Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele Hitman_47 k tomuto seriálu (2)

Sword Art Online (2012) 

Ono to opravdu bohužel není dotažené k dokonalosti, jak tady už většina konstatovala. Ale jako fajn fantasy oddechovka tu sedne, pokud se vám líbí souboje, tak se SaO raději vyhněte, jelikože těch tu opravdu není moc. O dost více se mi líbila anime adaptace MMO hry Ragnarok Online ... která se ale stylizovala čistě do fantasy příběhu, akorát se všemi reáliemi ze hry (a i souboji !!!). Já jsem byl bohužel taky nahypovaný, že je to skvělá soubojovka (dokonce od člověka, který fakt na soubojovky kouká, asi se trošku na těch 25 dílů někde zapomněl, nebo co), ale jakmile jsem se po cca pátém díle od tohoto "konceptu" odprostil, tak jsem si to byl schopny celkem i užít. Je pravda, že hlavně v druhé polovině to celé bohužel trochu ztrácí dech, ale pak se to zase trošku vzpamatuje, proto jsme se nakonec horko těžko na ty štyry hvězdy dostali. Animace a kresba je "vysokorozpočtová", takže fetišáci si v tomhle smyslu užijí svoje ..... ale nic nemá na Titány, ti byli úplně nekde jinde :)) Je vidět, že skáčů z jednoho lepšího kousku na druhej, tak už raději koment ukončim, nebo nakonec napálím ještě hvězdy tři .. určitě stojí za zkouknutí, pokud hrajete (nebo jste hráli) nějaké to MMO a máte rádi fantasy (to hlavně). ()

Season 2 (2014) (S02) 

Takže .. SaO 2 je o dost lepší než první sérka. Arc odehrávající se v Gun Gale Online je hodně akční a navíc se tu představí nová postava, která je zajímavá a ne afektovaná kráva (jinými slovy jiná, než všechny ostatní ženské postavy z původního SaO). Nesmím zapomenout ani na hodně zajímavou zápletkou, kdy jeden hráč zabíjí skrz GGO ostatní hráče IRL. Čili jinými slovy, po 14. díl super. Bohužel, jak už je v SaO zvykem, tak každá sérka má dvě části ... i zde funguje recept, že druhá je slabší, jakože o dost slabší .... hlavní problém vidim v tom, že nová postava je tu totálně zavedená do outu a tudíž i její vztah s Kiritem, který se začínal hodně zajímavě rozvíjet. Místo toho tu dostane prostor druhá nejotravnější postava z celé série (první je samozřejmě naprosto nechutně otravná Yui) ... ano, mluvíme o "mamce" Asuně. Naštěstí se tu moc nejede linka "mamka a taťka" ... ale i tak je druhá půlka celkem dost nezajímavá, bo tu jde ve zkratce o hovno. Je to spíš jen ždímačka na slzy. Pokud někdy vznikne trojka, tak to asi po původní arcu zabalím a zbytek pro mě nebude existovat ... to je tak, když scénář dává tolik prostoru těm naprosto nejvíc otravnym postavám, před těma zajímavýma. ()

Reklama

Reklama