Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze uživatele neo93 k tomuto seriálu (2)

Osmý smysl (2015) 

Dokonalý sci-fi-dramatický seriál. Rozhodně jeden z nejoriginálnějších a nejlepších, který jsem mohl za uplynulý rok vidět. Ono se jedná v podstatě jen o seriál, jenž pojednává o 8 lidech, kteří zažívají své strasti, problémy, vztahy. Až na jeden nepatrný detail, který z tohoto seriálu dělá vyjimečné dílo. Už jen ale sledovat osudy těchto rozličných postav po celém světě od San Fracisca, Chicaga, Londýna, Berlína až po Soul, Nairobi, Mexico nebo Mumbai je velmi zajímavé, ale s nápadem spojit jejich myšlení, cítění nebo schopnosti je prostě skvělé. Ze začátku mě to tolik netáhlo a měl jsem trochu zmatek ve všech postavách, ale postupně jsem si na všechny propojené lidi zvykl a poslední epizody jsem už sledoval se zatajeným dechem. A poslední díl je naprostá lahůdka, která je téměř ve stylu bourneovského thrilleru. Konečně se zase něco sourozencům Wachowským povedlo převratným a excelentním způsobem. A už se těším na plánovanou druhou řadu. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Druhá řada originálního seriálu, který opět drží vysokou kvalitu. Znovu se setkáváme se všemi známými postavami z clustera, taktéž se všemi lokacemi, se kterými jsme se střetávali po celou první řadu. Hlavní dějová linie se vede kolem organizace BPO a toho, proč je vlastně tak důležitá. Samozřejmě také prožíváme všechny nelehké osudy propojených postav. Sledujeme tak Willa s našeptávačem, sociální vzestup Van Damma, Litův coming-out, Kalu a její problémy se snoubencem, pronásledování Wolfganga nebezpečnou ženou z jiného clustera či Sun a její nejlepší příběhovou linku, jaká může být, tedy její pokračující cestu za pomstou. Všechno, co se mi líbilo na první řadě se zase vrací. Propojení a jejich vzájemná spolupráce, která je zároveň jejich největší slabinou, jenž se naplno projeví hned na začátku druhé epizody, skvělá natřískaná akce, která se sice objeví pouze pár krát, ale když už se vyskytne, stojí opravdu za to, tak i neuvěřitelné pohrávání s časem a prostorem. Vše poté vyvrcholí v epickém finále poslední epizody. Snad ještě dostanou tentokrát už sestry Wachovské zelenou, aby mohli pokračovat v natočení třetí řady, jelikož takový to seriál odbyt pouze nějakým dvouhodinovým speciálem, by nebylo úplně normální. ()

Reklama

Reklama