Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele bratr_jezek k tomuto seriálu (1)

Základka (2012) odpad!

Ředitel se bojí, že jejich školu zavřou. Co však mohou nabídnout? Ředitel je blázen, který klidně naskládá celý sbor do jedné sborovny (bohužel skutečná realita některých škol). Zeměpisářka je vyhořelá a chuť do života jí dodává jen rum, její kolegyně s kachnou (asi učí přírodopis) je nesmělá zakřiknutá s věčně zfetovaným pohledem. Matikář je holkař, který jako každý chudý učitel musí jezdit v otřískané škodovce. Vanda Hybnerová se právě rozešla s chlapem, takže asi bude balit každého chlapa, kromě nepříjemného školníka. Dějepisář toho asi má dost za sebou, protože se musí neustále zviditelňovat pomocí divných převleků (jako faraon, loni to dle slov ředitele byl Janošík, v ukázkách byl za Žižku, chybí už jen převlek ala transvetita). Zbytek ansámblu tvoří tělocvikář, který vypadá že vypije s klidem 20 piv, ale nedovedu si ho představit při rozcvičce a nová posila týmu z konkurenční školy, který (asi aby to bylo zajímavější) je gay - nedíval se tu někdo na Venkovského učitele s hercem Liškou? Co je na tom všem komediálního? Proč bych se vůbec měl dívat na další díl? Jak v takovém paskvilu mohou hrát i velmi dobří herci? Když srovnám s konkurenčním Gymplem, přece jen Gympl vyznívá ve srovnání lépe, i když to taky není žádný zázrak. Možná se to povede do třetice až někdo odvážný natočí seriál "Učňák" ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama