Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

na tomhle filmu je dobrý hlavně to, že je švýcarský. nebo taky to, že někdy člověk neví, jestli se má tomu, jak film pracuje s různými klišé upřímně smát v dobrém, nebo ve zlém. no aspoň že se směje. spíš ale platí, že jestli jste předtím už někdy viděli nějaký sci-fi, tak vás to dost možná bavit nebude. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem snad nikdy neviděl scifi ze Švýcarska je to dobrý. Vlastně když odmyslím občasnou né úplně povedenou grafiku, tak by to mohlo konkurovat spoustě Hollywodským scifi filmům. Jen to má pár much v příběhu, který to celkem kazí a konec mi přišel lacinej. Nicméně na tu danou zemi příjemný překvapení. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vítejte v budoucnosti: lidstvo přežívá ve stísněných podmínkách vesmírných stanic, protože matičku Zemi už největší škůdce stihnul učinit neobyvatelnou. Ale kdo má peníze nebo štěstí, toho čeká Rhea, vzdálený ráj kdesi v hlubinách kosmu. A možná je to celé úplně jinak, podstatné však je, že nesympatická dorota, pardon - doktorka, se chce dostat do onoho ráje a tak se nechá najmout na dlouhou cestu nákladní lodí. Prostor sdílí s několika málo dalšími nevábnými existencemi, ovšem osmiměsíční směny musí jednotliví členové posádky z nějakého záhadného důvodu odhákovat sami, zatímco zbytek osazenstva kryodříme. Divák se nesmí nechat mýlit vybavením lodi i posádky, co vypadá a funguje jako za krále Klacka I., dokladem technické vyspělosti je normální gravitace na celé palubě (co si budem povídat, přinejmenším kapitánovi nákladní kocábky by stav beztíže určitě docela vyhovoval;-)). Děj nepřináší nic nového, tempo příběhu je škobrtavé, pro sblížení s postavami bylo učiněno naprosté minimum (tedy lautr nic), logika byla rovněž uložena do slizu kryonádrže, přesto musím hodnotit lehkým nadprůměrem. Důvod je prostý: klasických scifáren se točí tragicky málo a každá, i ne zcela dobře zvládnutá kapička potěší. 61% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dlouho váhala, kolik dát těch hvězd, když se okolo nich řítila obrovská nákladní loď, jenž měla mířit na stanici 42, ale místo toho letěla pěkně zakamuflovaně k osadě šťastných kolonizátorů ze Země, která není právě po epidemii ke svým obyvatelům životně vlídná, na tu báječnou, vysněnou planetu Rhea, kde lze žít, jen musíte mít dost prostředků na letenku, a to sakra není levné.A tak aby si jedna mladá lékařka na tuhle cestu za svoji sestrou a jejími dětmi vydělala, přijme místo na tomhle cargu. Jen hibernace je na čtyři roky a služby o samotě nejsou psina...zvlášť, když se cosi začíná dít....nepopírám, že střípky námětu by se daly nalézt v knihách několika sci-fi autorů...atmosféra dobrá, vizuálně také, hudba seděla....tak dáme švýcarským tvůrcům hvězdy tři:-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozměrné útroby nákladní kosmické lodi skýtají dostatek příležitostí k rozličným hrám na schovávanou, nicméně zápletce pozvolna docházejí nápady, tudíž rozuzlení jsou vesměs fádní a závěry z nich vyplývající nedomyšlené. V podstatě nabydete dojmu, že cosi podobného už jste několikrát viděli ... v daleko lepším provedení ... 2,5* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)

Reklama

Reklama