Reklama

Reklama

VOD (1)

Gang bankovních lupičů vymyslel geniální útěk z místa činu. Poté, co vyloupí banku, utečou všichni na střechu, odkud zavolají televizní štáb se slibem exkluzivních záběrů. Když na střeše přistanou nic netušící reportéři, lupiči se zmocní jejich vrtulníku a bezpečně zmizí. Z party zlodějů jsou boháči s krásnými auty, motorkami, domy i ženami. Užívají si lehce nabytých peněz, dokud se neobjeví bývalý kumpán Rivers. Ten byl propuštěn z vězení poté, co ho policie při jednom z vloupání postřelila a zatkla. I když má Rivers bankovní účty plné peněz, nemůže svým dávným kamarádům odpustit, že ho nechali policii napospas. Jediné, pro co celá ta léta žil, byla pomsta. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nablýskaná a miestami nasilu, miestami naozaj cool variácia na Affleckovo Mesto. Má to rytmus a solídne akčné scény, Idris Elba je bomber, aj Matt Dillon sa snaží, len škoda tých slabo prepracovaných a v závere bezradne odstrihnutých "vzťahových" línií. Nuž a točiť prestrelky so samopalmi a brokovnicami v ratingu PG-13 je svinsky nevďačná vec. Aj divácky. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů kterému odpustím řadu klišé. Neumím si vysvětlit proč, ale dlouho mě žádný krimi akčnák nebavil jako tenhle. Možná to bylo dokonalým castingem. Důležité bylo, že si snímek udržel tempo a ke konci neztrácel dech a hlavně, že nebyl zbytečné natahovaný jak je v posledni době in. Maprosta spokojenost a velké překvapení roku 2010. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Akční snímek s velmi svižným tempem. Ať se děje co se děje, není čas zastavovat se myšlenkami na nějaké části děje, protože snímek jede stále dál a dál. Povedená partička bankovních lupičů "upeče" na rychlo svůj velký poslední kšeft, ale již od začátku, kdy se jim přepadení bankovního vozu trochu vymkne z rukou, je tento kšeft plný problémů. Ruská mafie, zrádce nejen ve vlastních řadách, atd... U takové kriminálky se nudit nebudete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $57,744,720Tržby Celosvetovo $70,587,268Tržby za predaj DVD v USA $17,588,466 //počet predaných kusov 1,078,164║ film nabitý známymi tvárami má svoju dravosť, prešpikovaný dej, akciu, dramatickosť, dobrú kameru a natočené za rozumný rozpočet, aj keď podobných filmov je už niekoľko má čím strhnúť, zaujať /80%/ ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi nejen nevadil chaotický střih, ale dokonce organicky sedl - hlavně v sekvenci parkurové honičky. Pravdu dí přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ve spoustě současných filmů klipový střih jen zakrývá neumění filmových tvůrců něco pořádně natočit nebo svědčí o jejích podbízivosti vkusu klip-generací, ale v tomto případě rychlý střih nebyl samoúčelným. Líbilo se mi i to, že při honičce si kamera zahrála současně na náhodného svědka i na utíkajícího lupiče. Podobná kamera v roli osoby lapky se objevila například i v úvodní scéně české detektivky "Žirafa v okně". ___ Gangsteři jsou jedním z mála filmů, kde není zcela jasné, komu straní scénárista s režisérem, protože sympatičtí nebo aspoň lidští jsou jak poldové, tak i celý gang mladých, inteligentních a schopných. Kapitalismus je zvláštní zřízení - na jedné straně se vynáší do nebes samostatnost jedince, na straně druhé současně zaznívá apel na solidaritu v podobě charity, jako kdyby ta nebyla pro příjemce ponižující. Že i pro bankovní lupiče je samozřejmostí 10% na charitu, mne spíše pobavilo, než potěšilo. Z filmu je naopak víc než zřejmé, že v moderní přetechnizované společnosti normální životní standart, natož život a zdraví jsou tak náročné na výdaje, že průměrný plat na ně jen tak tak stačí, pokud vůbec. Není divu, že i muži zákona se ohlížejí po vedlejšáku. Sympatie nesympatie, porušení zákona se bez následků neobejde - alespoň ve slušném filmu. Hollywoodský obraz Butche Cassidyho a Sundance Kida je stejně didaktický, jako sympatický a dojemný - to abychom se snad nestali gangsteři všichni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Film se měl původně jmenovat Bone Deep. (c.tucker)
  • Film byl doručen do kin pod kódovým názvem "Wide Ranging". (c.tucker)
  • Za film si v roce 2011 Idris Elba odnesl ocenění v kategorii nejlepší Afroameričan v hlavní roli, každoročně udělované televizní stanicí Black Entertainment Television. (Conspi)

Reklama

Reklama