Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 1

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

mcb 

všechny recenze uživatele

(Ne)klidná morbidní procházka Guse Van Santa příručkou pro mladé ornitology. Trpí však téměr všemi neduhy podobných indie nezávisláren - psychicky narušenými hrdiny (což už se stává samo o sobě klišé), táhlým unylým tempem, otravnými vybrkávačkami na kytaru a nejasným sdělením. Jediným účinným, na co útočí, jsou emoce, které hlavně v závěru silně vyplavou na povrch a z diváka jednoduše vyždímají možná i poslední kapku slz. Přesně tohle mohlo vzejít z "rakovinové" komedie 50/50, ale naštěstí se tak nestalo. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy o smrti a umírání, které jsou prvoplánově postavené na ždímání slz z diváka. Restless ale není film o umírání (ač by se to tak na první pohled zdát mohlo) a už vůbec si neklade za cíl diváka zdeptat. Je to poetické dílo o tom, jak jsou lidé schopni se navzájem obohatit, zabvit jeden druhého strachu ze smrti a naučit se konečně mít rád život a vodní ptactvo. Vynikající výkony podávají Mia Wasikowska i Henry Hopper, Ryo Kase je pak zřejmě opravdovým duchem kamikaze Hiroshiho. Poetické, posmutnělé ale s velmi pozitivním vyzněním. A taky chytré. ()

Reklama

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo...opravdu nemám slov. Nejnesympatičtější a nejnudnější herečka pod sluncem a k ní úměrně vybraný noname "herec". Scénář a vůbec všechny dialogy jako by napsal ten vůbec nejhorší český scenárista, jakého si dovedete představit - styděl jsem se ty hovadiny vůbec poslouchat. Kamera s tak tmavým filtrem, že všechno (ne)vidíte jako přes sluneční brýle. Jo a samozřejmě nesmí chybět asiat, že ano, jako v každém druhém americkém filmu! Tentokrát dokonce ve formě ducha. Oh my fucking god...po půl hodině už jsem to nezvládal. Van Sant si hraje na zženštilého hipstera a nejde mu to, nebo co. Zlatý Dolan. Takhle mě už dlouho nějaký film nenasral. Odpad jak vyšitý. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásně podmanivý příběh. Milý svou jednoduchostí, nezávislostí i pohledem na předčasný odchod! Působivé postavy kterým vložil scénárista do úst vynikající dialogy. Garderóba je neobvykle eRETROzující !! Umírání, jako hlavní téma, zajímavě potlačené do pozadí romantického poznávaní a přesto plně tento snímek obklopující. Pěkná práce! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neklid je film, který je hodně podobný filmu 50/50. Super příjemní herci, zajímavý příběh ze života a hlavně výsledná radost ze života film o stupínek zaručeně povyšuje. Moc hezky se na to koukalo a když bych někdy měl nějakou dlouhodobou depku, bude tenhle film tím prvním, na který se podívám, protože vím, že mi okamžitě zvedne náladu. Nebo teda hlavně Mia Wasikowska mi ji svojí postavou v tomto filmu zlepší, protože její pozitivní postava byla neuvěřitelně super. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Nápad, aby Jason Lew přepsal původní hru na scénář, byl z hlavy Bryce Dallas Howard, která s ním chodila na univerzitu v New Yorku. (R´Hell)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama