Reklama

Reklama

Ninjago

(seriál)
  • Kanada LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu (více)
Dánsko / Singapur / Kanada / USA, (2011–2022), 57 h 26 min (Minutáž: 11–23 min)

Série(16) / Epizody(212)

Kai, Jay, Cole a Zane musí ovládnout moc svých elementů a zbraně Spinjitzu, aby ochránili zemi Ninjago, která má také podsvětí. (Netflix)

Zajímavosti (88)

  • V seriálu se objevují kostry a modely dinosaurů, kteří jsou k vidění v mnoha LEGO adaptacích Jurského parku a Jurského světa. Mezi epizody, v nichž se objevují, patří epizoda Den, kdy se Ninjago zastavilo (2012), kde jsou v místnosti s malými kamennými bojovníky v Muzeu historie Ninjago jak modely velociraptorů a tyrannosaurů, tak kostry triceratopsů a stegosaurů (pravé kostry těchto dvou se dále objevují v jiné expozici v muzeu). Dále v epizodě Špehuj špeha (2015), kde jsou na policích v knihovně s Knihou kouzel k vidění kostry triceratopsů, a dále též v epizodě Křídla změny (2015), kde jsou v místnosti, v níž Morro napadne Lloyda, k vidění modely tyrannosaurů na polici. (Marasuchus17)
  • Jméno Kai znamená silný a vítězný. (itsp4trik)
  • Jay je jediný ninja, který se objevil v každé epizodě. (itsp4trik)

Ninjago - Vzestup hadích kmenů (2011) (série) (S01)

  • Tento seriál má čtyřdílnou 0. sérii. Patří do ní první epizody na tomto webu zahrnuté v 1. sérii. Každá z těchto čtyř epizod má poloviční stopáž než ostatní epizody (do 11. série), později byly tyto 4 epizody spojeny ve 2 se stejnou stopáží jako ostatní díly (22 minut). (Cardo)

Ninjago - Vzestup hadů (2012) (epizoda) (S01E03)

  • Hra, kterou hrají ninjové, je ve skutečnosti scéna z pilotního dílu The Golden Weapon v americké verzi. Nicméně ve verzi vysílané v Německu, Spojeném království, Finsku, Portugalsku a Japonsku hrají „LEGO Battles: Ninjago“. To je také v Netflix verzi. (KGBelik)

Ninjago - Vzestup hadů (2012) (epizoda) (S01E03)

  • Jay uvádí, že Had kdysi vládl Ninjagu, ale to se neshoduje se zbytkem příběhu, který byl popsán v následujících epizodách. Scenárista Tommy Andreasen prohlásil: „Nevěřte mladému klukovi ze šrotoviště, pokud jde o lekce historie. Kromě toho jste ještě neviděli celou historii Ninjaga, takže byste ji mohli někdy vidět.“ (KGBelik)

Ninjago - Vzestup hadů (2012) (epizoda) (S01E03)

  • Scéna, kdy Wu hledá ninji na nádvoří, ale najde je nahoře v odpočinkové místnosti, kde hrají videohry, je podobná scéně z filmu Kung Fu Panda (2008), kdy Shifu hledá Poa v chrámu, ale ten je ve spíži. (KGBelik)

Ninjago - Vzestup hadů (2012) (epizoda) (S01E03)

  • Nindžové, kteří se flákají, hrají videohry a jedí pizzu a Sensei je s nimi nespokojený, odkazují na Želvy Ninja, které se chovají podobně. (KGBelik)

Ninjago - Vzestup hadů (2012) (epizoda) (S01E03)

  • Na konci epizody je Wu ve vesnici Jamanakai. Dá se předpokládat, že tam cestoval pěšky, ale není známo, jak se tam mohl dostat tak rychle. (KGBelik)

Ninjago - Domů (2012) (epizoda) (S01E04)

  • Při požáru kláštera shoří pouze hlavní kostra budovy. Je možné, že Hypnobraiové před vypálením ukradli Jayovy videohry a tréninkové vybavení. (KGBelik)

Ninjago - Domů (2012) (epizoda) (S01E04)

  • Když Lloyd žádá hada, aby držel ceduli s nápisem: „No girls or ninja,“ písmo je v angličtině, nikoli v tradičních čínských znacích, které se v seriálu používaly před zavedením nindžargonu. (KGBelik)

Ninjago - Domů (2012) (epizoda) (S01E04)

  • V japonské verzi se během scény boje s jídlem v pravém dolním rohu obrazovky zobrazí upozornění (v překladu do češtiny): „Potom to personál snědl a zjistil, že je to chutné.“ (KGBelik)

Ninjago - Domů (2012) (epizoda) (S01E04)

  • V americko-kanadské verzi nechal Zane vzkaz v lednici. Ve verzi vysílané ve zbytku světa sedí Zane v lednici, když odpovídá na Kaiovu reakci, a nabízí mu sýr. (KGBelik)

Ninjago - Domů (2012) (epizoda) (S01E04)

  • Název epizody odkazuje na opakující se téma domova (a obecněji, pocit „sounáležitosti“), které se objevuje v průběhu epizody. (KGBelik)

Ninjago - Ninjaball (2012) (epizoda) (S02E04)

  • Při jednom ze záběrů v Darethově dojo má Kai na sobě oblek z pilotní řady (0. série) – oblek DX. (Cardo)

Ninjago - Hadí jaguár (2018) (epizoda) (S08E04)

  • Jediná dohledatelná vymazaná scéna z celého seriálu se nacházela v této epizodě a její součástí bylo odhalení identity Pana E. (Cardo)

Reklama

Reklama