Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja pubertálni kamoši Rickie (Shiloh Fernandez) a J.T. (Noah Segan) sa idú z nudy zabaviť do bývalého blázinca. Zatúlajú sa hlbšie do pivníc a objavia 'mŕtve' dievča. 'Mŕtve' dievča avšak tak úplne mŕtve nieje a tu vystupuje na svetlo konflikt medzi chalanmi, kde jeden sa snaží zo situácie vycúvať s rozumom, ale druhý má na situáciu opačný názor. Zvrátená hra, do ktorej sú pomaly zaťahované ďalšie osoby z ich blízkeho okolia začína... (phaloc)

(více)

Recenze (96)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Disturbing and Sleazy" ... asi tak by se dal označit tento velice zvláštní a zajímavý počin, který stojí někde na hranici exploitationu, horroru a thrilleru ... ale divák vnímavější si v něm nalezne v podstatě mnohem víc a tím je romantika ... Prostě si představte, že dva týpci, jeden dominantní, agresivní, ale velmi inteligentní a druhý mírně šikanovaný, a zamilovaný do jedné školní dívky (která má kluka), najdou v jakýchsi starých kotelnách "cosi" ... Nahou dívku připoutanou naznak ke stolu, trubkám, s roubíkem v ústech. Brzy zjistí, že dívka je jak velice nebezpečná a agresivní, má obrovskou sílu a kouše kolem sebe jak se dá, tak je vlastně mrtvá ... nebo prostě "neživá". Nejde zabít, neublíží ji ani střely z revolveru. Tak a co s ní? Pro mladého nadrženého kluka dost palčivá otázka a pro diváka časem také ... A tak si vlastně řeknou, že když už je mrtvá, mohou ji ošoustávat jak se jim zlíbí, tedy alespoň ten dominantní z dvojice na to má spoustu těžko protiargumentujících vysvětlení proč ne. Proč to nedělat. A kolem této dívky se film točí stále dokola, máme tady nechuťárny, násilí, šikanu, brutalitu, krev, trochu těch goreefektů ... Protože toho vůdčího šmejda nenapadne než ji nabídnout dalším kamarádům a ve finále - z hlediska, že je to vlastně zombie, a koho pokouše, ten se stane také nesmrtelným ... nenapadne partu kluků nic jiného, než si objekty svých nadržených kalhot rozmnožit tím, že prostě nechají pokousat dívek víc a tím je změní na zombie atd.,atd. ... Zůstane jen u nápadu, ale ten stěžejně rozehrává bizardní myšlenku, jestli je zlo, když znásilňuju zombii - neživou mrtvolu, nebo živou dívku ... Každopádně hlavní myšlenka tkví v něčem úplně jiném, aspoň tak jsem to pochopil. Film a všechny ty problémy kolem zombie v kotelně jsou jen analogií k nešťastné lísce hlavní postavy, hlavního týpka... Celý film krásně vykresluje, že prostě s holkama to není vůbec lehké, ba někdy sakra těžké a když holka nechce, tak to prostě nejde a když ji člověk zlomí, se zlou se potáže ... Nenaplněná láska je podle mého hlavní myšlenkou na pozadí HODNĚ DIVNÉHO filmu a ujetého exploiťáku ... Každopádně musím říct že je to velice originální film, nic podobného jsem nikdy neviděl ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé. Sice to občas působí jen jako nějaký poloprofesionální pokus o film, ale celkově z toho nakonec vzejde poměrně originální (dávejte bacha na spoilery a nechejte se překvapit, co se z toho vyklube) a velice netradičně uchopený horor (hlavní hrdinové jsou pěkní prevíti), který mohu doporučit. Tvůrci dobře pochopili, že nějakým obyčejným slasherem nebo exploiťákem dnes už nemají šanci výrazně zaujmout (ne s tak evidentně nízkým rozpočtem), a tak svůj snímek pojali jako zvlášť zvrhlou (představte si to... :-/ ) multisubžánrovou směsici, jejíž námět je, jak jsem musel po počáteční skepsi uznat, originální a velmi znepokojující. Dokonce se by se tam dala najít i nějaká společenská kritika, ale nejsem si jist, zda-li je záměrná. Abych jenom nechválil, tak téměř všechny postavy jsou strašně nesympatické (ale v podstatě i to má svůj účel...) a z některých dialogů vyloženě bolí uši. Jinak pro mne byla Deadgirl nečekaným příjemným překvapením. Pro horrorfans, kteří chtějí mít přehled, je to povinnost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Né. Zmršený dobrý nápad. Zápletka: dva outsideři se místo školy vydají do prostor starého opuštěného blázince, v jehož útrobách najdou tělo na první pohled mrtvé dívky. Ta je ale k jejich překvapení stále naživu, a to i poté, co ji několikrát za sebou zabijí. A pěkně dravá, vychrtlá mrcha je to. Tak co s ní..... svázat a šukat přece. První půlka by šla, jenže pak to zabředne do teenagerských sraček a nezajímava, navíc hlavním hrdinou je mně nesympatický emo typ. Mrtvá holka mohla být hezčí. Jako film to pořádně nemá hlavu ani patu - onen 'slepenec žánrů' (včetně romance) a podivnost mi v tomto případě přišla na škodu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obrovský překvapení. Deadgirl je odvážný koktejl několika nesourodých žánrů, co očividně nezachutná každému, ale milovníci "tak trochu podivných filmů" budou hodně spokojení. Největší plus bych viděl v nevypočitatelném příběhu, který díky převážně záporným postavám má zcela nečekaný průběh, takže bych se předem snažil vyvarovat jakýmkoliv spoilerům (třeba Flipnicův komentář :)) Na nízkorozpočtový horor je to rozhodně výhra, protože pak se dá leccos odpustit - třeba absenci koziček té křehké zrzky. Závěr pak naštěstí hezky graduje a dočkáme se i peprnějšího gore. Takže za mě velká spokojenost, a to dokonce větší, než u příbuzného, a tolik chváleného kousku The Woman. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý nápad, hoci nebol celkom využitý. Dvaja chalani objavia v opustených priestoroch starého blázinca spútané dievča, ktoré sa ukáže byť nesmrteľné... Čo s ním? To je otázka, ku ktorej sa obaja stavajú odlišným štýlom; jeden ju chce ako svoju sexuálnu otrokyňu, druhý má v pláne ju pustiť na slobodu. Všetko sa však samozrejme zamotá viac než by čakali a Deadgirl im prichystá ešte nejedno prekvapenie. Nejedná sa o čistý horor, hoci film ponúka viacero napínavých i krvavých scén, je v ňom natlačený žánrový mix a tak sa ku slovu dostane aj teenage romanca či čierna komédia. Vadilo mi však, že filmík nevyužil svoj potenciál - na to aký mal dobrý nápad nešiel moc do hĺbky a tak na mňa pôsobil trochu plocho, akoby sa tvorcovia sami vzdali vyšších ambícií. Za pozretie však Deadgirl určite stojí, ubehne ako voda a nenudí. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že skvelý nápad (zombie mrdka) ešte kvalitu neuvarí. Ale za wtf benzínku mám chuť režisérskej dvojke doniesť tie dve hviezdičky osobne. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už námět stojí za starou belu, respektive ho s nadšením přijmou snad jen omezení násilníci a nekrofilové. Rozhodně to nehodlám označovat za nějakou současnou kritiku společnosti, tohle je prostě jen povečírkový nápad rádoby scénáristy, jehož „znepokojující“ látku si vzali pod svá ochranná křídla dva bezvýznamní režiséři. Nahá holka připoutaná ke stolu, roubík v puse, v ní neposedné zuby a dost nasraný výraz. A jaksi nesmrtelný kořínek. To je však pro bandu dospívajících hošanů jen druhotná informace, hlavně, že se ženština moc nehýbe a stačí jí roztáhnout nohy. Podivný slepenec několika žánrů nám z toho vykukuje, ještě do průměrnějších vod ho však utápějí mizerní herci a dialogy, které vypouštějí z úst. Docela hloupé a docela hodně bez účinku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvaja "feťáci Kriss a Kross" zájdu jedného dňa do starej opustenej nemocnice, kde chcú zapiť žiaľ. Jeden z nich totiž miluje dievča z vyšších vrstiev. Šanca na perspektívny vzťah je teda tak reálna, ako vyhrať Euro Jackpot. Potom ako zídu do samotných útrob a vystraší ich "ratlík menom doberman", schovajú sa do jednej zo zadebnených miestností. Tam objavia ženu, ktorá disponuje "čarom" nesmrteľnosti. "Podnikavý duch" jedného z nich začne pracovať na plné obrátky. Na uvedené miesto začne vodiť "kamošov z mokrej štvrte". S neznámou si užívajú nezáväzný sex za peniaze. Nakoľko sa v druhom z kamarátov ozve zlé svedomie, začína zvádza vnútorný boj morálnych hodnôt. Psychologickú drámu, ktorá vyobrazuje dva rôzne pohľady, dvoch podobných ľudí na jednu a tú istú vec - 50 %. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad (sexy spútaná zombie), zaujímavý teenagerský príbeh bez jedinej sympatickej postavy, prekvapivé zvraty (pes, benzínka, koniec) a podarená atmosféra s nejakým tým shock momentom (ako som sa strhol keď sa mu do sna zaplietla zombiemrdka a bafla =)) a prekvapivo remeselne natočená divnosť je na svete. Thumbs up! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hloupý film plný stupidních dialogů (já to sice u horroru tolik neřeším, ale co tady mleli za kraviny...) a hovadských postav. Ani jedna kladná postava. Magoři a blbci (blbky). Dvě třetiny filmu jsem uvažoval o odpadu a přemáhal se dokoukat konec. Mrtvá dívka byla vskutku odporná, tudíž sex s ní byl vpodstatě nekrofilií. Ale budiž. Divné filmy mi nevadí, naopak. Celou tragédii zachraňuje jen pár světlých momentů na jednu hvězdu - komická scénka na záchodě (střeva ven), u čerpací stanice a pak předzávěrečná bitka v podzemním tunelu. Jednu hvězdu k tomu za šťastný a očekávaný konec. Nechtějí mi tvůrci namluvit, že by mlaďochové tomu šílenému psovi normálně utekli, což? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně laciný a naivní psychologický "trochu horor", který sice zajímavě aplikuje motivy lidské zvrácenosti, ale nechtěně se stává i festivalem lidské imbecility a jednání tak hloupého, že Homer Simpson by v tomhle světě zastával pozici Stephena Hawkinga. Film, který nejenže nefunguje jako narativní koncept snažící se o postupné nabalování tísnivé atmosféry, ale dle mého selhává i ve svém prvoplánovém sdělení - na tomhle se může někdo (koho si teda nechci představovat) opravdu krásně inspirovat. Mrzí mě, že jsem nad tím ztrácel čas. 15% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Bod nahoru za trochu jiný pohled na zombie tématiku, přece jen, zápletku "dva píčusové najdou ve sklepě přivázanou zombici a začnou ji vesele šukat" člověk nevidí každý den. Body dolů za zpracovaní - zbytečně zdlouhavé, připitomělé dialogy a herecké výkony, zejména jeden konkrétní herecký výkon. Ano Rickie, o tobě mluvím. Pominula bych, že se mi ten herec vyloženě fysicky hnusí, ale jeho pohled, prázdnější než pohled libovolné mrtvoly a neschopnost předvést něco jiného než polohu emohoch v hajzlu pominouti nelze. Chápu, že sympatické zdejší charaktery být neměly, což se jim daří všem na jedničku, avšak přece jen bych ocenila, kdyby na to jedna z hlavních postav šla trochu jinak, než očividnou neschopností svého představitele. Trochu to prostříhat, vyměnit Rickieho a pravděpodobně bych neměla problém přihodit čtvrtou hvězdu, neb jednak nápad, jednak se zde vyskytuje několik velice pěkných scén a vydařený konec. 3,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok, hlavne po obsahovej stránke. Dvaja flákači nájdu v suteréne opustenej budovy záhadnú nahú ženu a rozhodnú sa ju trocha "preskúmať". Zatiaľ čo jeden je za neobmedzené užívanie si s ňou, druhý ju chce odviesť k lekárovi... Treba uznať, že pár vecí tu bolo poriadne pritiahnutých za vlasy. Napríklad chalanom hrozne dlho trvalo, kým prišli na to, že ide o zombie slečnu, pritom že ide o "nemŕtvu" by predsa malo byť jasné každému s IQ od 50 vyššie, minimálne od momentu jej "zastrelenia" a oživenia. A to nehovorím o samotných sexuálnych radovánkach, buď boli chalani tak hlúpi, alebo tak zvrátení, neviem. Slovo "nákaza" bol pre nich asi príliš abstraktný pojem, pretože ich táto možnosť ani raz nenapadla, až na záver. Oboje sa mi zdá dosť zlé. Popravde, celý čas som bol zvedavý hlavne na koniec, ako sa to celé uzavrie. Na moje prekvapenie to neskončilo vôbec zle, takže rád prihodím jednu hviezdu navrch, aj napriek tým pár zmieneným absurditám, ktoré niekedy dosť iritovali. Keď však človek vypne mozog a nerozmýšľa, tak sa to dá. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po pravdě mě obsah filmu vůbec nezaujal. Ale hodnocení zdejších hororových kolegů mě přesvědčilo, že to asi tak špatný nebude a tak jsem tomu dal šanci. Udělal jsem chybu. Měl jsem dát na svůj instinkt. To byla hrozná 3,14čovina. Dva 17 letí týpci najdou v opuštěné budově tělo. Mrtvolu. Jenže po chvíli se tahle mrtvola zdá být až moc živá a tak si z ní udělají šukátko. Dál už příběh nebudu popisovat abych nespoileroval. Každopádně tohle se u mě absolutně minule účinkem. Čekal jsem,že by to mohlo zachránit gore, ale toho tady moc není. Konec je spíš úsměvnej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši objeví v opuštěné budově blázince spoutanou nahou dívku, která je zombík a jednoho z nich napadne, že si z ní udělá sexuální otrokyni, přizve pár kámošů a bude legrace. Jenže vše se vymkne kontrole a mrtvá dívka si ráda hryzne. Tohle je celkem dost perverzní horor, u kterého se nelze bát, ale ani nelze u něj odvracet zrak, protože gore je tady na dost nízké úrovni a není skoro nic vidět. Originální nápad to však je. Největší nechutnost bych viděl v tom, že ti kluci vůbec chtěli souložit s holkou, která už zapáchala a ještě si to užívali. Na tohle se tento film nejvíce zaměřil, ale obtěžovat se s vysvětlením, kde se tam tam ta holka vzala a jak se z ní stala zombie, to už film neřešil. Stejně tak nebylo zřejmé, co se s ní stalo na konci. Hororovější přístup byl tady podán formou perverzit, které se ale v podstatě opakovaly pořád dokola. Vzhledem k řídkému ději, by se celková stopáž dala výrazně zkrátit. Herecká partička nepředváděla nic extra, ale současně to ani nebyly nijak urážlivé herecké výkony, ačkoliv se v drtivé většině jednalo o herce z nižších lig. Horor to zas až tak moc není. Postrádal jakoukoliv hororovou atmosféru nebo napětí, ale z čisté zvědavosti se to dá vydržet a podruhé bych si to už nepustil. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Za tých pár korún slušné. Zo začiatku to vyzerá, že pôjde o explotation (ne)nápadne inšpirované francúzmi, no to sa to ono iba tak tvári, zrazu sa to zmení, zvolní a skončí niekde pri klasickom americkom hororovom undergrounde, tentokrát pre zmenu s nápadom a príjemnou záverečnou pointou. Keby sa tej romantike v závere dalo aspoň trochu veriť, mohlo to byť za štyri. A tiež keby hlavnú mužskú úlohu nehrala neschopná atrapa Brandona Leeho. