Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

Akana 

všechny recenze uživatele

Parádní westernová komedie od klasika kvalitní filmové zábavy Richarda Donnera. Mel Gibson tu tvoří s Jodie Fosterovou jiskřící dvojici, která se navzájem předhání v podrazech a přitom je to k sobě stejně táhne. Tenhle film je stálice. 90% ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější western, který jsem viděl už asi pětkrát a nikdy mě nepřestává bavit. Více komedie než western Maverick se skvělým Gibsonem je pro mě klasikou. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Vynikající mix humoru, akce a bezchybného herectví všech zůčastněných. Kdo se u toho nepobaví, měl by se nad sebou vážně zamyslet. Srdcovka z dob, kdy jsem na televizi mohl koukat jen když nikdo nebyl doma. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Donner - Gibson byla vždy zárukou kvality a především dobré, ne - li výborné zábavy. Jinak tomu není ani v Maverickovi, ve kterém Gibson střílí vtipem a šarmem do černého a například cameo Dannyho Glovera a jeho konfrontace s Gibsonem v bance zakončená větou "I´m too old for that shit" jsou lahůdkou pro filmofily mého ražení. Donner navíc výborně zvolil i zbytek osazenstva v čele s rošťáckou Jodie Foster a správně hrubozrným Alfredem Molinou. Výsledkem je tak až nečekaně vtipná westernová akční jízda, která u mě sice na pět hvězd nedosáhla, pobavila mě však měrou vrchovatou... 80% ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Povedená westernová komedie, ve které nikdo nemluví pravdu. Kromě Mela Gibsona, který zde ztvárnil ironického labilního cholerika a výborné Jodie Foster, je třeba vyzdvihnou i množství vedlejších postav, které jsou velmi propracované a pestré. Na druhé zhlédnutí se sice z děje již vytrácí moment překvapení, ale i tak se člověk ani chvíli nenudí. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Nejpohovější film, ktery vas nikam netlaci ale pomalu vas provede celym dejem spolecne s podmanivymi vykony vsech zucastnenych. Brilantni film i pri opakovatelnem shlednuti. Bohuzel opet se na netu povaluji dva dabingy. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná komedie z westernového prostředí s výtečným Melem Gibsonem a neméně skvělou Jodie Foster v hlavních rolích. Ústřední dvojici to po celý film náramně klape, což výsledný dojem z filmu notně zlepšuje, naopak zamrzí pozvolnější a malinko nudnější začátek. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Kvalita Mavericka je rozporuplná, některé momenty jsou zábavné (odkaz na Lethal Weapon), jiné méně zábavné (příhoda s rusákem) a některé vyloženě trapné (závěrečný twist). Sympatické obsazení a kvalitní Donnerova režie jsou určitě plusy, bohužel 80% příběhu působí laciným dojmem vaty k hlavní zápletce, což je pokerový turnaj. Donner má rozhodně lepší filmy a Maverick je silně overated film. 3* ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Maverick je uz klasika,ktora aj dnes potesi,ked si ju clovek pozrie v telke po dlhsej dobe,paradne sa podarilo spojit dva filmove zanre a natocit skvelu westernovu komediu aj vdaka hereckemu obsadeniu na cele s Jodie Foster a Melom Gibsonom,urcite odporucam kazdemu,kto sa chce zasmiat a pobavit...:-) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Můj možná nejoblíbenější Donner. Energická westernová komedie s bezpáteřním (ale stejně sympatickým) hrdinou, vrstvenými zvraty, hřejivým humorem, úžasnou výpravou a samozřejmě úžasnými akčními scénami. A nezábavněji natočenými pokerovými sekvencemi ever. Hlavní trio má skvělou dynamiku, k tomu flegmatický indiánský náčelník, neuvěřitelně charismatický Alfred Molina, cameo Dannyho Glovera a fakt, že v téhle verzi Divokého západu neexistuje čest a všichni se pokoušejí podrazit všechny. Na tohle se dá koukat pořád dokola a žádná z těch malých kapitol na cestě na největší karetní turnaj nikdy nepřestane být zábavná. A pak se to teprve rozjede. Dokonalý film. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkony Mela Gibsona a Jodie Foster na stříbrném plátně. Ti dva jsou korunou snímku, mají mezi sebou perfektní chemii a sami o sobě pohání celý nepříliš ojedinělý příběh. Je to jednoduché, zábavné a hezké na pohled, Dlouho jsem uvažoval o pěti hvězdách, ale nakonec se musím přiklonit ke silnějším čtyřem, jelikož místy to mohlo mít větší spád. To nic ale nemění na tom že Maverick je nadmíru pohodová westernová komedie - 85% ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Podle mě zatím nejlepší komedie,kterou Mel na točil.Vyrovná se jí pouze celá smrtonosná série to přebíjí,ale ta má několik dílů.Mel prostě září a vše se každou chvilku zvrtne jinak než čekáte.závěr musí každého překvapit a pobavit... ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Je to úžasné! A taky samá skvělá hláška nejen od Mela. Ale mě osobně na filmu dost přidal právě Mel Gibson. Je neodolatelný, kvalitní herec. Líbí se mi, jak je film komplikovaně zapletený, až jde hlava kolem. Konec vcelku překvapivý, ale hlavně vtip a nečekané reakce. Jo a... dokonalost sama v podobě indiánů :) ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama