Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Diskuze

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Finále, tedy čtyřdílná 3. série, by se mělo začít vysílat 6. prosince ;)

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Atrahal

Už jsem to řešil v diskuzi k seriálům s adminem (můžeš si to vyhledat). Seriál byl vysílán jako jedenáctidílný, první dva díly byly spojené dohromady, i když z toho plyne, že jsou to dva díly, ne jeden. Ne že by nacpali dva díly na sebe, byl to prostě jeden dlouhý díl s titulkama na začátku a na konci.

Ale u nového Twin Peaks taky vysílali první dva díly jako jeden a tady to je, myslím, rozdělené.

 

http://www.imdb.com/title/tt3498622/episodes?season=1

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Přijde na to. Pilotní epizoda, která je vlastně 90minutovým filmem, některé televize rozdělují na epizody dvě, jiné je vysílají v kuse coby jednu. Fakticky to tedy spíš sedí ;)

Atrahal

Atrahal (hodnocení, recenze)

První série má 12 dílů... Nikoliv 11 :) poprosil bych o opravu. I popisky jednotlivých dílů se většinou neschodují s opravdovým obsahem... :)

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Čeština je zákeřná.

Fortitude svou kvalitou strčí do kapsy i zimní díly F. L. Věka.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

http://www.digitalspy.com/tv/fortitude/review/a819900/fortitude-review-season-2-premiere-episode-1-sky-atlantic/

http://www.digitalspy.com/tv/fortitude/news/a819798/fortitude-is-back-and-the-shows-writer-has-four-seasons-planned/

 

Viděl jsem čtyři díly na návštěvě přátel v Británii, je na co se těšit. Rip prvního dílu je venku, titulky také. Jestli někdo nevyripuje všechny epizody (nevím jestli to je technicky možné), tak si příští týden zajedeme s mou atraktivní manželkou znovu do Británie a dokoukáme celou sérii.

Tento seriál je mistrovské dílo, kam se hrabe Twin Peaks, Ztraceni a další přeceňované seriálové sračky. I zimní díly F. L. Věka strčí Fortitude do kapsy. Promiň, Lojzo, je to tak.

Reklama

Reklama