Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Recenze (2 389)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že sa tu nachádza dosť klasických scén akčného žánru, strih, kamera a dynamika ma nenechala sa ani chvíľu nudiť. Liam je skvelý herec, ale tak drsný snáď ešte nebol. Až sa to rozbehne, tak neostane kameň na kameni. Luc Besson v titulkoch mi vždy spraví náladu :) Dokonca aj moja priateľka bola nadšená a to je, čo povedať. PS: Len tie autá by mohli prestať štartovať káblami. V dnešnej dobe už to moc nejde, však? :) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobne jeden z nejlepsich akcnich filmu tohoto roku! Liam Neeson v zivotni forme paradne zapada a role mu zkratka naprosto sedi. Jeho rozzureneho tatku jsem mu veril od zacatku az do konce. Film plny impulzivniho, nekompromisniho nasili - situace, jak by je zoufaly otec opravdu resil. Spousta akce, spousta mrtvych, rychly spad, poutavy (ale taaaaak ohrany) dej. Par chybicek tam bylo (hlavne scenar), ale presto davam 4 a pul hvezdicky, coz se zaokrouhluje nahoru ;) 85% ()

Stefan_M 

všechny recenze uživatele

A mame tu dalsieho neohrozeneho hrdinu. Zaciatok nudny az naivny. Ale potom sa to paradne rozbehlo. Prijal by som este nejakych 20 minut akcnosti. Prislo mi to az nejako rychlo vyriesene. Akoby cely(a) Pariz spal(a). ()

levente odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu emotivní hodnocení, ale zcela odpovídající. Stupidní scénář nezachrání sebelepší akce. Navíc se ve filmu sebelepší akce neobjevuje, což je hned další problém. Nesmlouvavý Liam jde za svým cílem, zdi, kulky a všeobjímající hnus prostředí jej nezastaví. Střílí po všech, nezajímá jej nic, než dcerka. Tak nějak představil scénárista hlavní postavu. Problém je v tom, že to je laciné. Laciné, hloupé dohromady uvolní cestu dalšímu slovu - zhovadilost. Příběh vytváří náhody. Ne jedna, ne dvě, ale desítky. Navíc je zde scéna, kdy jsem nevěděl, zda si ze mě filmaři nedělají přímo okázalou legraci. Nesmlouvavý Liam je na chvíli otočený zády k útočníkovi, který v ruce třímá krátkohlavňový samopal. Vzdálenost dva metry, záda nesmlouvavého Liama zabírají celý záběr. Útočník střílí, vteřinu, dvě. Nesmlouvavý Liam se nějak divně ožene a já už si myslím, že je hotovo. Originální závěr. Zabit. Rozmazlený fracek co by dcerka bude ozdobou harému kdesi na východě. Jenže ono ne. Nesmlouvavý Liam to přežil bez škrábnutí. Nechápu. Stejně tak nechápu, jak moc se takový film, kterému by spíše než odpad slušelo lakonické označení sračka, líbí. Cest la vie. Ha. A to jsem si ještě teď přečetl zajímavosti. Ne že by se mi Framke Janssen nelíbila, ale velvyslankyně dobré vůle úřadu UN proti drogám a zločinnosti. Ha. Je-li svět takto zhovadilý, tak se vlastně výsledku moc nedivím. Ale hodnocení nechám. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Fakt je ten, že ja osobne Liam-a moc nemusím, začo sa teraz strašne hambím a štve ma, že tak skvelý film ako je the Taken (áno ten preklad je trefný), som si pozrel až tak neskoro po premiére. Ne budem ho tu vychvaľovať, lebo to za mna urobili omnoho zdatnejší užívatelia, no jediné čo poviem je, že ak máte dosť melodramatov a komédií, a chcete si pozrieť akčnú klasiku s klasickým prevedením typu Bruce Willis či Arnold (ten z rakúska.. boha jeho priezvisko neviem napísať ani keď ho opisujem).. Tak jednoznačne prahnite po tomto filme. dostane sa vám najmä akcia a potom akcia a nakoniec.. AKCIA! Luck Beson je proste král akčných scenárov a tento film je jedne z naj minulého roku. U mňa prekvapenie roku!!!! 90%,..Najmä za scénu samotného únosu!!! ()

chaotic 

všechny recenze uživatele

Akční nášup, kde nemáte ani cvíli čas na nudu, pefektně sestříhané akce, ale otřesný herecký výkon Maggie Grace. Snímek jež mě svou reálnou brutalitou konečně uspokojil, konečně tu není nějaký kus hnědého "panduláka", co si nechá nahnědit na hlavu, ale uvěřitelná postava která jde nezastavitelně za svým cílem bez ohledu na následky. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Strašne dobrá akcia. Pozitívom je aj výkon Liama Neesona, otca, ktorý sa snaží nájsť svoju unesenú dcéru. Zopár nápadov ako sa dopátrať k stratenej dcére stojí za to, ale boj jedného proti všetkým, samozrejme, s víťazným koncom je u mňa fakt dosť. Budem si do konca života pamätať ako sa povie albánsky cukor - že vraj šeče : ) ()

Minax 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl akční film, který by mě ohromil tak jako tento.. Jednoduchý děj, který je vás zaujme na tolik, že se prostě nemůžete odtrhnout od filmu. ()

Jerryy 

všechny recenze uživatele

Ano Taken má sice plně předvídatelný scénář ale co, jeho klady jsou úplně někde jinde. V prvé řadě se vám dostane 93 minut akce, která vás nepustí ani na toaletu:), že přehánim nee, stačí se podívat a můžete posoudit sami a až si budete na konci říkat, že by film mohl být klidně o 2 hodiny delší, tak si na mě vzpomeňte. Liam Neeson hraje starého pardála opravdu přesvědčivě a u dojemných scén se necítíte trapně, jak tomu u podobných filmů obvykle bývá. Až na to, že je Liam nezranitelný zabiják film jinde nepřehání, bojové scény jsou úchvatné kamera taktéž. Liama Neesona si jako taťku tak oblíbíte, že ani ty desítky mrtvých mu prostě na kráse neuberou. 100% ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

4 a půl hvězdy.Hustý, akční nářez. 90 minut uteklo jako voda. Parádní výkon Liama. Po dlouhé době pořádnej akčňák můžu doporučit. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický a upřímně mít dceru jako je Maggie Grace asi bych ji nezachraňoval do telefonu únoscům vřele poděkoval a šel se samou radostí opít. Ale to by potom určitě nebyla taková zábava, Liam Neeson je naprosto boží a stojí na něm celý film. Krystalicky čistá akční jízda, která si na nic nehraje a jen baví od začátku do konce. Super zábava. A jak už napsal Mahalik, Maggie Grace běhala pořád a opravdu zajímavě. Podobné pohyby jsem naposledy viděl v Jurském parku:-) ()

Meiers 

všechny recenze uživatele

Famózně lahodný nátěr na psím sucharu, alias krutá akční jízda( Segal hadra:o)...) kolem omleté zápletky. Zběsilý postup agenta na odpočinku po stopách unesené dcery. Fakt jsem si to užil, regulérně se stotožnil s hlavním hrdinou a chápal. Drsnýmu Liamovy sem toho agenta rozhodně zbaštil. Maggie Grace zahrála to 17ti leté jelito naprosto geniálně, ty její rozběhy, úprky a poskoky jsou fakt k posrání :o). P.S. Musí být fakt skvělý, když v takové situaci víte a máte tu moc s tím něco udělat. Nejlepší akce co jsem letos viděl 85%. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice tuctový , ale na druhou stranu se to u akčních filmů dá tak trochu prominout, pokud je to vyvážené skvělou a nápaditou akcí, což je přesně tenhle případ. Musím přiznat, že občas jsem tajil i dech. A krom toho je příjemné vidět v takto našláplém snímku muže ve středních letech a ne ty typické hezounky s perfektně vymakanými těly. Skvělá dynamická akce, akční film, ve kterém nic nechybí, ale ani nepřebývá a ta necelá hoďka a půl je úplně ideální. ()

Étienne 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Bourneom zjavná, ale iba čo do formy. Zvyšok je skvelý mix akcie, akcie a ackie. Premakané scény, vynikajúci Neeson, parížsky underworld = jeden z najlepších filmov poslednej hollywoodskej doby, ktorý som mal možnosť vidieť. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Trochu ma udivuje také vysoké hodnotenie... Na jednej strane bola tam parádna akcia a postava Bryana bola skvele napísaná i skvele zahraná, avšak minutáž bola dosť krátka, príbeh bol dosť neoriginálny a hudba bola nevydarená. Hudba robí atmosféru ale v 96 hodinách takmer žiadna atmosféra nebola. Pre mňa bol Bourne lepším filmom. Po 2. zhliadnutí mi hudba prišla pomerne dobrá avšak scenár ešte omnoho dementnejší... ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Skvělý Liam Neeson jako takový přestárlý Jason Bourne v efektní akci zachycující čtyři pekelně horké dny. Děj pěkně odsejpá, napětí je vrchovatě, režie a střih akčních scén je velmi dobře zvládnutá, a i nějaké ty city, byť dost povrchní, se do svěže krátké stopáže vejdou. K pětihvězdičkové dokonalosti chyběla už jen trochu větší hloubka (ať už hlavní postavy, nebo příběhu), a špetka osobitější režijní stylizace, která by film učinila jedinečnějším. ()

Shona 

všechny recenze uživatele

,,Good luck " , tohle slovíčko dokáže někoho pořádně nakrknout. Liamu Neesonovi bych ho však raději neříkal, protože v opačném případě je dobré, objednat si letenky na Mars. Za vlasy přitažená, předvídatelná, ale hlavně super akční jízda u niž se nudit nestihnete. Takovou nechci mít dceru, ale přítelkyni :D ()

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama