Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přestože není The Art of Getting By, přiznávám, nic nového pod sluncem, dokáže oslovit mnohé ALTERNATIVNĚJI SMÝŠLEJÍCÍ diváky (díky možnému ztotožnění se s protagonistou), přičemž, nutno říci, je natočen řekněme mainstreamově (děj coby konstrukt, šablonovité postavy, fabule líčená chronologicky…). Avšak na tuto poměrně obligátní kostru je nabalena moc příjemná nadstavba, opravdovost, lidskost, cit, smysl pro umění, podstatu… Wiesenova prvotina je zkrátka tak trochu klasický i neklasický teenagerský romantický film situovaný do podzimního NY, s příjemnými postavami (i herci) a skvělým soundtrackem! ~ Nekomplikovaný, odpočinkový film, který ve své podstatě příliš zjednodušuje, idealizuje a jeho děj je ne zcela možný odraz reality. To může být pro někoho plus, pro jiného nepřekonatelný problém… ~ ~ Zákeřná, sadistická malá potvora. / Taky tě miluju. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vylhané indie drama, z kterého je na hony cítit konstrukt. Nevadí mi šablonovitost charakterů (hlavní zdeptaný hrdina, sympatická, ale komplikovaná dívčina, nestálý mentor atd.), pokud se tvůrcům podaří vdechnout jim opravdovou osobnost a nevadí mi schematické vystavění podobného typu příběhů, pokud působí přirozeným a plynulým dojmem. V The Art of Getting By však postavy nežijí, pouze plní scenáristou zadané úkoly a přesouvají se z jedné nedomrlé sekvence do druhé, jako by autor předtím nakoukal žánr a musel z něj nutně vyextrahovat všechno, aniž by jakkoliv přemýšlel o vlastních hrdinech a vlastním příběhu (postavy se tak často pohybují na místech, dělají a říkají věci, které byste v jejich věku nečekali). Skvělá alternativa se nabízí v podobě It´s Kind of a Funny Story, který rovněž nabízí možnost docenit talent Emmy Roberts. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zlý, slabý a chabý odvar Toho, kto stojí v kúte, s nesympatickým poloemodebilom, ktorý mal tak zlú charakterovku, že až to bolelo. Žiadna emócia, žiadny hlbší zmysel. Nič. Mal ešte požívať nejaké rastlinky, to by sa k nemu hodilo. Absolútne neúčinné vykresľovanie atmosféry, riaditeľ ako inak neger, vedľajšia línia s jeho kamošom maliarom žalostne nevyužitá. Aspoň že na tú Emmu sa dá pozerať. 2 z 5 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl nějak hluboký film (už proto, že hlavní postava je zkrátka jen rozervaný puberťák, který nezapadá mezi své vrstevníky a hledá svou cestu), ale svým způsobem se dá říct, že je to film o hledání a nalezení smyslu života. Navíc celý příběh je podaný přirozeně a lidsky, a zkrátka je to příjemná podívaná od začátku do konce. Freddie Highmore je sympaťák a bylo zajímavé ho vidět v dospělejší roli (pamatovala jsem si ho pouze jako dětského hrdinu z Melodie mého srdce a Karlíka a továrny na čokoládu). Emmu Roberts mám navíc taky ráda. Takže za mě to byl nadprůměrný filmový zážitek. ~(4,0)~ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIJEME SAMI A ZEMŘEME SAMI." Všechno ostatní je jenom iluze“..... /// George je komplikovanej introvert s duší anarchisty a citem pro kresbu soustředící se na předmět..., měl by přestat blbnout a začít používat mozek...MÁM TO POD KONTROLOU... (ty vole, to tvrdí můj mladej taky...). NETUŠÍM CO TU DĚLÁM (to netuší asi nikdo...). Tak nějak (i po pár hodinách) říkám: ,,překvapivě sympatickej počin“. Žádná tupá ,,odrhovačka“ (má mě rád – nemá mě ráda...) a už vůbec ne komedie. Solidní dvojice (uvěřitelná), super myšlenky a kousky s citem pro umění. JSEM SVOBODNĚ MYSLÍCÍ JEDINEC! (moc přemejšlíš Georgi.) Teenegerský romantický drama se snahou vyjádřit pocity zamilovanýho nesmělýho kluka.... nemyslím si, že takovej je svět (všech) mladejch, ale možná mi to něco připomíná, tohle hledání smyslu života (bloudění prázdnejma ulicema), bloumání v temnotě mysli....ach jo....ŽIVOT JE DLOUHÝ. JEŠTĚ JSME NESKONČILI (tak rád bych věřil!)......(škoda že ten konec přesladili). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím, že i když spolu lidi (dva) spí, nemusí jít o sex. 2.) Už se tě holka zeptala: ,,Měl jsi už sex?“ (a ty jsi odpověděl: ,,Nezkažme to“...). 3.) Thx za titule ,,Juditt“ a ,,Studko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama