Reklama

Reklama

Longinovo kopí, jinak též Kopí osudu či Svaté kopí, bylo ukuto před tisíci lety a bylo jím prokláto tělo Krista. Nyní je kopí dobře skryté, protože tomu, kdo ho vlastní, dává obrovskou moc a nepřemožitelnost. Před Napoleonem je spolu s pokladem ukryl Wolfgang Goethe a cesta k němu je dlážděna důmyslnými skrýšemi, hádankami a indiciemi. Mladý archeolog Eik Meiers a jeho snoubenka Katharina Bertholdová spolu s profesorem Bachmanem by je chtěli najít... Jednoho dne se oběma mladým lidem Bachman ztratí při exkurzi do přírody. Při jeho hledání se Eik a Katharina ocitnou v jeskyni a posléze v tajné podzemní laboratoři. Najdou tam nahrávku, na níž profesor Bachman předvádí starý deník, který objevil a jehož písmo se chce pokusit rozluštit. Je to deník samotného Goetha. Podle nahrávky se podaří sestavit jeho stránky a do práce se pouští Eikův kamarád Justus: je třeba rukopis prověřit. Bádání přivede tři přátele na myšlenku, že další indicií by se mohla stát Schillerova lebka: Goethe totiž často pracoval s touto lebkou na stole. Schillerův hrob se nachází ve Výmaru, kam se také Eik, Katharina a Justus vypraví. Eikova dcera Krimi odjíždí na školní výlet, více ji ale očividně zajímá pohledný mladík, s nímž se k otcově nelibosti objímá u autobusu... O Kopí osudu se ovšem zajímá ještě někdo jiný: bohatý baron von Hahn, který tvrdí, že kopí je majetkem jeho rodu, protože Goethe je ve skutečnosti pouze ukradl. Hahn má k ruce asistenta Erlangera a zejména mistryni v bojových uměních Judith. Dva posledně jmenovaní budou tři přátele po celou dobu jejich hledání pronásledovat a klást jim nejrůznější pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Bral bych to jako cokoliv jiného z této škatulky " C " filmů, nebýt toho ( urychleného a zpackaného ) konce, kdy se zkrz 10 centimetrovou zeď, po dvou ranách jakýmsi svícnem, dostaly na koleje metra, + taky moc nedávala smysl scéna, kdy na soše oběvily vstup do podzemí - vedoucí skrze sloup. Pokus se podívám pořádně na umístění sochy, sloupu a oběveného vstupu, tak ani jeden tento moment dohromady nemůže fungovat. Ostatně " kiksů " by se tady dalo najít ještě spousta. Němci si z tím evidentně hlavu moc nelámaly. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Američané velmi často "kradou" náměty na filmy z Evropy a jiných destinací a Němci koukám si je zase "půjčují" od amerikánů. Bohužel kvalita stále klesá, což je krásně vidět i na tomto filmu dosti se podobujacímu Indiana Jonesovi, nebo Lovcům pokladů. Dějově slaboučké, herecky docela trapné, takže ty 2* mohu dáti pouze za Sonju Gerhardt a pár dobrých vizuálních nápadů na skrýše pro indicie. ()

Reklama

Chundys odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle hovadinu jsem viděl, když jsem vyráběl DVD z tábora a nemohl jsem uvěřit co tam všechno naplácali! Z tý černovlasý k.r.y jsem myslel, že se pozvracim, ta dcera toho černovlasýho blba byla taky dobrá blbka :D! No a ten černovlasej blb, vždycky jsem se smál jak byl vykulenej, kdykoliv byl na něj záběr! Doufam, že už v televizi nikdy víc nic takovýho nespatřim :D ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak se nám narodil německý Indy, radujme se, a celkem podařený, veselme se. To byl remake?? Německý Indy toho hodně kopíruje od amerického kolegy. Bohužel tomu dost věcí chybí. Ale přesto se mi film líbil a bavil jsem se. A že si z toho němci v některých scénách udělali reklamu na svou zemi nebo kroje je čistě jejich věc a vůbec mi to nevadilo. To, co mi vadilo, byly občasné kydy se svatbou a postava Krimi, za to jde hodnocení dolů. Ale jinak je v tom perfektní hudba, má to švih a je to prostě zábava pro celou rodinu. A jde to i bez spousty mrtvol.///*** a půl!!!! ()

Shinnie odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bola asi najväčšia blbosť ktorá vznikla v dejinách kinematografie. Ok, preháňam, ale určite patrí k najhorším. Po nesmiernej dávke nelogickostí, trápností a typického zhovadeného príbehu tuctových dobrodružných filmov, si už prinajmenšom najbližší rok nepozriem žiadne "pátranie za pokladom" teda ak vobec pretože z tohoto žánru sa ťažko nájde pozerateľný kúsok. Avšak napríklad aj Flynn Carsen je oproti tomuto nesmierne kvalitný. Achjaj... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomenie, že Kopija osudu pomáhala vojvodcom ovládnuť svet - napr. Napoleonovi či Alexandrovi Veľkému. Avšak Kopija osudu získala moc až prebodnutím Kristovho boku. Alexander Veľký žil 356 až 323 pred Kristom. Ten ju teda vlastniť nemohol. (BUBO26)

Reklama

Reklama