Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, já si na tuhle posádku prostě nezvyknu. Připomnělo mi to díly "Stargate", které jsem zrovna neměl moc rád. Je to místy docela zábavné, jsou zde zajímavé vztahy a vývoj postav - Jonathan Frakes se oholí! - ale celkově mě to prostě tolik nebaví jako filmy se starou posádkou. V tom je prostě nějaká nostalgie, nedá se nic dělat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Loď Interprise nese označení NCC 1701 - E. Android nadporučík Data ( Brent Spiner ) se tu postará o pořádný rozruch. CITÁT - Do sedel a nabýt zbraně.......... Řeknu vám, že Pickard je strašně problémovej člověk, zlatej Kirk. Já si toho chlápka nějak nemůžu oblíbit. Nejdřív je zajatcem rasy, která dokáže ovládat myšlenky, pak se zamiluje ( do ženy, která nestárne ) jeho další problém začne v díle číslo deset - ale to je jiný příběh .....a najdou se i další věci - nebudu to rozebírat, pozorný divák si je určitě najde. Dramatická záchrana rasy Baku ve světle trikových efektů tak může začít - přeji pěknou zábavu. Hudbu k filmu měl na starosti Jerry Goldsmith, stejně jako v díle předcházejícím. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další námět pro pětačtyřiceti minutovou epizodu seriálu rozplizle natažený na celovečení stopáž, která se snaží spoléhat na starou známou posádku nové generace (která docela překvapivě boduje zábavnými scénami, jako je zpěv při leteckém souboji) a pár podivně se tvářících osob disponujících vyměnitelnými tvářemi, jejichž vůdce je příkladným archetypem klasického padoucha a tak je zajímavý jen tím, že vypadá jako zmuchlaný kus látky. Tenhle star trek dojíždí na tom že titulní vzpourání nemá se vzpourou společného nic (kdyby tu byla opravdu přítomna rebelie enterprise proti federaci, bylo by to MNOHEM zajímavější) a je tu zbytečně moc zcela nudné a sterilní akce, která dost pomáhá tomu, že finále je zajímavé asi jako prasklá žárovka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak a máme tu 9.celovečerní film o Star Treku. (již třetí s Picardovým týmem). Asi už nemá cenu zde psát jak moc jsem velký fanoušek ST. Psal jsem to v předchozím filmu První kontakt. Oproti tomu filmu je zde určitý pokles. Ale jako velký fanoušek ST jsem ho moc nezaznamenal a u tohohle filmu jsem se rovněž bavil od začátku do konce. Byl tu zajímavý příběh, který byl hodně jednoduchý a to platí i o scénáři, že to nebylo úplně nějak moc nápadů, ale to mi nevadilo. Někteří tento film nazývají docela nudou, ale já se jím divím. Máme tu opět skvělý tým. Herci mě bavili opět. Picard tu byl skvělý jako vždy, Riker se dokonce oholil, což byl nezvyk, ale pohoda. K tomu Geordy, skvělý Dat, Crusherová a Diana. Nepřítel byl docela zajímavý, když byli teda lepší. Akce je tu docela dost a je výborně natočená. Lod enterprise si zde užijeme dosyta – je zde dost záběrů na ní. Hudba od skvělého Jerryho Goldsmitha byla opět dokonalá, v předchozím filmu byla o stupínek lepší, ale to neznamená, že jsem si ji zde neužil. Celkově to bylo jakoby trochu mírně pojato. Docela odlišný příběh, ale neměl jsem s tím žádný větší problém. Nebylo to sice už tak poutavé jako První kontakt, ale tu 5* jsem nakonec dal. Žádnou chybu to přece nebylo, mě jako vášnivému trekaře to bohatě stačilo. Takže další shlédnutí určitě zas někdy bude. Spokojenost, není co, bych už dodával. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 31. března do 2. července 1998 v Kalifornii. (Varan)
  • Po "temném" filmu Star Trek VIII: První kontakt (1996) chtěli producenti přijít s něčím trochu odlehčenějším, co by více odpovídalo původní Roddenberryho vizi. Bylo vymyšleno několik různých zápletek, přijat byl však až čtvrtý draft scénáře, který významně ovlivnil producent Steven Behr. (mirliflore)

Reklama

Reklama