Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

swamp 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejhorší film s postavou Alexe Crosse. Za prvé: Morgan Freeman byl v předchozích dvou filmech výborný - ani za mák ho nemůže (nechci říct přímo napodobit) zastat nesympatický Tyler Perry. Za druhé: Přestože Matthew Fox vypadá opravdu jako šílenec, jeho nálepka "Lost" je stále příliš lepkavá na to, aby se jí zbavil. Zkrátka a dobře si ho pamatuju jako toho super spravedlivého obyvatele ostrova a nevěřil jsem mu (i když se snažil sebevíc až přehrával) postavu sociopatického vraha ani chvilku. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Idris Elba urobil jedno z najlepších rozhodnutí svojej kariéry, že z toho včas vycúval. Po prvých desiatich minútach je jasné, ako je to strašne zrežírované - bez najmenšieho citu pre atmosféru, tempo, čokoľvek. Kamera taká amatérska, že sa to už nevidí ani v nemeckých seriáloch. Po dvadsiatich minútach je evidentné zacielenie na Perryho cieľové publikum, t.j. černochov schopných baviť sa na Madea shitoch. Herecké výkony idú do riti vrátane hlavnej transky a Foxa, ktorý sa síce snaží, ale čoskoro z neho začne byť iba retardovane bláboliaci klaun. Po polhodine sa to už načisto zmení na nechcenú sebaparódiu - nič smiešnejšie ako Perryho vážne profilovanie psychopata ste tento rok nevideli. Bohužiaľ, tá srandovnosť tomu tiež dlho nevydrží, zhruba od chvíle, keď hrdina odpíli hlaveň z pumpovacej brokovnice (???), je to už len otravne debilné. Finále strašné, rozuzlenie nedáva vôbec žiadny zmysel. Prehrávajúci vyžratý Reno je už len jedno jadierko na obrovskej kope sračiek. Vráťte nám Morgana Freemana. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Na to, aby takmer každodenná detektívna predloha sprevádzaná akčným spracovaním vzbudila u diváka mimoriadnu pozornosť a prekonala všednú ponuku, musí vyzerať inak ako Cohenova Vražedná hra. Tvorcovia sa pár krát dopustil "školáckych chýb" a tak sa dali ľahko postrehnúť nedostatky v tomto príbehu o detektívnej dvojici, ktorým skrížil cestu vysoko postavený psychopaticky žoldák. Dosť ma sklamalo zlyhanie dominantnej vlastnosti detektíva, ktorou správne odhaľoval a predvídal udalosti, ktorá v úvode pôsobila veľmi sľubne. Potom však akoby túto vlastnosť stratil a zlyhal na banálnej veci, keď po výstražnom echu (mms o tom, že jeho kolegyňa je mŕtva) podľahol hre záporného protivníka. V tú chvíľu človek nemusel byť ani jasnovidec, aby vedel čo bude nasledovať, čo filmu ubralo na úspechu. Na koniec však prišlo ešte zamiešanie kariet, aby to nemalo ľahkovážny koniec, ale to nezmenilo priemerné, alebo možno trocha podpriemerné hodnotenie. Za mňa slabších 50%. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

do hajzlu a já si myslel, že rapidně měnit sůvj zevnějšek stojí za to jenom kvůli účasti v potencionálních oscarácích, foxem jsem fakt během celýho filmu nepoznal :D každopádně jinak jde o megashit, kterej získává druhou hvězdu díky super skype žblunknutí v závěru filmu, jedinej vtipnej moment celýho filmu... perryho bych oporučoval odstřelit hend v začátku ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Těžce nepovedená detektivka bez výraznějšího příběhu a s podprůměrně odehranými figurkami. Perry se vůbec nechytá a jeho procítěné momentky jsou leda tak k smíchu. Stejně jako zoufale neoriginální a mizerně natočené akční scény vrcholící komickou finálovou bitkou. Jedna hvězda za psychopatického Foxe, který je sice nakonec stejně dost nedostačující záporák, ale je vidět, že se aspoň snaží. Na rozdíl od Roba Cohena, který evidentně proseděl celé natáčení na židličce s kávou v ruce a režii nechal na asistentech. Alex Cross je zdaleka nejlínější film roku bez jakékoliv atmosféry, napětí nebo vlastně čehokoliv. Když je nejsympatičtějším hercem filmu zestárlý Edward Burns, musí být něco už hodně špatně. 30% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama