Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (2)

Osmý smysl (2015) 

1. série Upřímně řečeno, původně jsem se na seriál ani nechystal. Sourozenci Wachowští mě svými posledními dvěma kousky (Cloud Atlas a Jupiter Ascending) zrovna nepřesvědčili. Když jsem však slyšel a četl spousty pozitivních ohlasů, tak jsem se rozhodl, že si to nenechám ujít. A zatím toho rozhodně nelituju. Seriál začíná pomalým tempem a stejně jako hlavní hrdinové, tak i my polehku přicházíme na to, co se děje. Osm hlavních hrdinů nabízí osm úplně rozdílných charakterů, které však mají něco společného. Jak se seriál přehoupne do své druhé poloviny, tak se zrychlí tempo a přibývá akce. Závěrečný díl je pak napínavý od začátku do konce a se zatajeným dechem sledujeme, jak a jestli se hlavní osmičce podaří zachránit. Celá ta záchranná mise z Islandu je skvěle vytvořená a vše do sebe dokonale zapadá. Opravdu povedeně vygradované. Netflix se s tím opět moc nepáře a tak seriál nabídne scény, které jsme ještě nikdy neviděli (orgie), stejně jako scény velmi naturalisticky zobrazené (porody). Pro mě byla jedna z nejlepší složek seriálu hudba, která dokonale dokreslovala situace. Okamžiky, kdy spustila písnička Mad World nebo Knockin' On Heaven's Door, byly opravdu silné. Stejně tak "společná" What's Up. Ať je to jak chce, tak já se rozhodně těším na pokračování. Některé postavy jsem si oblíbil a jsem rád za každou jejich scénu a některé jsem prostě přijal jako nedílnou součást celku. 2. série Tentokrát nebylo na co čekat a do druhé série jsem se pustil hned, jak to bylo možné. A to jsem ještě o Vánocích dostal epizodu navíc. Příběh se opět posouvá kupředu a Will s Riley se snaží vymanit ze sevření tajemné organizace, které velí Whispers. Akce je opět perfektní, propracované scény, kdy se Sense8 prolínají jsou dokonalé. Jediné místo, kde se trošku polevilo je podle mě hudba. Nebo jsem po nadšení z první série čekal víc. Dokonce ani přeobsazení jedné z postav mi nijak nevadilo. Postavy mě vlastně bez výjimky baví a jejich vývoj je neuvěřitelně zajímavý. Gradace v závěrečné epizodě perfektní a závěr tak strašně zajímavý, že chci vědět, co se bude dít dál, prosím ať je třetí řada co nejdřív. Závěr Třetí řada se k velkému překvapení nekonala, ale alespoň jsme se dočkali závěrečného filmu. Jsem rád, že se seriál dočkal zakončení a i toho, jak to dopadlo. ()

Happy F*cking New Year (2016) (S02E01) 

Samo o sobě by to asi nefungovalo a jako pojítko mezi první a druhou řadou perfektní. Dohra první řady a příprava na řadu druhou, více není třeba. ()

Reklama

Reklama