Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (632)

tron 

všechny recenze uživatele

„Za niečo také by sa človek modliť nemal.“ Finále je také, no, čo ja viem, ale OK budiž. Dovtedy solídna hororová tekvica. Vidno, že ju robili fanúšikovia série, takže je plná žmurkania na podobne postihnutých divákov (vonku vyvešaná bielizeň, pohľad z okna na ulicu, postava v bielej plachte s otvormi na oči a podobné mini-chuťovky, ktoré poznajú len fanúšikovia ságy). Je to brutálne, nie nejako extrémne explicitne, ale miestami to ide ďaleko (dieťa, lebka, halloweenska hlava, kladivo). Jamie Lee Curtis skvelá, rovnako Will Patton. Dobrý je aj, ehm, nový Loomis. Ktorý má v rukáve prekvapenie. Zaujímavým sa ukázal byť nápad ignorovať všetko po jednotke, čo tým pádom vyradilo z hry Ant-Mana. Občas ruší scenáristický naschvál, ako je zničený mobil, pár bizarných konaní postáv (prečo im nepovedala, že autobus s Myersom zhavaroval?) a bravúrny nápad prevážať Myersa počas Halloweenu... to ako vážne? Michaela Myersa?! Ale dobre, aby sme tvorcom nekrividli, určite ide o nejakú skrytú bizarnú poctu Halloweenu 4, kde sa odohralo to isté. Avšak inak je to celé šikovne premyslené, s množstvom fajn nápadov (pohybový senzor alebo WC, hoc to bolo už v H20). Postavy sympatické, takže vás zamrzí ich likvidácia. Snáď len postava strednej Strodeovej mi pripadala pre dej zbytočná, ale z logického hľadiska tam byť (zrejme) musela. Humor je obmedzený na základné a nutné minimum, tých pár miligramov nepôsobí rušivo (dvojka policajtov). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento rok sa vrátili dve známe filmové série znovu na plátno a zatiaľ čo jedna sklamala (The Predator), druhá príjemne prekvapuje nielen pekným nadviazaním príbehu, ktorý sa odohráva po 40 rokoch, ale priniesla si s prvého dielu tu istú hlavnú postavu (znova skvelá, ak nie ešte lepšia Jamie Lee Curtis) a predovšetkým aj napätie, atmosféru a skvelú Carpenterovú hudbu. Halloween je jeden s tých vydarených sequelov, ktorý nerobí hanbu predchodcom, ale práve naopak, v niektorých momentoch je ešte lepší. Michael Myers je späť a to v dokonalom lahodnom podaní, znova šíri strach okolo seba a výborne tomu dopomáha aj skvelá atmosféra a hudba. Tak isto aj tempo filmu je presne, nikde nič nedrhne, nieje čas sa tu nudiť a zároveň je vždy čas na pár dialógov a pár dobodaných mŕtvol. Viac ako pár. To sú predovšetkým silne stránky tohto filmu. Príbeh je dobrý, pochopí ho aj ten kto nevidel žiaden diel Halloweenu a zároveň poteší, že sa nadväzuje priamo na prvý diel a zbytočne sa nič nekomplikuje vysvetleniami ohľadom iných dielov. No problém alebo respektíve mínus tohoto filmu je to, že je to vlastne upgrade jedničky a tak nič moc zasadne sa tu vlastne nestane (okrem lahodne dobre nervóznych, brutálnych a krvavých scén s Michaelom Myersom). Inak sa znova jedna o klasický slasher. Niektorí budú možno sklamaní, iný budú búchať od radosti šampanské, ja osobne som si spokojne vychutnal kvalitný horor, frajerka si vychutnala kvalitné lakačky a kamoš ? Ten otváral to šampanské, čo som spomínal. Obľúbený soundtrack: Halloween Theme, Prison Montage, Shape burns. 80% - 4* ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MICHAEL MYERS NA SVOBODĚ S BANDOU CVOKŮ V HADDONFIELDU NA HALLOWEENSKOU NOC? TO VYPADÁ NA POŘÁDNEJ CIRKUS...“ /// Dneska už to není nic moc, vytasit se se strašením až kolem 30tý minuty. Minulost na mě dejchá nejen budováním příběhu. Legenda Michael Myers, Jamie Lee Curtis, cejtit (i slyšet) je John Carpenter … Pak taky to kreténský chování, po kterým si prostě všichni zasloužej umřít. Nemá smysl očekávat něco hlubšího – kromě zářezů. Chováním postav jsme zpátky v 80tkách, neosvěží to ani špetka humoru (a přitom by se sem vešla nějaká hláška typu“ Co se děje?“ „Nic, jen si se právě stala vdovou…“). Nějak mě to nenadchlo a dávat hvězdy jen kvůli nostalgii… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Blíží se noc duchů a já nevím, jakou vzít masku. 2.) Mám strach z penzistů. 3.) Thx za titule „mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založena jen na nostalgickém nádechu této sáhodlouhé série, zajímalo by mne, jestli tato zbrusu nová Michaelova vyvražďovačka dala znalcům něco nového, třeba pohled do jeho mysli plné zloby, jež proměňuje ve skutečnost. U mě nic, já zhlédl jen klasický příběh, ve kterém má, vždy na správném místě se objevující, vrah nejdříve navrch a krom novorozeňat v postýlkách či malých koledníků bezmyšlenkovitě podřeže každého na potkání. Nakonec si ho vychutnají ženy tří generací. Omlouvám se fanouškům, ale jedno zhlédnutí mi bohatě stačilo. [Kino Citadela] ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to potvrzený, dobrej Halloween vzniká jednou za dvacet let, páč jak H20 tak tohle se kurva povedlo a navíc to má výhodu, že díky masce na držce nám Míša nestárne a víme hovno jestli toho dědulu na začátku hned po nasazení masky nevystřídal ramenatej třicátník. Podle mě japan páč jinak by se tam Míša belhal s houserem, místo masky by nasazoval zubní protézu, nemluvě o tom, že místo nože by svíral hůl a než aby udržel ve vzduchu chlapa, tak by se snažil udržet stolici (myslim hovno, ne nábytek). Tudíž jeho nálepka drsnýho bad ass, kterej vycházkovou chůzí doběhne všechny sprintující oběti, zůstává nezkurvena. Kromě umění se teleportovat a držení bobříka mlčení stále rád píchá všechny a všechno, co se mu dostane pod ruku/kudlu. Jamie Lee je stále supr čupr, jen pohled zespodu na zaříznutý džíny si mohli tvůrci odpustit přeci jen škeble stárne a tahle lastura je už přes limit. Každopádně Halloween vzdal hold óžiginálu a já nostalgicky jednu hvězdu nadsadím, až tak štědrá kurva budu. PS: Těším se na rok 2038 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 19. února 2018 v Jižní Karolíně v USA. V červnu pak proběhly ještě dotáčky. (Varan)
  • Film má podobné úvodní titulky jako původní Halloween (1978), jsou umístěny vpravo vedle dýně. A stejně tak po nich následuje scéna v autě. (tyzmrde)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama