Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (718)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Gods of Egypt predovšetkým trpí určitou dávkou schizofrénie, pretože nevie, koho chce vlastne osloviť. Jednoduchý a tuctový príbeh a u nás i dabing je vhodný pre deti do 15 rokov, romantická linka zaujme ženy milujúce červenú knižnicu, rodinné dráma osloví čitateľa Shakespeara a vizuálna a akčná stránka nadchne milovníkov jednoduchých akčných popcornoviek. Jednoducho povedané, každý z vymenovaných táborov bude vychvaľovať a nadávať na niečo iné, ale vo výsledku nebude úplne spokojný ani jeden. Bohovia Egypta sú skrátka hnusná digitálne vtákovina, ktorá ak od nej čakáte aspoň zmysluplnú zábavu na necelé dve hodiny, vás nesmierne sklame. Bezbrehé prznenie egyptského odkazu odpudivo komponované dobrodružnou stránkou, ktorú nezachráni ani papierový herecký potenciál, ktorý skrýva jeho obsadenie. Väčšina hrá ako na nácviku, z Brentona Thwaitesa sa ani tentoraz nestane herecká hviezda a táto hovadina skončí za pár mesiacov v prepadlisku dejín, kde po nej už nikto ani neštekne. Čo je jedine dobre. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na Proyasa mám napriek väčšine celkom slabosť, a jeho filmy ma svojou inakosťou vždy bavili. Aj napriek tomu, ako stupidne na mňa pôsobil trailer, som bol milo prekvapený veľkolepím spracovaním, kde mi neprišli zlé ani efekty ani kostými či masky. Až do chvíle, čo sa mi vizuálna stránka neokukala, bol Gods of Egypt príjemným prekvapením. Ale po dvoch tretinách prišiel typický guláš finálneho vyvrcholenia a prekombinovanosti, ktorý ma začal neuveriteľne nudiť. Veľká škoda. Znie to až neuveriteľne vzhľadom k predsudkom, ale možno tomu dám ešte niekedy šancu. Trebars som bol len unavený. Teraz, ako to ale po sebe čítam, skôr tomu tak nebude :D Update 27.7.2018: Na druhé videnie, bez očakávania lepšie. Proyas vie vždy priniesť niečo, čo vo mne prebudí dieťa, a to je občas príjemné. Hlavne keď sa to odohráva v starovekom Egypte. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V egyptské mytologii existuje příběh o bohovi nebes Horovi, který se v bitvě "dobra a zla" utká s otcovrahem, bohem temna Setem. No a tvůrci Bohů Egypta se rozhodli tenhle příběh "okořenit" o lehce steampunkovou technologii (vesmírná loď boha Ra, metamorfující se podoba Bohů), hrozně patosu a CGI a naprosto bezkrevnou love story dvou lidských teenagerů. V teorii by mohl vzniknout cool a zábavný film. Ale někdy během produkce vznikl hrozně rozstříštěný, nezáživný snímek. Zkrátka hrozný bordel. A je mi to líto, protože párkrát jsem zahlédla to, jak dobrý tenhle film mohl být. Nikolaj coby Horus je moc fajn, jako vždycky je na něj radost koukat. Jeho kočkování s Hathor Elodie Yungové je jedním z mála opravdu zábavných momentů. Zbytek je psychedelní jízda, kterou si nejvíc užijete po několika panácích. PS: Nejvíc se mi líbilo, jak filmaři udělali bohy jednou tak velké než lidi. Je to až roztomilé. :-) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)
  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)
  • Ve filmu se neobjevil žádný egyptský herec. (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama