Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

A teď se všichni obejmeme!! Místy hodně nevkusná hra na city (a absolutní výsměch sociálním dramatům) je s přibývajícími minutami stále víc otravná. Hlavní trhliny snímek dostává především díky tomu, jak rychle a bez sebemenších námitek přijme rodinka přerostlého a tupého méďu (to není nic rasistického, ale tahle vyprázdněná postava mi byla absolutně ukradená) do rodinného kruhu. Všichni jsou chápaví, milí a naprosto dobrosrdeční. Uff.. Banální zápletku, jasné směřování, to vše bez atmosféry a jakéhokoliv důvodu, proč bych se k filmu měl někdy vrátit, nezachraňují ani herecké výkony. S tím, v jakých rukou ta či ona filmová cena u hereckých kategorií skončila, jsem většinou souhlasil, tu a tam jsem si zanadával, ale nikdy jsem zásadně neprotestoval. Oscar pro peroxidovou blondýnu je ale totální přehmat. Bullock jen variuje to, co jsme u ní už viděli, jen krapet změnila žánr. Špatně nehraje, to určitě ne, na Oscara ale rozhodně není!! Jo, a americký fotbal akceptuju jen u Posledního skauta a Vítězů a poražených. Jinde mě ty stále stejné a klišovité americké obrázky veselých nebo zatraceně vážných ksichtů otravují.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh u ktorého sa nemôžem ubrániť skeptičnosti, lebo neverím, že všetko prebiehalo tak relatívne hladko. Veľmi sa mi páčili vzťahy v rodine a Sandra si rolu evidentne užívala. Otázkou je, či jej výkon na Oscara bol. Ale vzhľadom k jej dávnejších polohám, je táto úloha predsa len zaujímavým posunom. Je pravda, že tento film je klasické Holywoodske "klišé". Mladý nikto stretne niekoho, ktorý ho dostane na výslnie. Ale aj cez tento otrepaný dej, je tu niečo čo Vás zaujme. Je to prirodzenosť a zžiť s rolou Quinton Aaronom a Sandrou Bullock. Preto ho odporúčam všetkým milovníkom lepších zajtrajškov. Celkovo možno povedať, že The Blind Side je vynikajúci film. Herecké výkony sú viac než len pravdivé. Nevnucujú sa nám. Púšťajú si nás stále bližšie a bližšie. Dialógi nás neotravujú práve naopak počuť z nich život a záujem o ktorý predsa tak veľmi stojíme. Príbeh človeka pohltí viac, než si dokáže predstaviť. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejsem nikterak zaujatý proti pozitivním filmům. Občas se dokonce nějakou tou sentimentální limonádou nechám dojmout rád, ale všechno má své meze. Sledování Blind Side zvyšuje svou oslňující sluníčkovostí hladinu cukru v krvi pětinásobně nad běžnou smrtelnou hranici a tváří se u toho natolik nenápadně, že mu senilní Akademie nabídla nominaci za nejlepší film. Tohle hřejivé pohlazení zkrátka hřeje tak moc, že by usmažilo i průměrného plejtváka obrovského a ve svém vlídně unylém příběhu nabízí menší vzruch až v cílové rovince (nepříliš úspěšně). Skutečný příběh, dle nějž film vznikl, je fajn, ale oblbování diváka zvolenou formou připomíná jedno nejmenované video firmy MCDonald's. Jistě, technicky vzato je všechno OK, hezky to vypadá, herci dobře hrají, svoje poselství film nese... ale co z toho, když je výsledkem plochá sladkobolná agitka - a to rozhodně příběhem úctyhodné dobrosrdečnosti nikterak nepohrdám. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nie je to pribeh vymysleny z hlavy o americkom sne, ktory sa moze stat iba vo filme. Krasne na tomto filme je prave to, ze sa to naozaj stalo, az je to neuveritelne. Pri kazdom inom vymyslenom filme je to iba oddychovka, ktory ked skonci sa vratim zase naspät do tvrdej reality, avsak po skonceni tohto filmu som mal prijemny pocit, ze aj v tom realnom svete existuju dobri ludia. Sandra Bullock je skvela herecka, v tejto ulohe bola razantna, odvazna, pripadala mi ako hlava rodiny, pricom jej manzel iba posluchal a preto ma tesi, ze dostala Oscara za najlepsiu herecku. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak Oscara v tejto kategorii dostala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CEKA VSUDE (2009)... 11.11.2010 ________ Sandra Bullock - (Leigh Anne Tuohy) +++ Tim McGraw - (Sean Tuohy) +++ Quinton Aaron - (Michael Oher) +++ Jae Head - (S.J. Tuohy) +++ Lily Collins - (Collins Tuohy) +++ Ray McKinnon - (Tréner Burt Cotton) +++ Kathy Bates - (Pani Sue) +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)
  • V severoamerických kinech film utržil 255 milionů amerických dolarů, v celosvětových dohromady 309,2 mil. (NIRO)
  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama