Paranormal Activity 4

• USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Frajer42

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl jedničku, dvojku i trojku, tak čtyřka byla téměř povinností. Po roztahaném úvodu, kde jsme málem byli seznámeni i s prvním sexuálním zážitkem mladé blondýnky, se konečně začaly dít i ty tzv. paranormální jevy. Vše začalo klasicky pohybujícím se lustrem. Ale to předbíhám. Netradiční věci se začaly dít až ve chvíli, kdy se velmi zvláštním způsobem dostalo naší ústřední rodince do opatrování, démonem ovládané, dítě. Pak tedy ty lustry. Popravdě, už si ani moc nepamatuji, jak to šlo vše popořadě. Nicméně takovým důležitým faktorem byla supervychytávka na kinectu, o jejíž existenci jsem neměl nejmenšího tušení, která v kombinaci s kamerou přeplou na noční vidění, tedy dočasně pracující v infračerveném pásmu dokáže občas objevit nějakého toho ducha. Něco tak debilního snad zdravého člověka napadnout nemůže. Tak naše 15 letá hrdinka s jejím poloteplým přítelem nainstalují do domu jednu kameru a celou noc mají zaplé 3 notebooky, které zřejmě poháněné pouze baterií, neboť přívodní kabel mému zraku unikl, celou noc v HD rozlišení natáčejí. Blik, blik, blik. Kamery se neustále přepínají. Občas se pohne lustr, občas židle, občas se pootevřou dveře. Samotný závěr netrvá dlouho. Teta Katie se začne v domě zabydlovat a během několika minut odstraní všechny původní majitele. Právě samotné finále je naprosto nejdebilnější část filmu. Naštěstí hlavní hrdinka je docela pohledná a webcamera ji často zabírá, takže není velký problém prokoukat se až na konec. Nezdá se mi, že tento nápad je hodný realizace zatím 5 dílů. Myslím si, že nápady a veškeré kouzlo byly vyčerpány v prvním dílu. Nyní už se nevaří ani z té vody. Takový film si může doma natočit každý. 1*. Budu se těšit na pokračování a především na to, co NOVÉHO tvůrci vymyslí. ()

rollman1

všechny recenze uživatele

Nové postavy, nové prostředí, další nudný a zbytečný díl. Ne, to není upoutávka na Rodinná pouta, ale na další díl PA. Tentokrát můžu říct, že celý film se čeká jen na konec . Atmosféra se vytratila, ale nebudu tady psát (jako spousta z vás), že jsem se nelekl, lekl jsem se a nejednou. Celý film se nic neděje a směřuje to sice k dobrému, ale krátkému konci, kde se vlastně hodně vysvětlí a naladí to na případný 5. díl. Kromě dobrého konce, který trvá 2,01 sekundy je film vlastně o tom, že si nějaká holka pořídila notebook. ()

Marsik

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Landon / Příběh: Chad Feehan | Hudba: - | Produkcia: Oren Peli, Jason Blum, Steven Schneider | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Room 101 | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 140,706,358 $ || Prvý diel série, ktorý je podpriemerný. Je to len zanechaná forma, ale bez štipky démonickosti, ktorú obsahovali predchádzajúce tri filmy. Takto to vyznelo skôr ako automat na prachy pre tvoriaci tým, a hlavne producentov. Dúfam, že sa to ešte dá zachrániť nejakým invenčnejším piatym dielom, no občas je lepšie skončiť skôr, než aby to dopadlo, ako u sérii Saw... ()

Abes

všechny recenze uživatele

PA4 nám představí tu nejstrašnější entitu s jakou jsme doposavad měli na filmových plátnech tu čest. Je velice tichá a nenápadná. Pro někoho snad ošklivá a děsivá. V pozemském světě však naprosto nepoužitelná, balancuje někde v limbu mezi skutečným a sakrálním světem. Je vychována v zemi vycházejícího slunce. Těžko ji označit mužským nebo ženským rodem, je zmutovaná, říkejme jí: To. Ano, tušíte správně dámy a pánové, piši tady o Toyotě Prius. Nenápadná a tichá, přesto smrtelně nebezpečná. Motor potichounku bzučí, pneumatiky s nízkým valivým odporem nevydávají téměř žádný hluk, její tvary jsou při potenciálním nárazu smrtelné. Dejte si na To bacha, jinými slovy doleva doprava doleva. ()

• Keď príde Ben (Matt Shively) za Alex (Kathryn Newton) a bavia sa o tom, že sa pôjdu von prejsť, má Alex vlasy v cope a sú strapaté. V ďalšej scéne, keď sú v domčeku na strome, ich už má upravené a cop je vyžehlený. (DJ Rocco iNc)