Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (400)

Foox 

všechny recenze uživatele

Největší "slabinou" ve své podstatě zůstává Kingova známá stereotypnost, v čele s korumpovaným radním. Pro jeho čtenáře či diváka filmových adaptací, není tedy bohužel žádným překvapením vývoj většiny postav na plátně. Z nedávné doby lze jmenovat například Mlhu, kde také dovádí lidi až na okraj svých možností, pozoruhodnosti chování v extrémních situací naštěstí jen tak omrzí, i když se opakují po několikáté. Sympatickým krokem je využití propracovanějších kulis místo triků, především v podobě rozpůlených domů, stromů atd. Vyhnout se nějakému tomu CGI samozřejmě nešlo a s ohledem na televizní rozpočet odvedli pánové z CBS pořádný kus práce, ale i tak by minimálně dvě pasáže (Růžové hvězdy a zatemnění) potřebovali více péče. Další větší výtkou je však trestuhodně nevyužívaný potenciál celé látky, který se mísí se značnou nevyrovnaností, ať už celých epizod, či jednotlivých scén. Vlajkovou lodí je pátý díl, když přijdou k "hranici" kupole blízcí z okolního světa za uvězněnými občany, kdy se celá skvěle vybudovaná atmosféra zahodí během pár vteřin. Z pod všech podobných momentů vykuje vynikající sci-fi seriál, který až příliš často a zbytečně sklouzává k melodramatu, místo pořádného rozbalení. Pravděpodobnou příčinou může být oznámení druhé série, do které si tvůrci chtěli schovat onen pořádný "boom". Doufám, že na druhý pokus se odkryje onen skvost, který byl už na dosah. 70% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Sociální experiment? Boží exodus? Nebo jen mimozemský inkubátor? Ať je to co je to... první serie celkem slušně navnadila. Druhá to naopak hodně slušně nakopadlo... Došlo na střídání, vzhledem k množství triků a akčních pasáží které konečně vypadají za ty prachy hodně slušně. Sice už to začínají být celkem slušné halůšky a tvůrci skutečně už čerpají uplně ze všeho možného a nemožného. Ale baví mě to čím dál tím víc i přes mé počáteční skepse. Už jen z hlediska názvu. když se asi v polovině serie přijde na to že se o žádnou kopuly nejedná, nýbrž o kouli... je ten název divnějiší čím dál tím víc. Ale budiš, pořát se tam něco děje a řeší... Obzláště když se ve 2serii k tomu přidalo trochu té brutality a žertování z dimenzema... Baví mě to o to víc. Obzláště pak ty epické konce.. kdy skutečně toužíte vědět co bude dál. Upřímně já chci 3S vidět už jen proto abych vyděl jak ta koule vymáčkne toho psichopatickýho zmrda jak pomeranč. (promiň Jofrre... už nejsi můj oblíbený numero uno psichouš. :D Jenže to se samozdřejmě nestane.. protože koule s ním má uplně jiné plány, jako vždy. :) A to mě na to m baví asi nejvíc... Ty zvraty. Ani né tak to očekávání v co se vyklube to růžový vejce. :D Takže pro zatím... to hodnotím velmi kladně. Prozatím. :) ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí považuji dost možná za Kingovu nejlepší knihu (a to je co říct, protože spotřeboval víc inkoustu než Alois Jirásek), proto jsem se na seriál velmi těšil. O to větší je moje zklamání. Seriál je velmi průměrný, negraduje, ale spíš se rozplizává, a jak je u produkce USA obvyklé, sami tvůrci nevědí, kolik bude mít sezon a dílů, takže vlastně ani gradovat nemůže. Ale nejhorší ze všeho je, že to vůbec není podle Kingovy knihy. S předlohou má seriál (bez přehánění) společné jen dvě věci: 1. - jména některých postav, 2. - je tam kupole. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Situace pod kupolí nebyla vykreslená špatně. Voda dochází, jídlo dochází, lidi se bouří a i v téhle situaci si kdekdo chce přihrát politickou polívčičku a ovládnout zdivočelou lůzu. Dobrý, ale marná sláva, mě to přišlo takové sluníčkové. Postrádal jsem hlavně naléhavost, která se prostě nedostavila. Nebylo to špatné, ale mohlo to být lepší. To samé platí i pro mysteriozní nit. Všechno fajn, ale pokud točím podle Kinga, tak to předpokládá nějakou temnotu s hororovými prvky a to se tady nekoná ani náznakem, pokud nepočítám dobu, kdy někdo zhasnul. No a herci zase byli ucházející, ale dokázal bych si představit x lepších představitelů. Za všechny bych jmenoval Mika Vogela, který sice nění špatným hercem, ale na drsňáka, kterého tady představuje, nemá. Pořád jsem měl tendence srovnávat ho s Antony Starrem z Banshee a to nemohl Vogel ustát. A podobně to platí vlastně pro všechny zúčastněné až na Natalii Martinez a Deana Norrise. Ti mi jako jediní absolutně sedli. Ale nedá se říct, že by se casting nepovedl. Jen mohl být lepší. Tak jako celý seriál. 65% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí jsem zatím viděl dva díly a nápad je to dobrý a určitě by dokázal diváka chytí na tom jak to celé dopadne a proč je město pod kupolí akor pokud jako já nečetli knihu,ale bohužel atmosféra a herecké výkony jsou pro mě opravdu hrozné a tím pádem dávám horko těžko celkově zatím 50 % a tři hvězdy. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, že si přehrají nahrávku, je přes jeho pravé rameno záběr na telefon, který má selfie kameru a přední reproduktor na levé straně. Na dalším záběru, detailu telefonu, jsou na druhé straně. (VinceCZ)
  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)
  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama