Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Recenze (725)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Velice důstojné pokračování prvního dílu. Dost možná moje hodnocení ovlivnilo to, že jsem na tenhle film zašel výjimečně do kina, kde hudba i akční scény dostaly jiný rozměr, než doma na monitoru.. Každopádně já nemám co vytknout, rozhodně 5* ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Já sice nejsem moc velký fanoušek originálního a uctívaného Trainspottingu, ale tento (ne)chtěný depresivní derivát posunutý o 20 let dopředu jsem si docela užil. Řemeslo má Boyle v malíčku a hlavní čtyřka zde očividně není proto, aby si nehrabala pár drobáků navíc. Soundtrack tak výrazný není, Born Slippy slyšeno v pozadí a Wolf Alice krásně příběhy všech krásně uzavírají. Vytkl bych zejména fakt, že se na nostalgii Boyle upíná až příliš a to včetně hlavního příběhu. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, jsem trochu zklamaný. Věděl jsem že asi jen těžko půjde navázat smysluplné pokračování. To se i povedlo, ale už tomu chyběla ta rebelie a šok jedničky. Pro mě to byl slabší derivát jedničky s notnou dávkou nostalgie. 50% ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Keď je niečo, prečo sa oplatí pozrieť si dvojku, je to Markov (McGregor) speech o "Choose life", ktorý bude pre mňa jeden z najlepších a nezabudnuteľných speechov vo filme a v ktorom sa zlomil dej filmu. Dvojka Trainspottingu je hybrid - vola pokračovaním prvej časti, ale sa zároveň vo viacerých myšlienkach tvárila, že to chce hrať aj na úplne nový film. Mňa to bavilo, vyžívam sa v scénach, keď sa nálada hercov zmení v priebehu sekundy a z pokojného človeka je vybuchujúca sopka, čoho som sa v Trainspottingu dočkal, hoci by som týchto hraničných situácií prijal v tomto filme ešte viac. Na záver vyzdvihnem parádne herecké výkony, z ktorých ma na totálku dostal Ewen Bremner ako Spud. ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Samozrejme je správne, že dvojka sa netvári, že nesúvisí s jednotkou. Je dobré, že nadväzuje ale trochu je tých väzieb na môj vkus až priveľa. Nič sa ako by nechcelo pohnúť vpred. Chlapci ako by boli zmrazení a zrazu ich vytiahli ako ľudoopov z mrazáku. ()

nathaniel 29 

všechny recenze uživatele

Parádne. Vďaka chlapci za to, že ste to dali. Je to presne také, aké to má byť. Trocha nostalgie, kvalitná porcia zábavy, skvelé nápady, vizuál veľmi dobrý a pravdu povediac, ľúbi sami to viac jak jednotka, ktorá bola miestami nudná. Nápad s kreditkami je za milión, a mimochodom tá pekná teta- právnička, je tá školáčka, ktorú Renton v jednotke vydrbal... zatiaľ FILM ROKA. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Kurňa! Taký nerozhodný som nebol ani nepamatam. Na jednej strane tu máme všetky staré postavy, atmosféru, super kameru a réžiu, na tej druhej ale mizerný príbeh, ktorý stavia takmer iba na nostalgií. A už po druhýkrát po sebe nepochopím ten strach a akúsi nezničiteľnosť Begbieho. Starký o výške 170cm je hrozbou pre všetky postavy? ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

"Kultovní" jednička mě nesložila, T2 mě také nesložila, ale alespoň pobavila. Nečekal jsem toho moc a tím pádem setkání po dvaceti letech bylo příjemné. Legrační vysmažené postavičky zápasí se současnou dobou, každý po svém. Právě ta současnost a známé tváře opravdu starší o dvacet let jsou zábavné. Postavíme si vlastní bordel a správným okecáním dostaneme evropskou dotaci. Synek se pomátl a dělá vejšku, tak ho vezmeme na vloupačku. Begbie neztratil nic ze své "energie" a jeho oslovení Pičus šlo do desítek. A protože se hoši mezi sebou podrazili už hodně krát a dokonale se znají, tak to tentokrát musí udělat někdo jiný, třeba z Bulharska. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se usmívám. Nečekal jsem, že na mě film takto zapůsobí. Původní film jsem měl docela rád, v té době to byl kultovní snímek, ve kterém člověk obdivoval borce na plátně. A teď, super setkání po tolika letech, uvěřitelné příběhy, super zpracování, obrazově a zvukově zase nad standardem. No prostě tohle se povedlo! ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké udělat dvojku něčeho takového jako je Transpotting. Nejdřív se mě nápad - udělat dvojku po dvaceti letech - docela zamlouval, ale když se nad tím tak člověk zamyslí, tak zjistí, že navázat není zas tak lehké. Zatímco v pvrním díle byl hlavní nepřítel všech čtyř looserů hlavně heroin, v tomto díle se musíme spokojit "jen" s psychopatem Carlylem. To mi přišlo dost málo (oproti jedničce). Dvě opravdu zajímavé scény to mělo (dialog u hrobu mezi Markem a Sick Boyem a setkáním Marka a Begbieho s viagrou na hajzlu),ale jinak se první hodina vleče jak smrad a to ani druhá půlka to nedokáže zachránit. ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Jako když vyškrabáváte lžičkou zbytky téměř snědeného jogurtu z plastového kelímku, je sice ještě tam, ale je ho již příliš málo. 50% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které se ve Vás snaží vzbudit nostalgii. Můj problém tkví v tom, že jsem první Trainspotting dokoukal 2 minuty před začátkem druhého, a tak je sice zajímavé sledovat postavy po 20 letech, ale to je tak celý. Příběhově je T2 vyčpelý nic, vtipný momenty chybí úplně (jediná opravdu humorná scéna je na pánských toaletách v klubu), což je největší škoda, a nemůžu se zbavit dojmu, že Danny Boyle chtěl jen vycucat z kultovní jedničky nějaký ten dolar. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět osudy těchto antihrdinů po dvaceti letech. Často se sází na nostalgii, ale to by mi nevadilo. Jestli jsem správně vyrozuměl, tak s druhou knihou to má víceméně společný název a pár dějových linek, jinak nic. To by mi nevadilo. Jen jsem měl pocit, že se příběh víceméně nikam neposune a to je největší mínus. Herci jsou stále dobří, ale na 4* to není. ()

Davidos305 

všechny recenze uživatele

Myslím si že docela solidní pokračování, které mě rozhodně nezklamalo. Bylo hezký zase vidět starý známý postavy a kde skončili po dvaceti letech. Jde vidět že si Robert Carlyle svou roli užívá, zbytek herců hrají skvěle. To finále je takový zvláštní a úplně mi nesedí do celkového smíku (myslím ten souboj). Ale celkově je to vlastně taková zpomínková mise. Ale prvnímu dílu to nesahá ani po paty. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama