Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (532)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tleskám, povedlo se! Už jen ten excelentní začátek! Jsem divný, když mi přišel obrovsky vtipný? Ale on přece vtipný byl! Ta černá holka to zahrála výborně - jak se nejdřív podívala na toho špekouna a pak rozčarovaně na svoje štíhlé bříško, jak potom přidávala centimetry podle tlusťochových odřezků... a ten výraz při sekání... roztomilé. Snad jen málo chápavý jedinec mohl nepostřehnout, že toto je opravdu míněno s žertem a nadsázkou. A já miluju černý humor. Nicméně pár minut nato už jsme opět ve staré známé smrtelně vážné atmosféře. Chvílemi se mi sice zdálo, že tempo oproti ostatním dílům zpomaluje, ale o to lepší bylo potom dlouhé grandiózní finále. A kromě začátku musím vyzdvihnout ještě aspoň scénu s kolotočem pojišťováků. A s Lady Jigsaw aka Vengeance na konci. Nemám co vytknout, další prvotřídní večerníček pro trochu ujeté dospěláky. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Kevinu Greutertovi! Sérii SAW už jsem od posledních dílů bral jako takový celkem příjemný seriál, který nám servíruje každý rok nový devadesátiminutový krvavý díl. Ale šestka je něco víc. Konečně je zpět napětí, příběh už není tak zmatečný jako u předchozího dílu a oproti němu se zlepšil i design pastí. Celkově bych v rámci hodnocení dal Saw VI krásné čtyři hvězdy, ale v povědomí toho, že se filmové série dokáže takto rapidně zvednout v !šestém! dílu, musím jít na hodnocení nejvyšší. Celkově se u mě "šestá pila" kvalitativně umístila hned mezi prvním a třetím dílem - tedy na stříbrné, krví zbrocené pozici. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod pilou. Šesté pokračování Skládačkovy hry na pravdu by mohlo mít podtitul Kladivo na pojišťováky. Takže pokud vám někdo slíbil fuct libovou pojistku, která se v okamžiku plnění stává křížovkou ze Čtyřlístku s předem jasnou tajenkou: DOSTANEŠ HOVNO, můžete si při sledování představovat toho svého pojišťovacího dobromila, potácejícího se od úkolu k úkonu. Což je ovšem na devadesát minut času dost blbá zábava. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Symbol „nekonečna“ se mění v neúprosnou realitu. I ze záhrobí „Jigsaw“ dál neúnavně ovládá svou mašinérii přisluhovačů, a to s jediným záměrem; pomstít se. ..Až do „nevyhnutelného“ závěru..(?) Pasti řízené sebedestrukce jsou stoupající číslicí vynalézavější a krutější, jen výsledný efekt žít/zemřít je neměnný:) Vychytávka „Seznam se… s Strahmem“, převzatá z filmu Stav milosti, též splnila to, pro co byla určena. A tak můžeme volat po VII, VIII, IX, X, …. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nejmenší problém šestku dokoukat, film velice svižně odsýpá a dokonce mi to v několika momentech přišlo napínavé. Trochu mi vadí, že nebyl dodržen původní smysl a koncept Jigsawových her, tudíž, že by se mělo jednat o nápravu lidského myšlení a jednání a ne aby v pastích hynuli lidé, kteří jsou v nich v podstatě nevinně a navíc nemají ani pidimožnost rozhodnout o tom, jestli znovu uvidí Slunce anebo si v nějaké pasti ustelou na věčnost. Flashbacky celý příběh znovu posunou a mnohé osvětlí. Ad pointa: před šesti lety vstal uprostřed umývárny údajně mrtvý chlápek, ukončil hru, zabouchnul vrata a divákům vyschlo na dvě hodiny v puse. Pointy (nebo spíše vyústění) posledních dílů takový pocit překvapení již nepřinesly, avšak svým způsobem to jakýsi obrat vždycky je. A čím dál tím víc mám pocit, že společníků Jigsawa bude cca 40, protože vymyslet, promyslet, sestavit a připravit všechny testy a propriety k nim by jeden dva lidi prostě nedokázali. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Před premiérou byla otevřena (přesněji 13. března 2009) horská dráha ve Velké Británii na motivy filmové série Saw.  (MistrMcFalk)
  • Natáčení probíhalo v Torontu (Ontario, Kanada). Natáčelo se od 30. března do 13. května 2009. Postprodukce skončila 11. 9. 2009. Hollywoodská premiéra se konala v Mann's Chinese Theater 22. října 2009. (Chatterer)
  • Tento díl vydělal za první promítací víkend nejméně z celé série. Pouze 14,1 milionu dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama