Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (350)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Austrália si to namierila do morských vôd a keby práve ona nebola miestom vzniku tohto obohraného námetu , tak o to ani neškrtnem. Je to totiž " stará známa " , tak o deji tu nemá zmysel vykecávať. Tu to ale slušne uhral sympatický cast a morského nenažranca s prehľadom nahradila kamera a strih , stačilo do toho námatkovo seknúť pár docu / záberov a ....vyšlo to. Ak by to neriešila Austrália - alebo Francúzsko , tak ee...toto však dáva tušiť , že protinožci v dohľadnej dobe ( závisí od zraku ) čoskoro vypália niečo " silné ". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po celém tom moři mizerných, laciných a amerických "Shark Attack Movies", je velmi milé vidět snímek z Australského kontinentu, který oplývá přirozeností, netlačí zbytečně na pilu, není přehnaně brutální a krvavý a především v něm také vystupují postavy, které vynikají jistým smyslem pro rozumné uvažování i chování. Herci jsou přirození a docela sympatičtí. Je milé vidět film, kde na Vás z obrazovky nelezou "kozy" tupé peroxidové blondýny, ani naolejované svaly macho borce. A jako jedno z největších plus je bezpochyby velmi realisticky vzhlížející žralok, který jakoby si sem doplaval z nějakého natáčení pro dokument Animal Planet:) Také on není prezentován, jak bývá v takových filmech častým zvykem, jako krvelačný zabiják, ale jako "obyčejný" predátor, který systematicky číhá a loví své vyhlédnuté oběti. Nějaké ty chybky se sice najdou, ale celkově se jedná o snímek, který Vám může v rámci daného žánru zajistit poměrně slušný zážitek. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Skôr zomriete na bodnutie včely, než by vás zožral žralok.“ Mám slabosť pre žraločie horory a tento patril k najlepším, aké som videl. Na Čeľuste samozrejme nemal, no raz za 5 rokov vznikne žraločí krvák, ktorý nie je úplne hlúpy. Napríklad Otvorené more. A práve s ním má Útes smrti veľa spoločného. S ním, a s predchádzajúcim filmom režiséra Trauckého, s Krvavou lagúnou. Realistického krokodíla nahradil realistický žralok, ktorý realisticky zabíja realisticky jednajúcich ľudí v austrálskej prírode. Ako vtedy, i tu mi prekážali prehrešky voči logike. Ak by vám žralok spolovice zožral kamaráta a v jeho okolí by boli litre krvi, plávali by ste k torzu alebo čo najďalej od neho? A ako minule, ani tu sa mi nepozdávalo (ako laikovi), že zviera útočí na skupinu ľudí, pritom všade, kam len pozriete, sa nachádzajú DESIATKY KILOMETROV teritória s TONAMI potravy, ktorá je pre dané zviera prirodzenejšia, ako ľudské mäso. Tieto drobnosti (?) mi k pomerne realistickému Trauckému prístupu nesedia. Ale áno... páčilo sa mi to. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný "žraločí" film. Skvěle zde působí rozsáhlost a hloubka oceánu, klaustrofobické záchvaty na největším místě na světe. Žralok už nemá IQ 350 jako u jiných současných filmů, přesto je stále vyšší, než člověka, to je možná jediné mínus. Tento film skvěle zabaví, pokud chcete vidět vážnější tón podobných filmů, pokud hledáte spíše maso, krev a střeva, pak se koukněte na Piraňu 3D. 70% 17.11. 2010 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trauckiho krvavá lagúna nebola zlá a čo je hlavné, mala sem tam napätia a atmosféru a rovnako je to aj s jeho ďalším režijným kúskom Reef. Zo žraloka rozhodne ide strach, ale ešte väčší strach mi nahnala predstava, že by som sa tam ocitol ja. Je to natočené rozhodne fajn a kamera a žralok sa podarili, ale film je inak plytkí narozdiel od toho koľko vody vidíme vo filme. 65% - 3* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)
  • Všichni žraloci ve filmu byli reální a scény s nimi byly natáčeny v Port Lincolnu v jižní Austrálii. (Stanislaus)
  • Zoe Naylor, která si zahrála Kate, si v rámci přípravy na svou roli přečetla mnoho příběhů o přežití. (Stanislaus)

Reklama

Reklama