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Dvojka extrémně nesympatických pubertálních výrostků ze střední školy jednoho dne místo školy jde dělat bordel do opuštěného blázince, kde najdou spoutanou zombie ve sklepě. Přinejmenším zajímavý nápad, ale to co se ve filmu děje dál je prostě příliš hloupé. Ve filmu se nevyskytuje ani jedna jediná sympatická postava, všechny do jedné jsou otravné, na hlavu a s děsivými dialogy a ty dialogy jsou nejspíš tím, co film zařazuje pod hororový žánr. Téměř všechny dialogy jsou tu totiž opravdu strašidelným způsobem špatné a úplně mimo místu, čímž z postav dělají ještě větší ťuldy bez nápadu nebo motivace. Občas, to znamená asi tak dvakrát za celý film, se v jejich hovorech objeví něco zajímavého, ale následně je to zabité nějakou úplnou stupiditou, kterou si autoři vymysleli, aby nějakým způsobem mohli tohleto natáhnout na hodinu a půl. Dokonce to někde kolem prvních 40 minut vypadá, že se diváka snaží navnadit na nějakou předvídatelnou pointu, ale nakonec utopí i tohle a přijdou s nějakou vlastní pointou, která je předvídatelná až teda v těch posledních dvaceti minutách no :), každopádně je ale hloupá a nemá absolutně žádný účinek na diváka, nejen kvůli tomu, že je tak šíleně průhledná. Co je na filmu ale úplně nepochopitelné je využívání jednoho pianového motivu a jakéhosi kytarového cajdáku, oba jsou totiž výhradně používané jen tehdy, kdy se do scény absolutně nehodí. Pro příklad: naši dva slizcí honimírové objeví zombie a co se nestane, začnou se zaplavovat fucky až nakonec jeden druhému dá pěstí a řeší se co se teda s jejich nově objevenou živou mrtvolou stane a do tohohle hraje teskné piánko. Takhle to vypadá i ve zbytku filmu. Jeden z těch dvou honibrků, ten jakože "hodný", se taky půlku filmu opravdu potlouká po škole a doma, kde jsou úplně nesouvisející scénky s chlastajícím otcem a podobně a pak samozřejmě pokukování po jedné ze spolužaček, která ale má očividně dost rozumu na to, aby se od něj držela dál, jenže celá její postava tam je čistě účelová. Film není hororem kvůli tomu, že obsahuje zombie nebo že obsahuje jednu lekačku (třikrát opakovanou během deseti sekund) nebo, že zombie někoho kousne (to není spoiler, na to jsme čekaly jak na druhý vánoce v téhle nudě), ale prostě proto, že je tak děsivě špatný se špatnými herci a vůbec vším, jen ten nápad zůstává, který dával autorům prostor vůbec třeba nějak prozkoumávat morálku lidí, co by se dostali do takovéhle situace, nebo to prostě brát z nějakého psychologičtějšího hlediska, ale oni si bohužel zvolili cestu nudy a bídných dialogů jako náhradu za úplně absentující příběh. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej film, kterému se sice nedá upřít jistá dávka originality a to navíc v žánru, kterej už je mrtě vylouhovanej (zombies), ale po většinu stopáže jsem se ukrutně nudil. Nevím přesně, co tím chtěl básník říct, jestli chtěl vypíchnout, že všichni máme možnost volby a každej si za svoje jednání zodpovídá sám, ale jakž takž zajímavej námět zabíjí jeho provedení. Ty dvě hvězdy jsou teda za jinej pohled na zombie horory (i když těch žánrů se tu mísí víc) a taky za fajnou hudbu, jinak spíš zklamání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo rozhodl ty zombie pojmout trochu netradičně, až nápaditě (originalita je možná silné slovo). Spíše takové až psychologické drama než ryzí horror, na němž se mi líbilo, že je prostor věnován hlavně jednotlivým postavám (byť se nevyhnou až kýčovitému stereotypu – ku prospěchu však je, že jsou v rámci možností zahrány relativně dobře) než tomu samotnému horrorovému prvku, který tu prostě je, ale není nijak vysvětlen a nijak se v něm film nenimrá. Pár kluků prostě najde mrtvou dívku, která se však hýbe – a co teď? O tom je právě ten film. Možná je zbytečně moc dlouhý. Možná jsou scény ze sanatoria zbytečně moc tmavé. Vzpomněl jsem si při něm na román Joyce Carol Oates jménem Zombie. V něčem trošku podobné. ()

Reklama

Reklama