Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol natočený z trocha iného ako obvyklého uhlu. Oceňujem, že v ňom nebolo zobrazené žiadne zabíjanie zvierat i keď bolo naznačené a aj kvoli tomu som znížila svoje hodnotenie. Veľkým plusom bolo napatie, ktorým tvorcovia nešetrili, plus nepredvídateľnosť počas celého deja tiež zasluhuje nejakú tú hviezdičku naviac. Keď to zhrniem vyjde mi z toho málinko nadpriemerný horor, ktorý má síce príšernú kameru v štýle Blair witch, ale rozhodne nenudí. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad (celé to "hraju divadýlko pro křesťany, abych z nich vytřískal peníze - z něčeho rodinu živit musím"), který je podtržen tím, že se tváří jako dokument (v dnešní době tak "originální"). Bohužel příliš dlouhý rozjezd (na těch necelých 90 minut) a neskutečně nevydařený závěr dělá z tohoto filmu docela podprůměr. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Exorcisticka serie si v mych ocich vzdy drzela velmi vysoky hororovy standard (ano, vcetne obou kritizovanych prequelu), az do ted. Je fajn, ze se ve spojeni s exorcismem testuji nove postupy a styly, napr. mix se soudnim prelicenim v Emily Rose dopadl vyborne a take je fakt, ze styl natocime-to-syrove/realisticky/levne-rucni-kamerou-ala-Blair-Witch muze v hororovem zanru fungovat na jednicku (viz. excelentni REC), ale take muze dopadnout pomerne trapne, coz je presne tenhle pripad. Nemuze za to samotny styl, protoze treba zacatek brany jako exorcisticky dokument slibuje minimalne zajimavou podivanou (i kdyz ten low-tech zvuk po celou stopaz neni zrovna prijemny). Problem bych videl v pribehu a scenari, ktere jsou z cele exorcisticke sagy rozhodne nejslabsi. Asi takhle - prvni pulku cekate, ze se zacne neco dit, napeti stoupa, do te doby vsechno v poradku, pak se sice zacne neco dit, ale ani zdaleka ne v takove forme a kvalite v jakou jste doufali, zacnete silne pochybovat a vylozene trapny konec to cele definitivne pohrbi. Skoda, nevyuzity potencial a plytvani exorcistickeho tematu. 3/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moderní posedlost hororovou realističností už pronikla i do vymítačského subžánru. Co se týče dokumentárního provedení, tak bych měl jenom jednu výtku - kameraman na mne občas působil příliš mrtvě - tzn. že se strašně málo zapojoval do dění, málo mluvil ... až jsem párkrát zapomněl, že za tou kamerou nějaká postava vůbec stojí. Hororové momenty fungují skvěle, bohužel jich není příliš mnoho. Často kritizovaný závěr mě nijak neurazil. Velmi slušné dílo z produkce Eliho Rotha, který prokazuje, že může mít prsty i v serióznějších žánrových pokusech. 7/10 ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný film, mě bohužel nepřesvědčil o hrůzostrašnosti, kterou u těchto filmů očekávám a u kterých se mi toto naposledy dostalo u Exorcism of Emily Rose! Jediná opravdu působivá scéna byla při vymítání ve stodole! Závěr filmu pak naprostá katastrofa! A přitom webové stránky s trailery vypadaly tak nadějně:-( ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)

Reklama

Reklama