Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele RealGaze k tomuto seriálu (5)

Sword Art Online (2012) 

O SAO toho bylo řečeno a napsáno mnoho, takže zde budu hodnotit SAO spíše obecně, a jednotlivé série rozeberu v odpovídajících sekcích komentářů. Sword Art Online se proslavil hlavně tím, že nikdo nemá rád protagonistu Kazuta Kirigayu (alias Kirita), tím, že v každé sérii je nevyhnutelná rape scéna, tím, že druhé poloviny sérií jsou spíše za trest a hlavně tím, že i ve světě, který řídí program je možné přemoci nepřítele silou přátelství (???). Moje celkové hodnocení všech sérií jsou 4* se zavřenýma očima a zklopenýma ušima, protože jsem neměl to srdce hodnotit hůře, ačkoli by si to některé pasáže zasloužily. ()

Season 1 (2012) (S01) 

První sezonu tvoří dvě části - SAO a ALO. Sword Art Online arc považuji i přes jeho mouchy za klasiku, na kterou nedám dopustit. Za mě má všechno. Zajímavou zápletku - 10000 lidí lapených ve hře smrti. Geniální záporák - Kayaba Akihiko, tvůrce hry a jediný administrátor. Zajímavý svět - Aincrad. Hodně akce a soubojů. Emoce a trocha slz, když kvůli Kiritově sobeckosti začnou umírat lidé kolem něj. Část s hraním si na spokojenou rodinku asi nebyla úplně nutná, ale budiž. Zajímavé postavy (Egil, Klein, Asuna, ...) bohužel na úkor Kiritova harému (Liz a další si ani jmény nepamatuju) nedostávají tolik prostoru. SAO část hodnotím 5*. ////// Pak tady máme i nevyhnutelné pokračování, kterým je zachraňování princezny (Asuny) v novém světě - Alfheimu. Nové postavy, bohužel, nejsou zajímavé, v čele s Kiritovou sestrou (nebo snad sestřenkou), kdo ví. Kromě jednoho zajímavého souboje je to nuda jak mraky a konečně dochází i na první rape scene v princezniných komnatách. Dávám 3* s vědomím, že bude hůře. Quote: „Kdyby jsi stvořil tak úžasnou hru, chtěl by ses jenom dívat?“ ()

Season 2 (2014) (S02) 

SAO 2 tvoří 3 arcy - GGO, a další dva, které nepotřebujete vidět. Gun Gale Online je pro mě nejlepším arcem z celého SAO a to i přes paradox, že mečem se tam ohání jenom starý blázen Kirito. GGO se odehrává v povedeně zpracovaném světě. Interakce mezi Shinon a Kiritem je skvělá (ona sama je velice zajímavá postava - konečně se zase nějaká povedla!). Máme velice zajímavou zápletku se záhadným umíráním elitních hráčů GGO a tajemného zabijáka, který si říka Death Gun. 5* (90%). //// Bohužel pak přijde Mother's Rosario patos, na kterém se autor snaží ukázat, že umí zahrát i na city (asi?), plusem je, že dostává prostor Asuna, a jedinou důležitou informací pro film Ordinal Scale je, že Asuna zde získala jedno kombo, což není mnoho. 2* (40%). //// A jelikož si studio myslelo, že si ještě neuřízlo dost ostudy, tak přidalo Excalibur arc, což je v podstatě jenom filler, kdy celá parta jde udělat dungeon v Alfheimu s pomocí Thóra. 1* (25%). ()

Alicization (2018) (S03) 

Alicization je po dlouhé době opět návrat k šermířským soubojům. Kirito zde není takovým polobohem, jako kdekoli jinde. Chová se zde docela normálně, i když se neodpustí, aby po cestě za Administrátorkou flirtoval s dalšími xy slečnami (čti: UI). Nicméně po stránce příběhu, soubojů a postav, to je snad jediná sezóna, která zvládla jakž takž udržet kvalitu po celých 24 epizod, což se cení. Slušné 4*. ()

Alicization – War of Underworld (2019) (S04) 

Tady nemám moc co dodat, Jeoffrey už to řekl za mě. První polovina - naprosto skvělá. Úžasné souboje, dokonce i ti vůdci klanů byli zajímaví a do toho všeho se bojuje o kontrolu nad Underworldem i v reálném světě. 5* (90%) //// A o druhé polovině se ani nebudeme bavit. Ta jako by nebyla. Dorazí autobus s Kiritovým harémem, přijde nevyhnutelná rape scene (s chapadly?, vážně?), všichni padouši jsou magoři (jediný PoH stojí alespoň za zmínku pod čarou), a mezitím se probere náš zbožňovaný hypochondr, aby nastolil pořádek svou Boží mocí. 1* (25%). //// Utěšuji se představou, že slibovaný film umístěný zpět do Aincradu, a vyprávěný z pohledu Asuny (Sword Art Online: Progressive), snad bude lepší. ()

Reklama

Reklama