Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

maddy 

všechny recenze uživatele

If I Stay? You Rather Go! Lacná variácia na The Fault in Our Stars, akurát v tomto prípade s (takmer) mŕtvou Chloȅ Grace Moretz, ktorá sa vracia späť do svojich spomienok. Pomerne zaujímavý námet pre romancu, avšak vo výsledku nie je táto premisa nijako využitá. If I Stay tak skutočne nemá žiaden presah ako sa by na prvý pohľad mohlo zdať, ba čo navyše v tom filme život a smrť nehrá žiadnu úlohu. Je to len tá najobyčajnejšia, ničím zvláštna, teenagerská romanca bez nápadu, bez akéhokoľvek ozvláštnenia. Príbeh je predvídateľný, bez jedinej zaujímavej scény, chýba tomu iskra a je to len sled tých najtuctovejších romantických scén dvoch pubertiakov s nezáživnými dialógmi. Otravné, nudné, zbytočné. Chloȅ je síce v sedemnástich stále veľmi príjemná a neskutočne roztomilá (a jediným dôvodom prečo ten film úplne neodstrelím), ale sama ho nemá šancu utiahnuť. Vo výsledku tak film o „duchovi“, ale tak bezduchý až beda. Vhodný tak maximálne pre sentimentálne trinástky pokiaľ už videli celú Twilight sériu, aj The Fault in Our Stars. A vôbec neosadzujem, že sa im to v tomto veku bude páčiť (len ja nezielam rovnaké pohlavie a už ani vek), no pre ostatných tu nie je absolútne nič. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

lillien

všechny recenze uživatele

Achjo, to se nedalo dokoukat. Vrkání zamilované dvojice jak z pera hospodyňky Meyerové, rodinka k pomilování se díky své "rockovosti" měla vlichotit, bohužel mi to nepřišlo vtipné a reálné, jen nucené. Poletování v astrálním těle postrádalo švih a nebylo o ničem jiným, než že zmatená Moretz mluvila na lidi, kteří ji neslyšeli. Kurva, tak takhle si teda ten život po životě nepředstavuju, zlatý tunely. Nejsympatičtější mi ve finále přišlo to vrzání na čelo. Dál už se mi nechtělo mrhat časem, takže tentokrát bez hodnocení. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Povedal by som ťažšia dráma o tom, že človek sa v podstate sám môže rozhodnúť či chce ostať na tomto svete ak je ochotný bojovať a nevzdávať sa. Či je to pravda ťažko povedať. Film je dobrý a má dobrú kostru, dobrý nápad, príbeh atď. Lenže problém je niekedy vo výkonoch samotných hercov, ktoré čo si budeme nahovárať nie sú nič moc. Herecký výkon hlavný hrdinov je asi takýto : Chloë Grace Moretz - dalo sa na to pozerať nič extra, Jamie Blackley - o dosť horšie ako u ženskej protagonistky a ďalej? Ďalej by som povedal, že radšej nekomentujem a film čo mal potenciál niekedy fakt stojí na tom, že všetko by mohli herci lepšie zahrať. Ďalšia vec je to, že If I Stay je naozaj emocionálne silný film a stojí za pozretie. Preto som sa nakoniec rozhodol, že udelím ešte pol bod navrch. (Hodnotenie 3,5) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Je jasné že najväčším pozitívom filmu je CGM, ale treba si priznať, že film bol konzistentnejší a hlavne o poznanie zmysluplnejší ako podobné Pevné puto. Jasné že to bol doják určený primárne pre tínedžerky, ale nemožno poprieť že sa podaril a predovšetkým soundtrack splnil svoj dojemný účel. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký a dojemný film, shodou okolností jsem v poslední době viděl dost podobných snímků, asi je to populární téma. Ale tento se mi líbil, Chloe Grace Moretz ukázala, že dokáže sama utáhnout film, byla fakt dobrá. Jamie Blackley jí taky celkem zdárně sekundoval. Ale jak psali uživatelé pode mnou, točit to jiný režisér, tak by to bylo ještě o něco lepší. Ovšem já dám tomuto filmu jenom 3 hvězdičky. A důvodem jsou ty pasáže, kdy se vraceli do minulosti či budoucnosti? Já jsem to totiž vůbec nepochopil, Mia měla přeci jet v pátek s Adamem na ten koncert, ale místo toho přeci jela hned s rodiči k prarodičům a měli tu nehodu. Tak jak pak následně mohla jít s tím Adamem na koncert a dále se to vyvíjet? Jako film se mi líbil, ale tohle jsem vůbec nechápal a během filmu jsem prostě netušil, jestli se to odehrává v minulosti nebo budoucnosti nebo si to ona jenom představuje... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)
  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)

Reklama

Reklama