Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Předem bych rád řekl, že Oskarově rekordního Bena Hura z 59. roku jsem kdysi dávno spíš neviděl než viděl, proto mám tu výhodu, že mohu hodnotit tento celovečerák nezávisle na jeho starším já. Když byl BH v kinech, přemýšlel jsem, že bych si na něj zaskočil, ale nakonec se tak nestalo. Po 5 letech jsem na něj narazil znovu, a to jen a pouze kvůli Jacku Hustonovi, kterého jsem si naprosto zamiloval v Boardwalk Empire, jakožto neskutečného Richarda Harrowa. Zajímalo mě, jak Jack vypadá s celým obličejem a jestli má svůj typický chraplák i v reálu. A mile mě překvapil. Kebbell s Asbaekem jsou záporáci už podle ksichtu, Morgan Freeman ztvárňuje jednu ze svých moudrých a bohatých (ehm Bůh) rolí a na Nazanin se taky nekouká špatně, jen ta postava židovskýho Michaela Cery byla trochu krkolomná. Musím říct, že 2 hodiny utekly opravdu jak voda, příběhově bylo putování toho hodnýho židovskýho kluka poutavé, dokonce jsem mu i fandil. Výprava vypadá na dnešní dobu vážně dobře, bez hromady CGI se to bohužel neobejde, ale pokud chce někdo čistokrevnou reálii, pustí si 60 let starou verzi. Líbila se mi dynamičnost, celkem dlouhé akce a omezené množství nudné vaty, které se ovšem zcela nevyhneme. Možná si film dokonce zasloužil o nějakou tu minutu navíc a ještě přidat na povedené akci, jenž místy připomínala moji oblíbenou 300. Na závěr si ještě malinko zaspoileruju a zanadávám. Skoro do posledních minut jsem byl připravený dát poctivé 4 hvězdy, ale finální happyend mi zanechal jen odpornou pachuť v puse. Ani sám Ježíš Nazaretský by neodpustil takovýmu hovadu podobné činy, navíc bez špetky lítosti. Ahoj, zničil jsi mi posledních 5 let života, zničil jsi je celé mé rodině, pomohl jsi zlikvidovat Jeruzalém... ale jsi můj stepbro, všechno ti odpustíme a budeme šťastná rodinka... Fakt bych z toho konce blil, což je škoda, protože dobrý výsledný dojem zkazily 3 finální minuty. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Téměř rok odpočíval tento snímek na disku a nikdo si jej nevšímal. Opravdu dlouho jsem čekal, až budu mít na tento film alespoň minimální chuť. Čekal jsem o několik úrovní větší utrpení. S výsledkem snažení tvůrců jsem tedy poměrně spokojen. Největším lákadlem snímku je bezesporu Morgan Freeman ozdobený dredy, který se z divných důvodů obléká stále do bílého a dokonce vlastní a pár bílých koní. Zřejmě se tvůrci snažili divákům kompenzovat nedostatek světlých momentů oblékáním negrů do bílého. Překážel mi příval neposlouchatelných keců. Potěšila mě účast Pilou Asbæka, na kterého v posledních dnech narážím stále. Naopak mi byl krajně nesympatický hlavní hrdina, a dokonce i jeho nevlastní bráška Akční scénky působily hrozně lacině. Celé to žalostně postrádalo punc epičnosti. Závěr se odehrál hrozně rychle a byl maximálně trapný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejlepší verze je ta z roku 1925, ale pokud je potřeba příběh Ben-Hura připomenout i mladší generaci, tak není vůbec na škodu začít právě tímhle filmem. Všechno dává smysl, mezinárodní štáb se stejně pestrým výběrem herců společně vytvořil skvělou podívanou s logicky motivovaným příběhem v pozadí. Základní emoce jsou na svém místě, příběh bratra proti bratru funguje, stejně tak primární příběh z doby Ježíše. Příjemně překvapila Roma Downey jako executive producer a Morgan Freeman v roli, která potřebovala napravit po tom debaklu z 50. let. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl :(, ale budu se snažit to co nejdříve napravit. Narozdíl, jak tak koukám od většiny, mě film poměrně dosti zajímal. Tyhle historické příběhy jsem vždy miloval a když se tedy dostáváme do roku 33 po Kristu a navíc ještě do samotného Jeruzaléma. Není vůbec nad čím uvažovat. Galeje a později strhující závod v koloseu jsou už vlastně jen další třešničkou na dortu. Rozhodně bych měl co tomuto Ben Hurovi 2016 vytýkat. Slabší herecké výkony a často ne zrovna nejpřesvědčivější motivace postav nelze přehlédnout, ale určitě jsem viděl velké množství podstatně horších příběhů. 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno