Reklama

Reklama

Ctihodný občan je dramatický thriller o muži, který se bez slitování rozhodne pomstít tomu, kdo nechal z vězení propustit vrahy jeho rodiny. A nejen jemu, také městu, společnosti, všem. Město Filadelfii začíná děsit teror a vraždy, které jsou brilantně naplánované a provedené. Pomalu však vychází najevo, že je nemohl spáchat nikdo jiný, než právě člověk, jenž přišel o rodinu a rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ten člověk ale sedí ve vězení... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

SPOILER takze vsetci zaplatili za svoje chyby (niekto zaplatil za chyby inych), teda az na samotneho samolubeho hajzlika, ktory to vsetko vlastne sposobil...? a ktoremu sa nakoniec prepieklo aj zabitie...?

to zraza hodnotenie z 3,5 na 2*.

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

Celkom by ma zaujimalo preco "to" trvalo 30 sekund - ci to bolo dane principom zariadenia a pouzitej latky alebo to bolo nutne len kvoli zaverecnemu rozhovoru - vie nahodou niekto?

Uživatel stanod smazal svůj příspěvek.

Zaprtek

Zaprtek (hodnocení, recenze)

Film se mi velmi líbil, až na ten konec.....ten byl pěkně trapný, to jak nakonec dostali Buttlera, to že nezabil Foxxe....přitom ten měl na té nespravedlnosti největší přínos. Raději si držel počet vyhraných případů, nad spravedlností.

na příspěvěk reagoval dannyd14

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tahle tupá kravina má 79%. Hmm, u zdejších hodnotících lidí mě to už ani nepřekvapuje. Kdyby vyhrál Butler, bylo by to alespoň ke koukání jako popcornovka, takle je to k smíchu. Rozsudek smrti s Kevinem Baconem je proti tomuto odpadu skvostné dílo.

dannyd14

dannyd14 (hodnocení, recenze)

JanMarek

nj, asi to chcel reziser tak, aby to sokujuco zacalo a sokujuco aj skoncilo, mal predsa rodinu, nemohol zomriet, i ked...

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Fujara777

Fujara777 (hodnocení, recenze)

Dosť zaujímavý film. Aj keď priznávam, tunel do väznice, výbuch vo väznici, a ako poznamenal kamarát, príliš veľa -ak-. Ale čert to vezmi, keď sa napätie buduje úplne krásne a človek pri pozeraní dychtivo čaká na to, čo bude ďalej. Čert to vezmi, keď sa tu nastoľuje, aj keď veľmi jemne, problematika spravodlivosti a ne/opodstatnenosti existencie právneho systému. Ste mortikalisti? A čo nespravodlivé odsúdenie? Vzali by ste spravodlivosť do vlastných rúk? A nestali by ste sa tak sami tým, čo chcete potrestať? Je systém nedokonalý? Ale je lepší, ako žiaden?

Pri sledovaní som si spomenul na film Sedem, prišlo mi to podobne tmavé (svetelne, emocionálne, dejovo). Nebolo to tak trochu aj noir?

Vážne som uvažoval o 5 hviezdičkách a možno tam tú jednu ešte v blízkej dobe prihodím.

Caesar/

Caesar/ (hodnocení, recenze)

SUPER FILM ALE KONEC? WTF? Bohužel na konci sem začal přemýšlet jestli to přece jen nebyla slátanina

na příspěvěk reagoval microice

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

jednoduchy film s nejakym serialovym hercom, ale ako jednohubka moc prijemne.

Amon Amarth

Amon Amarth (hodnocení, recenze)

Děsivě úžasně fantasticky děsivá úžasná fantastická podívaná.Výkon Gerarda....hustý a vypadá to,že si svoje užil i režisér.
17:59:55....17:59:56....17:59:57....17:59:58....17:59:..................................

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Slušný thriller, druhá Clydova vražda byla jak vystřižená z Dextera. Pak to bylo chvíli docela tajemné, byl jsem zvědavý kdo by mohl být spojenec. Nakonec se to však mírně pokazilo značnou přetechnizovaností. Za 4*.

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Když mi přinesl přítel z práce návrh na film, říkala jsem si "bože zase nějakej akčňák, nebo něco z vězení", ale ono to bylo super a já seděla celou dobu bez hnutí až do konce.

adamcik.patr

adamcik.patr (hodnocení, recenze)

film který ml tempo už od začátku, v ničem nemůže průměrného diváka zklamat. Akce, napětí a hodně drsných scén, prosté typický akční film. Takže dávám 70%

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dajmon: konec se dal čekat,on nechtěl žít,jeho prioritou se bylo pomstít vládnímu systému...přišel o rodinu...stejně kdyby ho pustily,tak by se sám zastřelil,ztratil chuť žít bez dcery a manželky...jinak film dobrej,pro mě určitě 5* a 90%

dajmon

dajmon (hodnocení, recenze)

Moj najoblúbenejší film... aj ked´ to malo blbý koniec. Keby tým blbcom neporadil ten priatel tej ženy mohlo to inak dopádnút´ ale co uz koniec bol aký bol :D

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Film měl dobrý rozjezd, slušný děj a jak už se od Ameriky dá v poslední době čekat, velmi trapný a aby bylo spravedlnosti učiněno za dost vše hodnotné zabíjející konec, Jamie Foxx by zas potřeboval něco ve stylu Collateral jinak spadne a už znovu nevstane :-) ( obrazně ) ... tak tam perfektně bušili do nedokonalého právního systému v Americe a pak najednou vůbec nic ... proč to teda vůbec nakousli ... opět další film z americké produkce, který měl slušný nápad a konec bych jim zase nejradši narval dop... :-) chytám z toho Butlerovskou náladu :-) du se mrknout do dílny, jak mám ostrý zuby na pile ...

Dr.Hummel

Dr.Hummel (hodnocení, recenze)

hmm, trochu zklamani, hned na uvod nepresvedcive vzlikajici Butler pohnut tim, ze se u soudu da fungovat jenom s tim, co se da dolozit.
Takova revenge tematika posunuta trochu ad absurdum - na uroven zbytecneho zabijini, ktere se schovava za boj proti prohnilemu systemu. Dokazal bych si demostrativni ukazky nefunkcnosti systemu i trochu vic sofistikovaneji.
Takze suma sumarum tri hvezdicky, vic ani ťuk

Zelenáč

Zelenáč (hodnocení, recenze)

film bez logiky, pro ty co jim to nevadí, tak to může být dobré pokoukání, ale pro mě je to propadák

rasto87

rasto87 (hodnocení, recenze)

po dlhej dobe som videl naozaj skvely film s vynikajucim obsadenim. Film ako sa patri akurat som do konca filmu roz nyslal ci gerard butler bude mat komplica alebo nie, je to naozaj super. ja hodnotim tento film na 90%

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

dneska večer to hodlám skouknout v BD na 107cm úhlopříčce ;) už se hrozně těšim ;)

NEOAndres

NEOAndres (hodnocení, recenze)

Komentare slouzi aby komentujici napsal svuj nazor na film. Vetsinou to ale na csfd vypada uplne jinak. Tonda z horni dolni si stahne film a zacne psat o cem je film. Protoze... Tonda si mysli ze jsme vsichni idioti a vubec nam nedojde o cem je cely snimek. Tondo Ty jsi idiot!!!

marat888

marat888 (hodnocení, recenze)

Ctihodný občan mohol byť dokonalý nebyť toho divného konca... 1. ako sa Nick Rice dostal tak rýchlo z radnice do väzenia dokonca skôr než samotný Clyde Shelton, 2. prečo dal taký génius, ktorý mal každú vec prešpekulovanú do najmenšieho detailu bombu do obyčajného kufríka pod stôl a pritom nechal pred dverami čistiace prostriedky ako jasnú stopu...do konca filmu som veril v spravodlivosť a síce, že Sheltnovi sa podarí odpáliť radnicu alebo mohli umrieť v tej cele obaja pretože ten právnik bol tiež istou mierou zodpovedný za všetky tie vraždy čo Shelton napáchal....ale aj napriek pokazenému záveru dávam 4*

rastis

rastis (hodnocení, recenze)

zaujimavo sa to zacalo, no postupne to preslo do zvlastneho zlepenca moralizujucej dramy a kliseoviteho thrilleru s logickymi dierami. posledna tretina bola uz iba o cakani "co a ako to vlastne ten chlap robi" a znechuteni, ked sme sa to dozvedeli...

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, zda mi něco uniklo či ne, ale komplice tedy neměl. A čemu by směřovalo odpálení radnice? Nějak mi ten konec nesedl, ale jinak perfektní.

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Darabont a další oběť systému

Darabont a další oběť systému

11.10.2008

Frank je má očividně rád. Prosté občany, kteří neudělali nic špatného, ale justiční systém si s nimi přesto důkladně vytřel... ehm, podrážky. Postava, kterou si v jeho psychologickém thrilleru Law… (více)

Reklama

Reklama