Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Když vám Prima slibuje něco ve stylu Pekelné kuchyně, tak je pak zklamání o to větší. Pohlreich nehláškuje tolik jako v Ano, šéfe! (co si budeme povídat, na tom ten pořad stál) a když, tak mi to nepřijde moc vtipné. Samotná soutěž pak spočívá jen v tom, že banda typických čecháčků, kteří se pohádali už první den první díl, přináší před porotu svá jídla a ty je stručně hodnotí. Přínos pro diváka? To je dost častá otázka, kterou si kladu při sledování současných pořadů. Zábava asi těžko, nějaké kuchařské fígle taky neokoukáte, recepty taky asi ne. Co na to říci? Ambiciózní pokus, který nedopadl dobře a je zcela zbytečný. Sice méně zbytečný než Prostřeno nebo Dům snů, ale být lepší než tyhle propadáky není žádná výhra. Pusťte si raději Pekelnou kuchyni Gordona Remsyho! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem na prdlačky gurmán a mám podezření, že bych si na výtvorech pana Pohlreicha kdovíjak nepochutnala - což platí i pro soutěžící kuchaře, co se snaží vařit tak, aby se to plešatému kuliočkovi a jeho přicmrndávačům v porotě zamlouvalo (šmarjá, tu babu vyhrabali kde?!). Já před sebou chci v restauraci kupu amerických brambor, které zamatlám tatarkou, a k tomu smažák nebo kuřecí kapsu, na nějakou stravovací kulturu můžu nachrchlat! Když vidím v pořadu pofiderně naaranžované ty chudobné kupičky předražených snobských jídel, co mě absolutně nelákají, akorát s despektem odfrkávám. Především mě však celá ta soutěžní reality show vůbec nebaví, nemá to šťávu. Přirovnat pořad k jídlu, bude to lančmít s bramborovou kaší - v případě nouze poživatelné, nikoliv však delikatesa. 41% ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Abych hned z kraje přiznal barvu - Pohlreich mě nikdy nebavil, už v Ano, šéfe (kteréhožto jsem díky tomuhle faktu viděl pouze pár dílů) a tenhle pořad není výjimkou. Nejsem fanoušek vařících pořadů (Kluci v Akci, Prima Vařečka, Babicovy Dobroty, etc.) a nejsem ani fanoušek vykrádání cizích konceptů bez inovací (Hell's Kitchen). Nemá tedy smysl v hodnocení chodit výš než na dvě hvězdy, protože tato kritéria Na Nože nesplňují. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dívat jsem se na tenhle pořad začal jenom kvůli Zdenkovi Polreichovi a jenom kvůli tomu, že jsem očekával českou předělávku Hell''s Kitchen od Gordona Ramseyho. Co říci nedočkal jsem se a navíc Zdeňek si už taky uubrousil zuby a není ani tak řízný jako v Ano Šéfe. K tomu dostal do poroty ještě svého kamaráda a nějakou ženskou do počtu, jmenovitě Roman Vaněk a Eva Filipová. Ať už jsou porotci tři tak hlavní slovo má vždycky Polreich a to co řeknou ostatní je vždycky tak něějak do počtu a mnohdy mi to přišlo tak do očí bijící až to bylo neskutečně trapné. Samotný nápad není úplně špatný, ale lowcost look celého pořadu je prostě otřesný. Na režisérské židličce a za kamerou se posadily taky neuvěřitelné ucha a nemůžu říci, že by mě přesvědčili o svém umu. Neskutečně naklíčované scény, detaily na zamračené tváře porotců a nicneříkající záběry soutěžících dávají najevo, že jde asi o poloamatrskou skupinu lidí. Stříh je potom už jenom třešničkou na dortu, kdy z toho špatně natočeného materiálu je sestříháno něco na co se sice dá koukat, ale že by to na oko zaujalo to rozhodně ne. Tak je fakt, že toto je pořad o vaření a ne o filmovém umění, ale v této rovině se pořad stejně zaměřuje hlavně na sociální sféru a hodnocení výsledných pokrmů, na jejich vaření však vůbec. Z procesu vaření je vám předloženo pár záběrů potravin, zmatečné pobíhání po kuchyni a nakonec až výsledná prezentace. Celá tahle show má 13 dílů a musím říct, že celkový výsledek na mě po polovině (tedy zhruba šesti dílech) působil tak, že z druhé půlky už jsem koukal jenom každý druhý díl. Ve výsledku dostávám sice show s potenciálem, zato však naprosto nemoderně a nezajímavě podanou a na konci jazýčku tak cítím jistou hořkost. Po Ano Šéfe můžu jednoznačně říct, že image Zdeňka Polreicha touhle soutěží rozhodně utrpěla a jeho počínání v Ano Šéfe vyznělo mnohem uvolněněji a přirozeněji. Doufejme, že další série již nevzniknou, nebo že nevzniknou takové jak je nám předkládána tahle. ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Kdyby se pani Eva Filipová neúčastnila, člověk by byl hned o něco šťastnější a pořad by nabyl na hodnotě. Ta pani, tam byla opravdu zbytečná! Jinak zajímavá kuchařská soutěž, ovšem nejsem si jistá, že titul superšéf bude mít nějakou hodnotu! A výhra milion korun? Co to je v dnešní době za peníze;) Ale jo, na chodníku to nenajdete, pravda;) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama