Reklama

Reklama

Ninjago

(seriál)
  • Kanada LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu (více)
Dánsko / Singapur / Kanada / USA, (2011–2022), 57 h 26 min (Minutáž: 11–23 min)

Série(16) / Epizody(212)

Kai, Jay, Cole a Zane musí ovládnout moc svých elementů a zbraně Spinjitzu, aby ochránili zemi Ninjago, která má také podsvětí. (Netflix)

Recenze uživatele KGBelik k tomuto seriálu (10)

Vzestup hadích kmenů (2011) (S01) 

První série má pro mne možná největší nostalgický plášť možná proto nejsme zcela objektivní. I přes to, že se jedná o dětský seriál, jehož hlavním úkolem je prodat dětem hračky má své kvality. I když jsem si sérii užil uznávám, že má své mouchy. Příběh je zde více epizodní než v dalších sériích a postavy jsou zde velmi dětinské. Zvláště pak sensei Wu, který má představovat moudrého učitele zde kromě moudrých a tajemných rad dělá větší hlouposti a přihlouplé vtipy nežli jeho studenti. Hlavní postavy se zde teprve ukazují a jejich charaktery se ukáží lépe až v pozdějších epizodách. Pythor je velmi dobrý záporák a v pozdějších sériích se zdá mnohem chytřejší než zde. Hlavní zápletka o mocném Požírači a Zlatých zbraních nebyla špatná, ale provedení trochu pokulhává. Suma sumárum je série dobrý rozjezd seriálu, který ještě má co nabídnout. ()

Zelený ninja (2012) (S02) 

Druhá série je v podstatě rozdělená na dva na sebe navazující příběhy. První polovina série se zaměřuje na boj ninjů s Garmadonem a jeho hadí armádou, v druhé se objevu Overlord a kamenná armáda. První polovina opakuje epizodní formuli z první série což není vyloženě špatná věc, ale osobně mi více vyhovuje více druhá polovina, kde je příběh více ucelený a epizody více navazují. Bitva Garmadona a LLoyada je zde více mentální nežli fyzický. I přesto, že jsou nepřátelé a proroctví předpovídá jejich bitvu, obou záleží na tom druhém a ani jeden nechce bojovat. Tento aspekt série byl velmi povedený a postavám to dodalo hloubku. Postavy jsou zde napsané velmi dobře. Jediný, kdo mi zde vadil byla Misako, ale to je spíše můj osobní problém, který nemá na celou sérii moc velký vliv. Série je povedená a ke konci ukazuje co může seriál nabídnout. ()

Restart (2014) (S03) 

Z této série má velmi smíšené pocity. První polovina série mě nijak nezaujala a nindroidi a Overlord nebyli nijak zajímavý a nepřišli mi nikterak zajímavý. Asi v polovině se toto však změní a seriál se stává opravdu dobrý. Vesmírná linka je zatím doposud to nejlepší, co jsme mohli vidět a finále je dech beroucí. Souboj Jaye a Cola o srdce Nyii mi přišel zcela zbytečný a absolutně náhodný. Nya a Cole doposud neměli žádný pořádný dialog a ani během série mezi nimi nevznikla žádná chemie. Tato linka série mi opravdu vadila a celou sérii mi Cole opravdu vadil a jako náctiletá dívka jsem fandil Jayovi. Mezitím co  Garmadon na straně dobra byla zajímavá volba a jeho interakce s Lloydem patří mezi nejlepší části série, Wu na straně druhé byl zajímavý koncept, ale nevyužitý potenciál. ()

Krycí jméno Arcturus (2014) (S03E06) 

Absolutně geniální díl. Z třetí série Ninjaga jsem měl smíšené pocity, ale tento díl mě přesvědčit, že doposud slabší série má co nabídnout. Kaiova honička s nákladními auty s epesní hudbou mě zcela dostala. Je překvapivé, že dětský seriál o ninjích bojujících s roboty má zábavnější honičky nežli multi miliardová automobilová série. ()

Turnaj živlů (2015) (S04) 

Tahle série je absolutně geniální. Téměř všechno na téhle sérii se povedlo. Příběh je zaměřený hlavně na Kaie a jeho vztah se Skylar. I přesto, má Kai nejméně zajímavou linku.  Rivalita Cola a Jaye konečně někam vedla a oproti předešlé sérii se někam charakterově posunuli. Wu a Misako v této sérii téměř nejsou což je odbrá věc, protože jejich pár chvil bylo opravdu otravných. Wu který má představovat moudrého senseie se chová jak absolutní pokrytec a jeho činy zde jsou opravdu zbytečné. I přesto, že Zane je v sérii minimálně jeho příběh je geniální. Jeho krize osobnosti byla opravdu dobře napsaná a rozhodně patří k pozitivům série. Celý příběh série značně připomíná Hunger Games či jim podobné druhy filmů. Bylo příjemné překvapení zjištění, že existují i jiní mistři živlů nežli naše hlavní pětka. Škoda, že ostatním mistrům živlů zde nebylo věnováno více času, jelikož byli minimálně designy postav byly z větší části opravdu  zajímavé. Záporáci jsou v téhle sérii téměř neškodní, ale i tak si mistr Chen ukradl každou scénu kde se objevil. Suma sumárum zattím nejlepší série Ninjaga. ()

Posednutí (2015) (S05) 

Po dokonalém Souboji přišlo také velmi povedené Posednutí. Série hlavně překvapí absencí Lloyada po téměř celou sérii. Upřímně řečeno tomu nebylo vůbec na škodu. Dynamika čtyř původních ninjů a jejich rozepře kdo bude novým vůdcem fungovali velmi dobře. Hlavní záporák Morro má zde velmi zajímavý charakter a jeho závěr ve finále je skvělé. Jediné co mě mrzelo, že chemie mezi ním a Wuem nefungovala. Měl jsem pocit, že z jejich vztahu by šlo vytěžit mnohem více, ale budiž. Nya zde konečně najde svoji úlohu po dvou sériích, kde byla více méně  pouze do počtu a fungovala jako hnací motor Colovi a Jayeovi rozepře, která v podstatě nikam nevedla. Velmi mě potěšilo cestování mezi dimenzemi a crossover s Chimou. Nejlepší díl je dle mého bezesporu Království přichází, kde jsem si opravdu užil myšlenku, že všechny naše činy jsou už napsané a člověk s nimi v podstatě nemůže nic dělat. ()

V nebesích (2016) (S06) 

No nevim. Ninjago má dle mého názoru tendenci ničím nepřekvapit v první sérii a ke konci vymáčknout vše z každé epizody. Celkově linky o ninjích celebritách a jejich následném uvěznění byli opravdu průměrné nežli i lehce podprůměrné. Nadakan má potenciál být skvělý záporák, jeho motivace je dobrá, charakter a design jsou absolutně geniální ale provedení jeho plánu je velmi banální a nudné. Jeho linka o ženění s Nyou byla slabá. Opravdu jsem rád za to, že série je dedikována Jayovi a Nye. Konečně se vyřešil jejich vztah a Jay měl jakožto hlavní postava série spoustu prostoru pro character development což se mu povedlo naplnit. ()

Ruce času (2017) (S07) 

První série, která je vyloženě zklamáním. Jak jsem již zmiňoval Ninjago se dle mého názoru vždy v půli série přehoupne z průměru do nad průměru. Dnes se však tento jev neděje. Celá série je velmi podprůměrná. Myšlenka o cestování v čase již byla využita v epizodě Nesprávné místo v nesprávnou dobu , kde i přes to že se jednalo pouze o epizodu bylo cestování v čase tisíckrát více zajímavé. Scénář je zde opravdu slabý a příběh také. Jediná zajímavá a zapamatovatelná je kdy se ninjům do rukou dostane meč a finální epizoda. Linka s Kaiovými a Nyinimy rodiči je opravdu hloupá a zbytečná. Rozhodně nejhorší série. ()

Synové Garmadona (2018) (S08) 

Absolutně geniální série. Zprvu jsem byl skeptický k redesignu postav, ale musím uznat, že nově vypadají ninjové mnohem lépe. Animace se taky posunula na novou úroveň. Po zklamání jimž byla minulá série je zde příběh absolutně geniální. Lloyd je zde nejlepší postavou a jeho linka s Harumi, jenž pokračuje i v další sérii je velmi vydařená.  Návrat starých postav a přímá návaznost na eventy z předešlých sérií je výborná věc a celý seriál tak působí více jako jeden celek. Absence starého Wua mi vůbec nevadí a jeho návrat v sérii je zajímavý. No a samozřejmě Garmadon jenž se vrátil v plné parádě a je z něj větší záporák bez emocí nežli býval. Doposud nejlepší série. ()

Lov (2018) (S09) 

Zatím nejlepší série, kterou Ninjago mělo. Rozdělení na dva týmy byl skvělý nápad. Příběh ninjů byl skvěly. Celý svět Draka a Oni byl silně inspirovaný Mad Maxem a je to na něm vidět. Železobaron a jeho poskoci jsou výborní záporáci . Celá dějová linka působila velmi nostalgicky. Pouze původní čtyřka a pomalu stárnoucí mistr Wu, který mi zde prvně nevadil a byl zajímavý. Druhá linka odehrávající v Ninjagu byla taky skvělá. Návrat starých postav byl příjemným překvapením a opět se zde ukazuje, že scénaristé Oni trilogie se snaží propojit Ninjago co nejvíce to jde. Garmadon je výborný záporák a Harumi posouvá svůj charakter development na maximum. Její poslední scéna patří k úplnému tomu série. ()

Reklama

Reklama