Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele Harroc k tomuto seriálu (2)

Sword Art Online (2012) 

1 - 14. díl: O SAO jsem z počátku nevěděl, co mám očekávat. Jiné anime seriály mě přiliš neuchvátili, takže jsem k tomu přistupoval spíše s odstupem. Ale hned po prvním dílu mě to chytlo a nepustilo. Prvních 14 dílů je dech beroucích. V každém díle se objeví něco nového o světě a lidech v něm uvězněných. Narozdíl od podobného Log horizont je zde MMO prvků méně, ale u zmíněného LH mi to přijde spíše jako rušivé. 15 - 25. díl: Druhá část je slabší především kvůli slabší vedlejší postavě (sestra Kirita) a minimálního obsazení Asuny. Na druhou stranu jsou zde zajímavější zvraty a celkově je zde přidám 3. rozměr díky létání a kouzlům, i když kouzla jsou velmi upozaděna. Také prospělo spojení virtuální linie s tou reálnou, která bohužel jen okrajově vysvětluje události po prvních 14 dílech. Jako celek to funguje naprosto perfektně. Nemusíte být online král, aby jste pochopili herní výrazy (popř. jsou vysvětleny v titulcích :) ) a ani nemusíte se zajímat o videohry k dosažení naprostého radosti z této famózní série, která očekává další pokračování. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Oproti původnímu SAO je pokračování více zaměřeno na psychologii postav než na příběh. Bohužel je to pro seriál velmi bolestné. Akční scény prakticky vymizely, dokonce i zajímavé scény a byly nahrazeny dialogy o tom jak se kdo cítí apod. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby nebyly strašně dlouhé a úplně o ničem. Spousta anime staví na psycholigii a ne na příběh, ale tady je to prostě nuda. Prakticky žádné spestření. Na druhou stranu prvních pár dílu nového arcu (Mother Rosario) mi přišli poutavé, protože se zaměřují převážně souboj realit z pohledu Asuny - skutečnou a viruální. Jsem tedy zvědav jak tento arc dopadne po zklámání z GGO. ()

Reklama

Reklama