Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 se zařadil mezi mé výstavní kousky, u nichž se můj osobní dojem naprosto neshoduje s průměrným, často až podprůměrným zdejším hodnocením. Pro mě se jedná o jeden z nejlepších "Found Footage" hororů, jaké jsem viděla. A tím spíše, že se nejedná o mainstreamový blockbuster, ale nízkorozpočťák s neznámými herci. Myslím, že do daného žánru se jedná o zcela nový příspěvek. Atmosféra je budována naprosto skvěle, s patřičnou dávkou napětí, a s postupujícím dějem začíná pořádně houstnout. Stejně jako se začínají objevovat dosud skryté a zneklidňující informace o celé misi. Snímek velmi rychle uteče a jeho zdařile mrazivý závěr je silnou tečkou za celou misí Apolla 18. Pro mě se jedná o značně podceněný film. Ale samozřejmě, jedná se také o jednotlivý divácký vkus:) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tedy bylo. Teď nezbývá, než si („nedočkavě“) počkat na pokračování a zjistit, jak to bylo s (utajenou) misí na Mars. Vůbec bych se nedivil, kdyby k nám v pokračování dorazily AUTENTICKÉ záběry z bezstarostné (pro ukrácení si volné chvíle) pokerové partie mezi Usámou Bin Ládinem, Saddámem Husajnem a Muhamadem Kadáfím, přičemž karty by jim rozdával http://www.csfd.cz/film/6648-predator/ . Zajímavé, jak jeden člověk použije odborný výraz a ostatní se na to vrhnou jak slepice po flusu. Tak jo, já taky. Jdu „zrecyklovat“ svůj odpadkový koš, třeba na něco (chutného) ještě narazím (uhnětu z toho blafu novou netradiční pochutinu) a spravím si tak po tomhle chuť a třeba na tom ještě něco i trhnu. Tenhle snímek je dobrý tak max jako kulisa k usínání. Když pominu tu spoustu do očí bijících lapsů (když už se to tedy ohání přívlastkem „skutečný dokument“), tak jednoduše nepřejdu fakt, že námět několikanásobně předčil následné zpracování. S dovětkem, že srovnávat toto s komorním snímkem Moon D. Jonese nemůžete (snad) myslet vážně? P.s. to uživ. Becket51 – to opravdu byla! P.p.s. zajímavý komentář (pro mě): xxmartinxx ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobře zpracovaný zajímavý nápad, který mi připomněl atmosféru povídek A. C. Clarka. Vyjma filmu Monstrum jsem vlastně neviděl žádný sci-fi či hororový snímek z poslední doby natočený stylem "Našli jsme tuhle pásku a děje se na ní to a to", a nejspíš i proto na mě Apollo 18 tak zapůsobilo. Technické provedení bezchybné, herci bezproblémoví, finále příjemně vygradované, stopáž tak akorát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší odvárek toho co by kosmotauty mohlo potkat na Marsu. Autenticita jednoznačně, ale v poslední době již je těchto zaručených pravdivých událostí a nelezených video materiálů prostě hodně. Ano, divák občas prožívá trošku toho příjemného mrazení v zádech, ale nevyhnu se dojmu že tohle šlo natočit ještě lépe. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ouvej ouvej, tohle se teda nepovedlo a nejvíc za to může volba filmařů natočit to stylem found footage. Tohle není procházka lesem nebo statický natáčení nějaký místnosti během nočních hodin. Když už, tak to chtělo někoho schopnějšího než je tady pan režisér, protože tento ve mně nedokázal vyvolat ani pocit realističnosti, ani napětí. A navíc ty kamínky?! Škoda, takovej pěknej námět to byl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná scéna filmu bola v skutočnosti natočená až v úplnom závere. (MikaelSVK)
  • Film nebyl promítán kritikům. (SidneyP)
  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama