Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Gothar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo začiatku som mal tiež trochu zmätok v deji, ale po 3.-4. dieli už bolo všetko podstatné vysvetlené. Atmosféra je opäť temná a depresívna, ale iným spôsobom ako v 1. sérii. Herci ma príjemne prekvapili, Colin Farrell a hlavne Vince Vaughn mi vždy sedeli skôr do humorných rolí, ale v True Detective ukázali, že ani dráma im nie je cudzia. Rachel McAdams bola tiež v pohode, ale väčšinou mala aj tak nahodený len jeden zamyslený výraz :) Scenár bol prehľadnejší a druhá séria sa mi páčila rovnako ako prvá. 90 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pain is inexhaustible. It's only people that get exhausted…“ Bolest jako hybná síla všeho. Ať už ta vnitřní, otevírající staré jizvy a živící démony a nebo ta vnější, která rapidně urychlí přístup k informacím a potřebám. Jak by řekl Takashi Miike, slova vytváří lži, ale bolesti lze věřit.. Temný písař Nic Pizzolatto hraje jiný zápas, ale liga je to stejná. Komplikovanost jeho příběhů není o nedostatku respektu směrem k divákovi. To divák musí projevit respekt směrem k příběhu, který mu to pak vrátí měrou vrchovatou. Hlavní herecké kvarteto brilantní, přesto si dva zaslouží vyzdvihnout. Vince Vaughn jako gangster s rovnou páteří a pevným stiskem svůj trénink na Brawl in Cell Block 99 pojal velmi zodpovědně a Colin Farrell si nejednoznačností Raye Velcora dokázal říct o nenávist, lítost i pochopení. Jejich společná scéna v kuchyni u ranní kávy či hovory v klubu, kde podle hudebního repertoáru nechodí hosté načerpat optimismus, byly pro mě jedním z mnoha malých vrcholů série. A teď vstříc trojce. Jméno Saulnier šponuje má očekávání.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě luxusnější znělka! Oproti první sérii tu chybí tak výrazná postava jako Rust a ani řešený, lehce nepřehledný případ korupce a pomsty nestrhne tolik jako minule. Pořád je to ale parádní scenáristická, herecká a režijní práce, se skvěle napsanými a zahranými postavami a dialogy, která díky (i když trochu mechanicky servírovaným) sugestivním leteckým záběrům města a hudbě pobublává sugestivní temnou atmosférou a občas exploduje třaskavou přestřelkou. Vince Vaughn mi jako komik nikdy nepřišel vtipnej, ale ve vážné poloze je famózní, stejně tak Farell a McAdams. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horšie herecké výkony, to uznávam. Rachel, Vince a Taylor Kitch, sú herecky niekde úplne inde ako McConaughey s Harrelsonom. Farrell vynikajúci. Zato obsahovo to porovnávanie neberiem. Jedná sa o úplne iný príbeh, založený na odlišnej práci jak s tempom, tak s emóciami. A hlavne s žánrom! Spoločné majú vlastne len vyvrcholenie v závere štvrtej časti a následný zlom. Kde bola prvá séria "rodinná", je druhá chladná; Kde bola prvá "duchovná", je druhá drsná a odťažitá. Kde Woody a Matthew riešili jeden a ten samý prípad a vzájomné vzťahy, tam riešia postavy druhej série širší kontext a každý vlastné pokazené životy. Nehrá sa tu rovnaká hra. A to je dobre. Pizzolatto je niečo jak seriálový Haggis, proste prvotriedne remeslo, pri ktorom mu všetci vyčítajú, že nie je stále rovnaké. 100% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kecání, dlouhý pohled, střih vidíme dálnici shora, nudné kecy, střih, vidíme dálnici shora, depresivní pohledy a střih, vidíme dálnici shora a řešení případu? to chceme nějak moc, žádné vyšetřování tam není...nejhorší na tom je, že vraha si odvodíte už někde v půlce a navíc na něj přišli nejlacinějším způsobem, jen protože bratr si je sestře podobný....nejvíc mě překvapil Vince Vaughn, jako drsnáka a relativního padoucha si ho umím představit i v pořádných filmech, ale jinak celkem nuda, nic se neděje, rozmotáno je plno nitek a otázek a vše zůstane nevyřešené, no prostě tragédie... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Posledná epizóda 2. série má 87 minút a je najdlhšou z prvých dvoch sérií. (Stefan_M)

Reklama

Reklama