Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5 million // Tržby USA $53,921,300 // Tržby celosvetovo $142,645,339 // Tržby za otváraci týždeň $29,003,866 Riadny odpad. Čím viac a viac častí sa natáča, tým viac je to väčší a väčší shit. Nechápem, že to ešte baví niekoho sponzorovať. Alebo tí Američania sú naozaj taký vytretý??? Takéto tržby, za takýto brag. A ten koniec, tak to bola sila. ... na entu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko pochopitelné, že to točila stejná dvojice režisérů jako předchozí díl.O proti námrdové trojce tu máme neatmosferické peklo, jehož scénář lze považovat za příšernou snůžku nesmyslů.Liché díly série mají jiný koncept než sudé, zatímco v lichých jsou neustálé lekačky gradované epickým finále, u sudých je to změt šedi a nudy v nějakém rádoby příběhu, problém 4tého dílu o proti druhému ( který aspoň trošku fungoval ) je v tom, že se celou stopáž děje maximální hovno, ale maximální!Lekačky jsou asi 4 a všechny neuvěřitelně předvídatelné a neděsivé.Jako by se tvůrci zbláznili a řízli to vyschlostí twajlajtu a jako bonus to smíchali s "hrůzostrašností" seriálu čarodějky se Šejnou Dórtyjovou vole.Každý z předchozých dílů mě dokázal přikovat do křesla, třetímu se to dařilo dokonce celou stopáž, ale tady sem celou dobu prozíval i přesto, že jsem se nato dívál sám, večer a po tmě a když se za celý film leknete nejvíc toho, jak skočí kočka na stůl, tak je kurva do prdele něco špatně!Jediná mizivá pozitiva filmu jsou sympatická hlavní představitelka, její exkluzivně milfní maminka a natroublá mladší verze Setha Rogena.Finiš který přijde asi 10 minut před koncem....mě normálně poserte se odehrává z půlky za bíleho dne, tudíž pro dokreselní attmosféry je potřeba sada pastelek od bílé po černou a totální finiš je odbytý během 3 minut, kdy na vás poprvé chčije atmosféra jako prase a snad jedině ten zajímavý konec ze mě vytáhl ty 2*.Jako fanouška téhle série mě ovšem neskutečně děsí, že samotní filmaři se na nás, na fanoušky regulérně vysrali a dělaj si z nás prdel a my jim to stejně zase zaplatíme.Pevně doufám, že reřisérska dvojice dostane do dalšího dílu padáka, jelikož kálet na své nejvěrnější mi přijde opravdu ubohé a když si dovolí udělat z jednoho nejzajímavějších a nejděsivějších hororových konceptů posledních let 95 minut dlouhou reklamu na Pepsi, tak je něco kurva špatně!.Ještě neznám přesná čísla výdělečnosti tohodle nudného blábolu, ale jsem skálopevně přesvědčenej že 5tý díl nebude poslední, tahle fabrika na miliardy bude chtít překonat Saw a já jen doufám, že v pátem díle dostane zlo už trochu na prdel, moc mě nebaví se dokola dívat jak ta píča kosí jednu sympatickou rodinu za druhou a když mi k tomu tvůrci ani nenadělí řádnou dávku lekaček a nulovou atmosféru, tak ať jdou s pátým dílem do prdele a i jako fanoušek se předběžně odmítám podílet na jeho financování návštěvou kina i přesto, že návštěva lichých dílů se vždy vyplatila.Nechápu co si o sobě režisérská dvojice vůbec myslí a pan Peli by měl začít vážně uvažovat o tom, že si sám zafinancuje pořádnou dávkou financí 5tý díl, kterým se se ctí rozloučí, protože takovej další průser, jako je 4tej díl mu už neodpustí ani tak zajetí fans, jako já....obrovské zklamání! 30%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice režisérů Henry Joost a Ariel Schulman si třetím dílem přišli na opravdu slušné peníze a tak bylo zcela pochopitelné, že se rozhodli co nejdříve natočit další pokračování. Odpůrci této série (mezi ně víceméně patřím i já, protože na mě Paranormal Activity ani v jednom z předchozích dílů nějak výrazně nezapůsobily – snad jen právě trojka alespoň trochu ušla) však jejich nadšení moc nesdíleli. Osobně nechápu, co na těchto filmech tolik lidí vidí a že z takové „nicky“ dokázali vytřískat tak nehorázné prachy, ale tahle dnešní generace je vážně divná. Pořád jen samé filmy s komiksovými hrdiny, nekonečné seriály, stupidní reality show – jen shit za druhým až se mi z toho začíná zvedat žaludek. Někde v koutku duše jsem doufal, že by čtvrtý díl mohl opět pokročit směrem vpřed, co se samotného příběhu P. A. týče, ale scénárista si pro nás připravil takový guláš, že jako celek byl tento díl téměř nestravitelný. Sice jsem pochopil, o co tu šlo, ale nějaký výrazný posun v tom nevidím. Spíš jen další chaos, tvůrčí zmar a sázku na divákovu naivitu. Takže po drsnějším závěru trojky by jeden alespoň očekával další porci nadpřirozeného „teroru“, ale kromě jednoho spadlého lustru, skákajícího balónu a levitujícího nože se téměř ničeho nedočkáme. Musíme si tak počkat na zhruba závěrečnou čtvrthodinku, která už toho však moc nezachránila. Bída, bída, nuda a zas nuda – tak asi takto bych charakterizoval tento díl. Když k tomu připočítám i docela slabé herecké výkony, bylo téměř vymalováno. Od odpadního hodnocení čtyřku zachránila finální pasáž s posednutou hrdinkou předchozích dílů Katie a její naháněčka s Alex v domě. Alespoň v těchto chvílích jsem pocítil mírné zlepšení atmosféry, ale jinak vážně nic moc. Co se kvality týče, viděl bych to na úplně stejnou úroveň jako dost sterilní jedničku. 30% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší díl série považuji trojku potom je jednička a dvojka s tímto dílem jsou na stejně špatné úrovni. Detailně to tu rozebírat nehodlám (ale když jsem se nejvíce leknul kočky tak je asi něco špatně...) a řeknu jen dva malé plusy a to jsou poslední tři nebo spíše dvě minuty a v hlavní roli sympatická Kathryn Newton, která mi nejednou připoměla AnnuSophii Robb. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 50. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 53,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 142,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama