Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

ravalah 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne sladky, az je to nudny. Dokoukal jsem to s vypetim vsech sil, ale po cely serial jsem si neodpustil spoustu sarkastickych a detinskych poznamek. Nema to zadny napad nebo pointu, ktera by vas dostala, nema to uzasny scenar, nema to prehledne a pekne boje. I ta romantika je takova nedotazena, i kdyz chapu, ze trinactky z ni budou mit vlhky sny. A i kdyz je tam primo hektolitr slz, neni to vubec smutny nebo dojemny. Pro me je to naprosty a sedy prumer, kdy si na to pristi rok ani nevzpomenu, ze jsem to videl. Pred tim jsem videl novejsi verzi FMA a tohle se s nim nemuze ani v nejmensim rovnat. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojenie hier a anime je úžasný premyslený ťah. Veľa hráčov pozerá anime a vice versa (a opačne). Celkovo anime Sword Art Online je veľmi kolísavej kvality nie len čo sa týka jednotlivých dielov, ale hlavne toho, že každá séria začína dobre a premyslene a potom druhá polovica tej série je totálna blbosť až niekedy nepozerateľná, zrýchlená, spomalená, nepremyslená, alebo absolútne zbytočná. Takto sa to deje v každej jednej sérii Sword Art Onlinu a potom divák hodnotí celú sériu zle, lebo druhá polovica v ňom zanecháva zlý pocit! Samozrejme ja tu sériu SAO (ako sa zvykne nazývať) sa nesnažím zvoziť pod čiernu zem, naopak ja som celkom fanúšik SAO a dokonca aj jej romantických liniek ...aj prvej série a všade sa nájde nejaká kvalita. Veľa ľudí má za to, že SAO je proste odpad ja si to nemyslím a skôr si myslím, že SAO je príliš veľký mainstream, alebo aspoň toto anime do neho zo začiatku patrilo, ale čo je dôležité jednotlivé série ma bavili z rôznych dôvodov. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Sword Art Online je rozsiahlosť, pre ktorú poväčšine sledujeme príbeh cez ústrižky jednotlivých kapitol odohrávajúcich sa v hrade Aincrad, čím narúša určitú plynulosť a nie celkom využíva svoj obrovský potenciál. Avšak, bolo by chybou sa nechať odradiť! Popri minimálnemu prenikaniu do psychológie postáv (okrem Kirita a neskôr aj Asuny) sa vám predstaví dokonale rozmanitý dav charakterov, ktorí vynahradí všetky drobné nedostatky zápletky ako napríklad romantická dovolenka uprostred životy-berúceho zdolávania vrcholný kôl, vrátane žalostne slabej hudobnej stránky seriálu. Toto nadšenie trvá zhruba po štrnástu epizódu, kde do seriálu vstupuje mierne preriedená zostava, pokračujúca v mierne degradujúcom dizajne postáv, oproti predošlému svetu - taktiež zavrhujúc drastickú ideológiu. A napokon, vidieť, kde sa autor inšpiroval, nielen vyobrazením čierneho šermiara s veľkým mečom, sprevádzaného drobným elfom, no i finálnou scénou, kde Sugou znásilňuje Asunu - ide jednoznačne o seriál Berserk. Po štrnástu epizódu 4* ()

Hem.m

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem, že se na aspoň jeden díl podívám, slib jsem nyní dodržel.. Seriál pokud drží stejné tempo i v ostatním dílech jako v prvním díle, tak je určitě dobrý, ale bohužel tento žánr já moc rád nemám a proto jsem se podíval jen na jeden díl, jen kvůli slibu, ale pro ty co to zajímá takové téma, tak bych určitě řekl, že je to zajímat bude.. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)

Reklama

Reklama