to pravé napichování není nikdy vidět, mistr speciálních efektů si očividně dal volno. Navíc děj je snadno předvídatelný a nepřináší vůbec nic nového. To ovšem neplatí pro úplný závěr. Ten je sice novinka, ale takovou hovadinu nakonec jsem vážně nečekal. A snad se ani nemusím zmiňovat o tom, že hlavní hrdina je mentál a jeho představitel neumí hrát. Navíc nevím jak ostatní, ale já si ve vraždění postižených dětí fakt nelibuju. Tohle je zatím nejhorší Pátek, který jsem viděl, a doufám, že šestka napraví reputaci. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Film měl velké potíže s ratingovou komisí MPAA, která požadovala z původní verze odstranit 16 scén. Nakonec byl rating R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) schválen až na devátý pokus. (gogos)
  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno