Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 7

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (1 512)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když na první skvělou scénu čekáte 131 minut a délka filmu je 133, je velmi pravděpodobně něco špatně. Tenhle film není točený z lásky a sentimentu ke Star Wars. Je točený pro lidi, kteří na to z lásky a sentimentu ke Star Wars půjdou do kina, protože každá miliarda zisku dobrá. Zoufale obyčejný spektákl a naprosto zbytečný film, který nepasuje mezi staré, ani nové epizody. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Hvězdné války pro mě vždycky byly ságou, která je založená na dobrodružství, úsměvné naivitě, sympatických hrdinech a celkem jednorozměrných, ale ve výsledku zábavných postavách. Rogue One nemá nic z toho. Nic proti snaze natočit temnější příběh, ale snaha dělat z rebelů tak trochu svině, které se nebojí pobíjet nevinné, protože „účel světí prostředky“, jsou spíš rušivé než zajímavé, stejně jako všechny ostatní pokusy o drsnější atmosféru a snahy dělat z téhle sci-fi podívané válečnou záležitost. I když ono by to fungovat mohlo, jen by u toho musely být zajímavější postavy, o kterých něco víme. Ne dva Asiati, kteří jsou s hrdiny v jedné partě proto, že se náhodou potkali ve městě a stali se z nich nejlepší kámoši během scény, co nejspíš skončila ve střižně.Nikdo z celé bandy prostě není ani trochu zajímavý, nedovede vzbudit žádné emoce a prostě tam jen je a buď se tváří jako slepý polojedi nebo tlustý milovník velkých zbraní. Tím ale jejich veškerá zajímavost končí. Nikdo není vtipný, nikdo není cool, nikdo není děsivý, prostě tu jsou, létají z planety na planetu a vy jim máte fandit, protože to pan režisér řekl. A čím víc nabíhají minuty, tím je to celé unavenější a otravnější. Naštěstí Rogue One vypadá skvěle a ve své poslední půlhodině vytáhne z rukávu skutečně epickou vesmírnou řežbu, takže nakonec jsem z toho kina odcházel ne spokojený, ale rozhodně ne naštvaný. I když jsem se s každým dalším odkazem na epizody 4-6 cítil víc a víc trapně. Průměrně zábavná velkolepá podívaná a docela velký krok mimo pro celou ságu. Doufám, že poslední. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zkrotit příšeru z japonského folklóru bylo snadné, americké kosmické monstrum vytěžující po dekády peníze z fanouškovských planet je už těžším soustem.. Generický akční film z prostředí vesmíru, v kterém mohou nerušeně umírat nové postavy, protože si to taťka Lucas takhle přeje. A co je nejhorší, je vám to lhostejné. Když se ozve dech nemocného muže napojeného na plicní ventilaci a na zakouřené chodbě se rozsvítí červená zářivka, je už na nějaké vzbuzování emocí pozdě.. Zatímco Abrams byl se svou podřimující sílou servilní k původní sérii, Edwards se snažil SW vtisknout vlastní, jakousi špinavě-nepohádkovou tvář. Pro další tvůrce je varováním, že ani jeden přístup bez schopnosti propašovat to dávné kouzlo moc nefunguje.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Star wars je ako kofola. Ked ich milujes, nie je co riesit. Za mna 9/10 ale hlavne kvoli paradnej druhej polovici, ked to prestalo mat tazku rit. Ale na druhej strane tie nespokojne reakcie chapem. Je to niekde na urovni ep6. T.j. v spodnej tretine serie. Kazdopadne s prehladom blockbuster roku. Update: kazdym pozretim je to lepsie a lepsie ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvá pracovná porada bola asi o tom, že Darth Vader je najviac cool bad-motherfucker v Galaxii a treba mu vymyslieť scénu, ktorá to dokáže. Nie trápne a tisíckrát sparodované škrtenie Silou, ale čosi, čo pripomína, že bol svojho času najlepší Jedi šermiar. No a to ostatné je omáčka k tomu. Asi hodinu len ľahko nadpriemerná, potom (zhruba od Vaderovho prvého nástupu) parádne epická, zábavná, napínavá a so skvelými trikmi. Plus na konci vyhŕkli slzy, hoci nie preto, že by samotný film bol tak dobre vystavaný (skôr nie, hlavné postavy mi boli relatívne ľahostajné), ale preto, ako krásne a funkčne je to prepojené s klasikou najväčšou, teda Epizódou IV. Je to čistý servis pre fanúšikov a keďže sa medzi nich radím, tak spokojnosť. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • X-Wing a jeho pilot s volacím znakem Red Five (hraje ho kaskadér David Forman) je při Bitvě o Scarif zničen. Je to nenápadný, ale podstatný odkaz na film Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), kde tento volací znak poté získá a používá Luke Skywalker (Mark Hamill) v Bitvě o Yavin 4. (Sidarius)
  • Natáčelo se od 8. srpna 2015 do 11. února 2016 a od 7. června do 3. srpna 2016 v Anglii, Jordánsku, na Islandu a na Maledivách. (Varan)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama