Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (56)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už prakticky nevím co psát. Ten seriál prostě vytváří napětí jako rybník Brčálník mlhu, prostě by se dalo krájet. Postavy okamžitě dostaly opět nový rozměr, aniž by to jakkoliv rušilo jejich danou minulost. Gus Fring coby Giancarlo Esposito je něuvěřitelný macho-charakterní sráč. A Walter White (yo!) si slušně zadělává vcelku na slušné problémy. Ono to nemá prakticky chybu - možná jen větší množství hanka by mi udělalo radost, ale na druhou stranu už s ním není taková zábava. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na plný počet bola rozhodne druhá polovica série ale ten slabší úvod bráni tomu aby som udelil 5*, aj keď záverečná epizóda si tých 99%, ktoré na databáze má určite zaslúži. Walt rules, aj keď treba uznať že to bola predovšetkým Gusova sezóna...prečo som ja vlastne tento seriál tak dlho odkladal nechápem. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšie zakčnenie seriál výrazne zmenilo. Pri predchádzajúcich sériách som konštatoval, že pri Breaking Bad uprednostňujem rodinné (vedlajšie) dejové línie pred tou hlavnou. Tu pre ne nezostalo miesto. Walter na streche s detonátorom v ruke, na konci predposlednej epizódy, je už skrátka iný vesmír. Asi sa mi zatiaľ najviac páčila S03, ale zas tá posledná časť je bomba a je to majstrovsky vygradované. Že neriešim kopiace sa diery v logike. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série obsahovala spoustu až geniálních momentů, zároveň ale, zejména v posledních dílech, i hodně chvil, kdy si už člověk říkal, že tu něco nesedí, to či ono je už hodně překombinované, nedomyšlené, nesmyslné. Na to jsme v předchozích řadách, kde bylo vše naopak dotažené do puntíku, nějak nebyli zvyklí. Nebo si případných nedomyšleností člověk pohlcen jinými věcmi jen nevšímal..?  Závěrečné epizody čtverky byly tak zběsilé, že si je budu muset snad pustit někdy znovu, abych to vše pobrala/znovu se nad tím zamyslela. Ty konvalinky ale asi nelze chápat více způsoby, že? Byla bych možná raději, kdyby jo, váhy se tu totiž zase evidentně vychylují na můj vkus až příliš k té temné straně. Což mi možná tak úplně nesedí k tomu, co jsme v průběhu čtvrté série sledovali, zažili. Neměl by se na to ten člověk prostě vykašlat, nepokoušet dál "štěstí"..? Čtvrtou sérií by to klidně mohlo skončit a každý bychom se mohli domýšlet, jak se milý Walt dál rozhodl. Každý dle libosti. Máme tu ale pětku a já se na ni na jednu stranu těším, protože si mě už Perníkový táta prostě získal a chci ho sledovat dál. Na druhou se trochu bojím, aby to nenabralo nějaký úplně jiný směr a neztratilo pozitiva, která dosud (zejména ve třetí sérii a některých momentech čtvrté) mělo. Uvidíme. Čtvrté řadě dávám s oběma zavřenýma očima plný počet, (přesto, že je z mého pohledu poněkud nevyvážená, pořád ji hodnotím lépe než první dvě řady, kterým jsem dala čtyři hvězdy). ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní práce s rozpočtem a se scénářem. Pořád minimalistické scény o dvou až třech hercích, ale pocit, že je člověk uprostřed Coppolova nebo Scorseseho nebo Scottova filmu. Skvělý zvuk ve sluchátkách s netypickým soundtrackem dokresluje ponurou atmosféru na jedničku. Posledních dvacet vteřin lehce předvídatelných, ale nebudu generál po bitvě, užil jsem si to, co někde v první sérii nenápadně vystartovalo s karavanem v poušti. Je to pecka, uznávám bez bolesti. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (19)

  • Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) brání náklaďák pistolí Heckler & Koch Mark 23 ráže .45 ACP, zatímco oba lupiči střílí samopaly Heckler & Koch MP5K. Při druhém přepadení náklaďáku se uvězněná dvojice hlídačů snaží prostřílet ven zbraněmi M4A1 Carbine a Colt Model 933. Narkoman (Damon Herriman) ve svém domě ohrožuje Jesseho (Aaron Paul) brokovnicí Smith & Wesson 3000. (ČSFD)

Reklama

Reklama