Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

matt85 

všechny recenze uživatele

Přidávám hvězdičku navíc, kvůi zdejšímu malému hodnocení. Samozřejmě to není bez chyb(takhle teenageři nemluví a nikdy nebudou, chování některých postav je občas nelogické, v jednu chvíli se tam ti puberťáci jeví velice chytře a za minutu udělají naprostou krávovinu), ale jak už vyzdvihl Djoker skvěle to vyjadřuje směšnost dnešních teenagerů(ještě mi tam chybí ty statusy na Facebooku a je to komplet) a taky se to snaží trochu moralizovat(to mně překvapilo nejvíc, tedy ne to, že se snaží moralizovat, ale jak jim to vychází a není to trapné ani nudné, nepřinutí vás to říct nó jo...), takže mně to příjemně překvapilo a uvidíme jak se budou vyvíjet postavy a příběhy v dalších dílech. PS: Souhlasím se Psemou, všude se chlubí, že tu hudbu dělali ti "slavní" Charlie Straight, přitom je tam jejich jen ústřední píseň a melodie, jinak takové vykradené pecky jako TDK, Coldplay atd. EDIT: Po šestém dílu se toho moc nezměnilo. Jen bych chtěl říct, že smekám před Ondřejem Pavelkou, protože lepší napodobení Stanleyho Tucciho jsem ještě neviděl :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák náhodou jsem na to kouknul a hlavně úvodní dva díly mě nenadchly, celé mě to přišlo strašně odlišné od toho co znám já ze školy, přece jenom je vidět, že jsem uplně jiná generace. Pak už to celé byla jedna komedie, někdy vtipná, jindy spíš křečovitá. Oproti jiným seriálům či filmům z onoho prostedí se tu řada věcí ani neprovalí, viz na lyžáku se někteří opijí či si zmizí na výlet, nikdo na nic nepřijde což jindy by z toho hned musela vzniknout aféra. Přesto seriál na jedno zkouknutí lepších 40%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, pro koho je tento seriál určen a kdo by se na něj měl dívat. Je-li určen for teens, jak název napovídá, mají tvůrci asi hodně špatnou představu o tom, na co dnešní teens skutečně koukají. A pokud by u něj večery měli trávit rodiče, aby si udělali obrázek o svých vlastních dětech, máme tu další střelu vedle. Něco mi totiž říká, že rodiče sami moc dobře vědí, jací jejich vlastní puberťáci jsou a mají jich tudíž až příliš plné zuby na to, než aby si o nich pouštěli seriály... :-) ()

crha

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kousek a bylo mi u toho normálně stydno. Nehorázná žumpa, která má jednu jedinou výhodu a to, že v té strašné trapnosti je to nechtěně zábavné. Tedy pokud máte taky tuhle zvrhlou zálibu. Kdo tenhle hnůj vyplodil, tak by se měl držet od kamery co nejdál a vyhýbat se jí jak čert kříži. Vedle pana režiséra Pinďourka je totiž i Zdeněk Troška originál Spielberg. I když jak se říká "Z hovna bič neupleteš" a tady opravdu není z čeho brát. Scénář strašnej a herci hrajou poměrně špatně, ačkoliv u dětí bych čekal, že to bude i horší. Ještě jsem si vzpomněl, na jeden klad a to, že tu hraje pár docela pěkných žákyň, které bych ale stejně viděl raději v nějákém pornu se školačkama. Hodně nesympatická postava je také ten třídní gay černoch nebo mulat nebo co to je, jak mu začíná nějákej afrokvěták někde asi v třetině hlavy. Kde tuhle obludnou bytost vyhrabali...? Odpad dávat nebudu, protože chápu, že to není určeno pro mě, ale jinak to zatím vypadá na odpad jak vyšitej a současných 52% je samozřejmě nesmysl. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

naprostá netrefa do cílové skupiny vzhledem k vysílacímu času! seriál je víceméně na úrovni Anety, tj. dobrodružství tak pro žáky 5-6 třídy, tedy mladší sourozence hrdinů tohoto seriálu. Jinak po prvním dílu, který byl na "odpad" (jedna z hrdinek, která jediné co dělá, tak jezdí na skateboardu a JE na počítači, se potřebuje dostat do zamčené skříně. Takže ne že si na youtube pustí tutorial "jak se dostat do zamčené skříně" nebo tak něco, ona vezme šroubovák, ten strčí někam do oblasti zámku, a začne s ním nějak šťourat nebo co.), pak si na to člověk celkem zvykne, a kouká na nejrozkošnější guilty pleasure, kterou kdy na jedničce dávali. Hlavní výhrada je teda ta, že se tvůrci vůbec neorientují v dnešním světě zhovadilejch mladejch, nadhazují problémy jako anorexie či přilnavost k náckovství, aniž by s nima bylo jakkoliv dále nakládáno, jen tam prostě sou, tedy autoři maj splněno. A navíc ta holčina, co měla bejt jakože "nejkrásnější ve třídě", měla v tom svém babagangu daleko hezčí kámošky (třeba ta zrzka), což si žádná taková nikdy nemůže dovolit. a ti dva novináři, ti jsou úplně nejlepší, o těch bych si rád přečetl nějakej text, jakými vlastnostmi je autoři obdařili a tak, protože mi furt připadali jako nějací superhrdinové v záloze nebo tak, sem furt čekal, kdy odletí z okna nebo vystřílí redakci, nebo ta zvláštní atmosféra ve školní jídelně (takové tvrdé pološero, skoro jako z Kokuhaku) ...no prostě...ale ne, zas tak hrozný to není. jen to není pro dospělé...ani dospívající...prostě pro děcka. gut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)
  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)

Reklama

Reklama