Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (717)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněno. Šel jsem na nablblý fantasy, dostal jsem nablblý fantasy. Komerčně čuju, že bude tenhle film kapitální průser a Proyas už se asi hned tak k dalšímu kino filmu nedostane, ale úplnej odjeb není na místě. Pokud jste ochotní nechat mozek doma a užívat si ty moc pěkný barvičky, nejrůznější příšery a samozřejmě i nějaký ty bitvy plus nechybí nezbytná dávka romantiky, tak jste na správný adrese. Tohle je nenáročná vizuálně moc pěkná pohádka který by snad jenom neuškodilo menší zkrácení, protože po pravdě velmi triviální a nijak extra originální příběh tu dvouhodinovou délku úplně neutáhne, ale zatím co třeba u Exodusu jsem se vyloženě nudil, tak tady jsem filmem proplul v pohodě občas s upřímným pobaveným úsměvem na tváři. Ústřední duo Waldau, Thwaites pravda nejsou extra bombarďáci, ale ani mě vyloženě neiritovali. Koho jsem si naopak užil byl Butler kterýmu záporák parádně sednul a kdykoliv byl Seth na scéně, tak jsem se tetelil blahem. Tenhle charizmatickej tvrďák už klepe na dveře mojí topky a v jeho podání to byl rozhodně chutný předkrm před očekávaným London Has Falen. Takže není to žádná bomba, ale na pohodový pobavení postačí.60% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Roztomile přiblblý film, který porušuje jakože-pravidla svého fikčního světa, respektive dlouho se tváří, že nějaká pravidla má, ale když pak přizná asi kolem 80. minuty barvu, začíná to být už jen čirá (nadále stejně přiblblá) radost. Dialogy jsou naštěstí napsané dostatečně pitomě, že se jim dá smát a film vnímat jako komedii. 3D to je patrně jen proto, aby lépe vyniklo poprsí ženských postav. Výtvarně krásně pojatí hadi a démoni. Bavil jsem se :-) ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem peklo, dostal jsem snesitelný průměr. A především potvrzení, že Alex Proyas zvládne solidně jakoukoliv látku. 140 mega je na filmu vidět, výprava je skutečně opulentní a celé to vypadá mnohem zajímavěji a působí atmosféričtěji než v trailerech, bohužel mizerná kvalita triků zůstává. Potěší i fakt, že Bohové Egypta jsou nakonec spíš pohádka než drsná a seriózně se tvářící fantasy, takže se jim dá odpustit jistá naivita a občasná nelogičnost. Příběh odsýpá překvapivě rychle nejen díky tomu, že se každou chvíli s mění prostředí nebo se objeví nějaká nová a obvykle vydařená potvora, ale i díky sympatickým hrdinům a v rámci možností dobrým hercům. Butlerův záporák je fajn, Waldau je jako hodný bůh, který musí trošku dospět, ještě lepší, a navíc se tu motá pár moc pěkných hereček. Takže nestydím se říct, že jsem se celkem bavil. Nebudu tvrdit, že to je dobrý film, ale jako velkolepý výplach v kině poslouží bez problémů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Je to len šalát!" Ježišmária to ale bola úžasná WTF chujovina! Ak sa tam nestalo voľačo extrémne divné každú minútu, potom ani raz. Triky sú otázne (niektoré super, iné ako zo seriálu Hviezdna brána), ale sú skoro všade. Pre mňa bolo dôležité, že boli čertovsky originálne. Väčšinu času som sa nestíhal čudovať a pozastavovať nad tým, čo práve vidím a rozmýšľal som, či Alex Proyas bral počas nakrúcania drogy a ak nie, tak či ich brali aspoň scenáristi, pretože TOTO proste normálny človek nevymyslí. K tomu tony nádherných hovadín a poriadne švihnutý strih; vo viacerých scénach sa stane niečo dôležité a vy čakáte, aký to bude mať dopad na dej a ono sa „zrazu“ strihne a postavy nevyzerajú, že by sa predtým niečo bolo stalo. Možno i vinou uponáhľanosti univerzum stráca logiku, takže zabité postavy ožívajú a nikto to moc nerieši. Vlastne to vôbec nerieši. Občas tvorcom utečú základné veci (močiarom sa brodí normálne vysoký človek i obor a obidvom voda siaha po členky). Pôvodne som chcel napísať aspoň pár logických kravín, ale potom som nad tým len mávol rukou, pretože ak by som to mal urobiť poctivo, bolo by to na 7 strán. Bože, mne sa to tak páčilo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TÉTO CHVÍLE NEMŮŽE BÝT POSMRTNÝ ŽIVOT ZASLOUŽENÝ ŽÁDNÝM ZLATEM, ALE DOBRÝMI SKUTKY, SOUCITEM A VELKORYSOSTÍ“…“ /// Potěší, že v tý záplavě digitálních efektů nezapomenou na špetku ftipu. Příběh je mozaika z dobrodružství, který už jsme jinde viděli a tak se aspoň snažej vyrazit dech novejma kouskama z ošatky CGI, ve který není prostor na emoce. „No a jakej z toho máš pocit?“ (ty vole já fakt neví… ale čekal jsem větší mrdu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dosud mi při žádným filmu nezkapalněl mozek a nevytekl ušima. 2.) Nikolaj Coster-Waldau je (můj) Bůh! 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film natáčaný novými objektívmi série Primo 70 od Panavisionu. (beso74)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama