Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím co se tu řeší a proč to nízké hodnocení.?...Ta nadsázka je jasná od prvních chvilek , chytrost se v průběhu zřetelně prokreslí..a nakonec je z toho velmi slušná společenskokritická záležitost,kde zombíci fungujou jako zvýrazňovač,hnací síla a kulisa pro všechny vtipy i vážné otázky.....Pravda-tempo je chvilkaama pomalejší a ledasco je zbytečnost ale jako celek to funguje....=čtyři hvězdy-i když s odřenýma ušima :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Romerovi zombie radovánky měly vždycky nějakou přidanou hodnotu, buď byly ve své době prudce originální a šokující (Noc oživlých mrtvol), nebo měly nějakej ten hlubší význam (Úsvit mrtvých, Den mrtvých), anebo aspoň uměly pořádně pobavit (Země mrtvých). V Survival of the Dead mi přišlo, jako kdyby si sám velký mistr dělal ze sebe a ze svého odkazu tak trochu prču, páč toto je v první řadě jedna velká nadsázka a až potom horor. Velkým plusem je určitě takovej trefnej retro feeling (hlavně masky zombáňů) a taky, jak už bývá v Romerových filmech zvykem, chutné gore. S přimhouřenýma očima hodnotím i tenhle kousek celkem kladně. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

I když si taťka Romero upsal už pár křížků, stále má z čeho čerpat. A až jednou usoudí, že už uhodila příhodná chvíle na zasloužený odpočinek, tak si nejspíš vybere ukrytý ostrov Plum(žádní živí otravové v dohledu!) „Zomboušci“ jsou tady poslušní, pracovití, vždy se drží zpátky(silné řetězy jsou účinná pojistka) a ani sváry rančerských klanů O’Flynnů a Muldoonů je nevytrhnou z letargie. :-) ... Než přestanou být hlídači obezřetní a nastane, ta tolik očekávaná mela… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta třetí hvězda je především z náklonnosti k zombie filmům, protože tahle Romerova televizně působící slátaninka mě příliš nezaujala. Slabý příběh, slabý scénář a celkem nezajímaví herci (až na masturbující lesbickou mamacitu v maskáčích). Rád bych na filmu něco pochválil, ale momentálně mě nic nenapadá... Možná ten nápad s živými-mrtvými hlavami na kůlech. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Spin off k Diary of the Dead. ;-) Windom Earle z Twin Peaks vs nějaký plešoun, který hrál v 1.filmu jakéhosi Bonemachinea či co, z toho tv 4dílného Robocopa z r.2000 (kterého tu nikdo krom mě, nemá rád). Sice o třídu slabší jak předchozí Deník, ale Romero opět vytahuje trumf v podobě, existenční otázky... co vlastně s nemrtvými? Zlikvidovat? Využít na pomocné práce? A co takhle je naučiti na něco jiného, než lidi??? TO je něco, co by mě v životě nenapadlo a je to jen další důkaz, že pan Romero, nebyl žádný blbec a o svých námětech vždy, přemýšlel. Až na ten Day of the Dead, kde zřejmě nepřemýšlel vůbec. Což se o dnešních tzv. hororových (a nejen jich) tvůrcích, zrovna většinou říci...nedá. P.s. ale stejně by mě šíleně zajímal film, kde by nemrtví byly totálně všude a živých by bylo např. jen 100. Já vím, Land of the Dead je k tomu blízko, ale tam je ještě lidí, jak sraček. Ne fakt. na celé planetě, už jen 100.;-) George A. Romero...1940 - 2017. R.I.P. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama