Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (368)

Abes 

všechny recenze uživatele

PA4 nám představí tu nejstrašnější entitu s jakou jsme doposavad měli na filmových plátnech tu čest. Je velice tichá a nenápadná. Pro někoho snad ošklivá a děsivá. V pozemském světě však naprosto nepoužitelná, balancuje někde v limbu mezi skutečným a sakrálním světem. Je vychována v zemi vycházejícího slunce. Těžko ji označit mužským nebo ženským rodem, je zmutovaná, říkejme jí: To. Ano, tušíte správně dámy a pánové, piši tady o Toyotě Prius. Nenápadná a tichá, přesto smrtelně nebezpečná. Motor potichounku bzučí, pneumatiky s nízkým valivým odporem nevydávají téměř žádný hluk, její tvary jsou při potenciálním nárazu smrtelné. Dejte si na To bacha, jinými slovy doleva doprava doleva. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5 million // Tržby USA $53,921,300 // Tržby celosvetovo $142,645,339 // Tržby za otváraci týždeň $29,003,866 Riadny odpad. Čím viac a viac častí sa natáča, tým viac je to väčší a väčší shit. Nechápem, že to ešte baví niekoho sponzorovať. Alebo tí Američania sú naozaj taký vytretý??? Takéto tržby, za takýto brag. A ten koniec, tak to bola sila. ... na entu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to neustále dokola, tvůrci někdy přidávají nové nápady. Blbý je to, že z toho neumí udělat pořádný horor. Postavy naprosto nesympatické, nějací se chovají jako blbci. Nápad se ale trochu povedl. Tentokrát s ním i trochu pracovali. Konec slabý, ale svůj účel splnil. No nic, dávám 2* SPOILER! I když všichni zhebli, tak se jedný povedlo dostat aspoň na zahradu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vítěz kategorie Nejkratší hororové finále roku. Hodinu a půl nás tvůrci pomalinku připravují, že se asi něco pořádného stane, a pak je za minutu hotovo. Lidi v sále nevěřili :-D No, konec srandy, tohle je pro mě zklamání jak hrom. Loni jsem z kina ze třetího dílu odcházel nadšený, připraven sérii obhajovat proti všem zaslepeným haterům. To se tentokrát nestalo, odcházel jsem spíš rozčarovaný. Lidé se tu opět nahrávají na kameru v nepravděpodobných situacích, odpovědí na zajímavé důležité otázky z minula se nedostává, zato přibývají otázky další. Takhle to může jít v podstatě do nekonečna, tvůrci si navíc tímto dílem otevřeli dveře asi tak k tisíci spin-offů. Nicméně, to bych všechno zkousnul. Ale já se poprvé u PA ani chvíli nebál, ani jednou nelekl! Čtyřka je co se týče hororové stránky opravdu slabá a krotká. A zajímavých nápadů se taky zrovna neurodilo - a když už jo (kinect), tak zůstaly smutně nevyužité. Závěrem: Sympatické postavy, slušné řemeslo. Sračka to pořád není, ale protentokrát nebudu mít potřebu se o tom s kýmkoli hádat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Postava Robieho (Brady Allen) je pomenovaná podľa Robbieho Mannheima, chlapca, ktorý bol v roku 1959 údajne posadnutý diablom a vďaka exorcizmu sa mu podarilo zachrániť život. (katherine.)
  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)
  • Natáčelo se v Hedesonu v americké Nevadě. (rafix)

Reklama

Reklama