Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (314)

type_B 

všechny recenze uživatele

Komentář po druhé řadě. Ze začátku první série jsem byl celkem nadšenej. S postupujícími díly se však původní dojem začal vytrácet. Mám za to, že scénáristům došel dech, a tak začali lepit děj pomocí hlouposti a různých selhání obou hlavních detektivů. "Bože, to je vůl," napadlo mě nesčetněkrát během sledování Nestora či por. Tupeše. (Natahování děje pomocí lapsů hlavních postav mi fakt vadí!) Mezi další věci, které mi neseděly, byla i postava Nestora, v podání Řezníčka vyzněla trochu babicovsky, "cynické" monology pak vyznívají spíše otravně. Naopak se mi líbila postava právníka, kde jsem vzal na milost Klepla, jehož jinak z celého srdce nesnáším. Zdá se mi, že v kontextu tradice českého krimi žánru vyznívají Bukowského monology falešně a příliš uměle. Kdybych si odmyslel kontext, který se váže k Česku, seriál by se mně možná líbil víc. Kdo ví, třeba by se v zahraničí mohl líbit a tenhle komentář bude moci být označen za typicky zaprděně česky maloměšťácký. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhý době jsem každý týden usedával k televizi a sledoval český seriál. Skvěle napsané postavy a příběh pádící stále dopředu. Užil jsem si každý dialog mezi Řezníčkem a Čermákem. No a v neposlední řadě mě nadchlo filmové zpracování. Konečně někdo začal používat filtry a nebál se kameru sundat ze stativu a nechat ji pořádně proletět. Máme v Čechách krásnou krajinu, tak proč ji neukázat. Celkově jsem si všech šest dílů opravdu užil. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

A máme tu jasného vítěze klání Sanitka 2 x České století x Cirkus Bukowsky! A tento seriál z něj vyšel jako jediný se vztyčenou hlavou. Tvůrci Cirkusu se, na rozdíl od Renče, nechvástali velkohubými řečmi o srovnávání kroku se zahraniční konkurencí a překvapivě, právě oni jsou moderním chladným depresivním detektivkám z celého českého rybníčku nejblíže. Filmařsky výborně odvedená práce, skvělý scénář, výborné střihy, dobří herci. Jedinou slabinu vidím v představiteli hlavního hrdiny, Pavlu Řezníčkovi. Ten nemá dostatečné charisma a drtivá většina kolegů ho jasně přehrává. No uvidíme, co bude dál, ale na tuzemské poměry byl první díl seriálu něco nevídaného! /// Nakonec jsem se na to ani nedodívala. Začalo to být dost otravné a Pavel Řezníček nemá žádné charisma a tím pádem nemá šanci utáhnout hlavní roli... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál, který u nás ční nad většinou produkce jako Rodman v Koree. Mám s tím jen pár problémů - příliš mnoho záběrů na cigarety a sexu. Chápu, že to byl záměr stylizovat hrdiny takto (asi do noir stylu), ale nonstop podívaná na cigára to být nemusela (stylizace přehnaná). Spousta zbytečných postelových scén - jasná inspirace v amerických seriálech, ovšem úplně zbytečná - nechat tam jednu nebo dvě by stačilo a seriál pak mohl mít o jeden díl méně. Chválím výběr auta na poslední 2 díly ;-) ()

venison 

všechny recenze uživatele

S hodnocením české produkci trošku nadržuji, protože finančně za tou světovou značně pokulhává - takže s přimhouřeným očkem plný počet ;-) Po vizuální stránce jsem nadšena - chválím pěkné zabarvení filmu, "živou" kameru i letecké záběry z dronu :-) Pravda, záběry byly kapku delší, než jsme zvyklí ze zahraničních seriálů, ale díky výborné hudbě se lehce daly přežít :-) Nutno podotknout, že jsem koukala na všech 6. dílů na jeden zátah a jsem ráda, protože čekat s každým dalším na další týden bych asi nevydržela :-) Pavla Řezníčka jsem s ledovým klidem přetrpěla (celkem se na roli neohrabaného šťourálka hodil).. Uchrochtávala jsem si nad Hynkem Čermákem, který tu měl výborně napsanou roli, kterou plně využil :-) Po letech jsem na obrazovce ráda viděla znovu Jaromíra Hanzlíka :-) Režie * super, hudba * super, kamera * super, obsazení + herecké výkony * super, scénář * super (krom toho, že udělali z chudáků URNY bandu patolízalů :-D).. PS: Kkde se vzalo v děčínské škole v jednom ze záběrů naše maturitní tablo nechápu :-D ()

Galerie (374)

Zajímavosti (63)

  • Filmovalo se v těchto lokalitách - Praha (Nové Město, senovážné náměstí, Záběhlice, Vinohrady, Bubeneč, Spálená ulice, Dejvice, mořský svět, Holešovice, Hradčanské náměstí, stanice metra Háje a Muzeum, nákupní centrum Štěrboholy, Letenské sady, Letenský tunel, Staré Město, depo Hostivař, Letňany, hlavní nádraží, Václavské náměstí, Podolí, Kavčí hory, Žižkov, Těšnovský tunel, Vršovice, Štěpánská ulice, Vodičkova ulice, Nusle, Karlín, Letiště Ruzyně, Velká Chuchle, Černý Most), zámek Bon Repos u Lysé nad Labem, Gdyně a poloostrov Hel (PLR), silnice Předměřice - Čihadla, Mořina. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se i v těchto lokalitách - v tábořišti Pikovice, na dálnici D5 Beroun, na mostě přes Berounku u Karlštejna, železniční trať kolem řeky Sázavy u Hradišťka, překladiště Ústí nad Labem, Stradonice, Štěchovice, Libochovany, Lovosicích, zastávka Petrov u Prahy, Lhotka nad Labem. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v těchto pražských lokalitách - Senovážné náměstí, náměstí Jana Palacha, Vinohrady, Karlín, Bubeneč, u stadionu Sparty, Holešovicích, Novém Městě, u Tančícího domu, Vršovicích, ve Spálené ulici, na Masarykově nádraží, Nuslích, Hloubětíně, Vysočanech, Libni, Hlubočepech, Starém Městě, Smíchově, Vyšehradě, Krči a Žižkově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama