Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po zmrveném Aliens vs Predator 2 jsem od bratrů Strauseových nic nečekal, takže nemohu říct, že jsem ze Skyline zklamán. Spíše jsem byl utvrzen v názoru na tohle duo packalů a dalším jejich výtvorům se již vyhnu velkým obloukem, protože sledovat Skyline byla prostě jen velká ztráta času - stokrát propraná zápletka o mimozemské invazi, nějaké ty tempo degradující vztahy, předvídatelný vývoj událostí, šablonovité momenty, atd. Nižší kvalitu efektů jsem vzhledem k minimálnímu rozpočtu ochoten tolerovat, ale příšernou režii již nikoliv. Takřka každý moment je koncipován v duchu povrchní líbivosti "MTV generace" (říkejme tomu jednorázový "wow" efekt, který záhy vyprchá), což ještě nemusí být špatné - Michael Bay tak natáčí pořád a prochází mu to -, ale ve Skyline se téměř veškerá snaha míjí účinkem. Místo toho, aby mi v jedné scéně spadla čelist a já si řekl "to je hustý", jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si "aha, to asi mělo bejt hustý". "Hustý"...Strauseových zbožné přání. Kdyby film začínal tam, kde ve skutečnosti končí, a tvůrci nás tak ušetřili celé té invaze, kterou jsme viděli už stokrát (a stokrát lépe), možná by z toho byla i docela zábavná blbina, protože onen závěr představuje snad jediný opravdu působivý moment filmu...i když i při něm se mi lehce cukaly koutky. A co herci? Scénář? A zajímá to vůbec někoho, kdo se rozhodne jít do kina na takový film? Bratři Strauseovi si nejspíše mysleli, že rozhodně ne, a tak obojímu věnovali minimální pozornost. A vy byste měli také. Anebo se tomu filmu vyhněte úplně, opravdu není o co stát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +především zvuk, emzáci tu jsou pořádně vidět, ke konci to má pořádný grády, efekty, hudba, atmosféra, závěr -jestli že největší hvězdou filmu je David Zayas a Eric Balfour, tak je to celkem málo, má to slabší dialogy, špatné herce ve vedlejších rolích, český dabing taky za moc nestojí/// Samozřejmě všichni víme, že to je béčko, ale i tak jsem se na něj rád podíval. Tvůrce musím pochválit a odvahu. To co nám naservírovali, za to by se nemuselo styděl nejedno větší studilo. Postavy i divák je vržen do děje aniž by věděl odkud a proč, to už tu sice bylo, ale to co bude následovat potom, je v mnoha směrech hodně originální. Jen škoda, že se této události neúčastní hvězdnější herci, bylo by to totiž výborné. Film se dá dost dobře srovnávat s filmem Světová invaze./// Celkem 70%/// ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, mám taký dojem, že budúcnosť bratov Strauseových sa skončila. Aspoň teda čo sa týka očakávaní ich ďalších projektov v mojich očiach. Takýto vypatlaný sci-fi blud som už dávno nevidel, a ak by som to mal laicky k niečomu prirovnať, tak asi k (novším) seagalovkám sci-fi žánru. Film je äplne bez príbehu, pretože zmyselnejší príbeh majú aj polhodinové porná na internete, s absolútnou demenciou konania takmer všetkých postáv a takmer každej situácii, hudba absolútne netrafila žáner a režiséri svoje remeslo. Od tohto ruky preč a oči a uši tiež! 15%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joshua Cordes, Liam O'Donnell .. Osvědčené a mnohdy úspěšné téma o mimozemské invazi dostalo smrtící ránu jak ve scénáři, který drží partu lidí na omezeném prostoru a nechává je nudně vykládat si a hloupě řešit danou situaci, tak v režii, která sice vizuál a akci jakštakš zvládá, ale v ničem jiném podstatném neexceluje. K tomu skladba druhořadých herců a zázrak resp. překvapení, vystupující z vod (pod)průměru, se zkrátka nekoná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama