Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 515)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní snímeček, je pravda, že je o něco méně strašidlnější než Blair Wich, ale na druhou stranu je uplně jinačí. Dokud jsem si to tu nepřečetl v komentářích. tak jsem na starou dobrou Blairskou čarodějnici ani nepomyslel, protože tohle se v určitých ohledech ani nedá srovnávat. Dlouho už jsem necítil u filmu takové napětí a snad i strach. Myslím, že doba po půlnoci v domě s vypnutými světly, je tak akorát čas na sledování. Takže chápu, že kdo se na to díval ve dne, tak mu to moc nepřišlo. Opět váhám s hodnocení (4-5), je to tak na hranici, ale asi zůstanu u nižšího, uvidíme, třeba se mi to ještě rozleží v hlavě. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sice jsem rád, že forma "náhodně natočený neorganizovaný děs" pořád parádně funguje, ale tentokrát už toho na mě bylo možná trochu moc. Zatímco za hrdiny Blair Witch jsem byl ochoten dýchat a u Cloverfieldu jsem se bojácně krčil, [Rec] mi nejenže nedal nikoho na ztotožnění (zabít reportérku s jejím věčným "Toč! Toč všechno!"), ale zážitek navíc není o atmosféře a stupňovaném napětí jako spíš o tom, kdy přijde nějaký moment, který mi zastaví srdce a utrhne uši až u ramen. A i když jsou ty momenty opravdu hodně smrtící, ke spokojenosti potřebuji daleko víc než to. 50% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor ve kterém jsem našel vše co jsem očekával od Cloverfieldu, který souboj s Rec rapidně prohrál. Je zde napětí, hrůza, mrazivé a nechutně lekavé scény a pochmurný barák ve všech směrech. I když některé lekačky byly dosti předvídatelné, tak i přesto jsem se dosti vylekal a o stupňující gradaci ani nemluvím. Čím více se film blíží konci, tím rapidněji režiséři tlačí na pilu a nelze jinak než si tenhle film vychutnat. Ale přes všechnu pozitivu film nabízí svá negativa místy směšnými dialogy, nudnými záběry, ale přes to všechno tento horor působí dost klaustrofobicky a předvádí všechny nedostatky Cloverfieldu. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To byl teda španělskej masakr, jen co je pravda. Poslední dobou se s tím autoři neserou, a tak, když v Záhadě Blair Witch natáčeli všechno na amatérské kamery a bylo to úspěšné, všichni si řekli, je to autentické, je to dobré, ale proč se na to všechno pak čekalo tak dlouho? Nakonec přišlo Monstrum a právě [Rec], o kterém se zas tolik neví, ale zpracovává opět příběh o zombií, ale tak v originálním pojetí, že to nemůže zklamat. Bohužel s plným počtem já nemůžu souhlasit. Vadila mi přílišná šablonovitost, se kterou kameraman přichází a fakt, že jim všechno padá pod ruku tak nenápadně až je to nápadné. A ta poslední věc je, že jsem celou dobu věděl jak to dopadne. Jenže ta autenticita, ta byla dokonalá, ta byla tak neskutečně mrazivá, že jsem se do toho s kameramanem tak rychle dostal, až jsem pak nevěděl čemu všemu vůbec věřit. Jen kdyby se to všecko, dokola tak neopakovalo, i když co jiného do tak malých prostor vecpat... Každopádně je to jeden z těch nejoriginálnějších a nejzajímavějších hororů, které jsem vůbec kdy viděl. A věřím, že se mezi nimi jen tak neztratí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

85 minut plný strachu, napětí a dokonalých hororových scén, při kterých sem se fakt bál a několikrát sem se až nechutně lek, i když sem ty scény čekal a to se mi zas nějak často nestává. A díky stylu ala dokument natočenej na jednu kameru jednim kameramanem a famozním hereckým výkonům to je ještě úžasně realistický s perfektní atmosférou. Takhle hodně sem si už dlouho žádnej horor neužil, fakt paráda, vůbec nelituju, že sem si z lenosti nezjistil ani o čem to je, protože, to je podle mě jeden ze základu jak si tenhle parádní horor užít od začátku do konce v napětí, i když i bez toho to bude mít stále tu dokonalou atmosféru, která díky krátký stopáži a nasazenýmu vysokýmu tempu vydrží po celou dobu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Film sa natáčal od 23. októbra 2006 do 12. novembra 2006. (BoredKid)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 2 miliony amerických dolarů. (NIRO)
  • Pro film nebyly postaveny žádné kulisy. Celý byl natočen v reálných lokacích. (POMO)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno