Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 389)

choze 

všechny recenze uživatele

"A BYLA TO BUŇKA, NE DůM." Unesli mu dceru a to neměli dělat. Kurva neměli. Psí oči Liama Neesona tvrdnou a kosti albánských překupníků s bílým masem začínají praskat. Taťka si jde pro svou holčičku a vyzbrojen manuálem laskavě zapůjčeným Jackem Bauerem, chvaty naučenými od Stevena Seagala a s v závěru krásně absurdní výkonností a neprůstřelností Ramba po bronsonovsku obhajuje zájmy bílé střední vrstvy proti hnusným společenským parazitům, které podle svého motta "nepotřebuju zbraň, stačí, když ji máte vy" splachuje do kanálu jejich vlastní krví. A není škoda každé rány, která padne vedle, protože žádná vedle nepadne. Besson se po UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU zase jednou vytáh. Komplikovanějšího scénáře netřeba a naopak být tam obsazen místo božího Liama nějaký bouchač, nefungovalo by to ani zdaleka tak dobře. Iritující zběsilý bourneovský vizuál pro tentokrát velkoryse odpustím stejně jako hromadu dalších nepodstatných věcí. Tenhle film je můj splněnej vlhkej sen. A béčko roku. A díky za Holly "Christie wins!" Valance. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naivně paranoidní film... Režisér pracoval především s xenofobními předsudky, zlí Albánci a Arabové jsou tak plakátově zjednodušení a americký tatík tak ryze americky správný, že jsem ve výsledku fandil Albáncům a Arabům, aby už ho konečně někdo ,,sejmul". Bohužel se tak nestalo, neboť od začátku je víceméně jasné, jak to všechno dopadne. Jen mi nejde na rozum oněch 86%, takhle nadhodnocený film se vidí opravdu jen málokdy. Tak jen pro pořádek, Liam Neeson se měl pomstít hlavně scenáristovi, neboť on byl mnohem horší než Albánci a Arabové dohromady... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $145,000,989Tržby Celosvetovo $226,941,585Tržby od roku 2009 za predaj Blu-ray v USA $10,069,116 //počet predaných kusov 607,073Tržby za predaj DVD v USA $79,798,171 //počet predaných kusov 5,388,963"Pripravte sa na akčný nárez v takých dravých rozmeroch ako od žánrového majstra akým je John Woo!" Toto je niečo čo poteší fanúšika akčného žánru. V niečom to dokonca pripomenie klasiku ako je Komando, je tu citeľne vidieť kde bola asi hlavná inšpiráciu u Luca Bessona, minimálne čerpal určité dejové body z tohto spomínaného filmu ale samozrejme, že to mu nechcem ani nebudem vyčítať, lebo všetko to zúročil na úrodnú pôdu. Hoci miestami je tej akcie až príliš a začne to vo veľkom pripomínať karate rezanice ako so Stevenom Seagalom v celku sa to dá zniesť a fakt užiť, lebo miestami to príde až Bourneovsky nadupané, kde človek zatajuje až dych a to ja mám moc rád. /videl v kine: 90%/ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není dokonalý, ale má šťávu, tempo, slušnou formální stránku a hlavně Liama, kterému jde jeho nezničitelnost a nezranitelnost vcelku dlouhou dobu věřit, i když směrem ke konci to skřípe víc a víc (navíc, sejmutí toho opravdu posledního záporáka bylo odfláknuté a poněkud naivní). Někdy se s tím hlavní hrdina opravdu neštve a dokončení mučení jednoho grázla či postřelení manželky špatného policajta diváka docela překvapí (protipól beznadějně milujícího otce a bezcitného zabijáka). Ve své podstatě je to samozřejmě jen přímočarý a nijak objevný akčňák, takže kritizování scénáře by teoreticky mohlo být na místě, jenže to jde prakticky u každého akčního filmu a u mě osobně vždy záleží na tom, jak dobře film dokáže tenhle handicap zakrýt. A Taken se to docela dařilo, takže na slabší 4* tenhle kousek má. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Umanutost ‚bourneovek‘ a zaťatost ‚seagalovek‘ se potkala v režii jednoho z nejtalentovanějších řemeslníků Bessonovy filmové stáje a dala vzniknout nekompromisnímu akčnímu nášupu, který už v kinech chvilku chyběl. Jenomže hlavním tahounem není ani tak solidní akce, jako spíše nasraný Liam Neeson, kterému poloha boha pomsty a zachránce panenství vlastní dcery zatraceně sedne. Albánský póvl posílá pod drn chytrými chvaty či provizorním spotřebičem energie francouzských elektráren a to vše bez mrknutí oka a bytelnějších emocí. S hutnějším dějem a s ještě větším důrazem na fyzično (rozuměj: klidnější střih) akce za 5*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Po uvedení filmu sa výhražná reč Liama Neesona "Nájdem ťa a zabijem ťa" stala veľmi populárna pri vytváraní internetových meme, ale Liamovi tá fráza neprišla až tak zvláštne: "Určite som chcel, aby to znelo výhražne, ale prišlo mi to také otrepané. Také klišé. Fakt som to tak cítil. Ale som rád, že sa dokázal opak," (Arsenal83)
  • Maggie Grace ztvárnila sedmnáctiletou Kim Mills, ačkoliv jí v době natáčení bylo již 24 let. Její filmové kamarádce Amandě (Katie Cassidy) je devatenáct, ovšem ve skutečnosti je o tři roky mladší než Maggie. (Ferenc8)
  • Bryan Mills (Liam Neeson) se pokouší od prostitutek získat informace, aby našel cestu k šéfovi gangu. Filmaři celou scénu polili vodou, aby se do kamery leskla a vše působilo temněji. (Kuny27)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama