Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (234)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a v brzké době nemám v plánu se na něj dívat, těch rádoby kultovních starých filmů mi chybí ještě tolik, že Ben Hur je někde ve spod žebříčku jako Baník v lize. Ze začátku filmu jsem byl docela nadšenej a zase sem se upřímně divil nízkýmu hodnocení, ale jak už to tak bývá, nechval den před večerem. To co začne jako velkolepý, zábavný a výpravný film plný dobrých herců, se postupem času mění v nudné béčko které se sekne na jednom místě, dialogy a děj hloupne a nic se v tom vlastně pořádně neděje a nestane. Hlavně scénář začne bejt v průběhu dost debilní. Ben Hur totiž uteče z Galejí, je zpátky ve městě, všichni vědí kde je, ale nikdo ho nepřijde zatknout a nechají ho v klidu závodit, vlastně nechají ho v klidu se připravit na ty závody a dojít na ně. Imbecilita dnešních scénářů už ani nemůže nikoho šokovat, spíš překvapit, jak na tohle někdo dá sto miliónů dolarů a minimálně dalších 30 na propagaci. Mělo to našlápnuto dobře, Huston je fajn, Kebbell je výbornej všude, ale režisérovi se to co minutu rozpadá pod rukama a když na konci pršelo, umíral Ježíšek a déšť léčil malomocné, nestíhal jsem z gauče odklízet zvratky, které ze mě stříkaly jak Niagárské vodopády. Aby v tom samozřejmě nechyběl kapitán Morgan Volnýmuž. Právem nedoceněné i když to chvilku vypadalo naopak. Zbytečnost.50%. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ubíjející, neinvenční, předvídatelný a otravně hlasitý jako bubnování pro veslující otroky v podpalubí. Nelze říct, že herci by byli špatní (Huston prokázal své kvality jako válečný veterán v Boardwalk Empire) a dialogy křečovité, slabinou jsou obměny v příběhu, které filmu ubírájí emoce. Hur už není obětí nešťastné nehody a bezpráví a k tomu vyprávění spoléhá opakovaně na prvek náhody. Legendární závod čtyřspřeží nepřenáší nic, co bychom neviděli třeba už v černobílé verzi z roku 1925. Nové zpracování je dokonce krotší než Wylera verze s Hestonem, chybí tak zobrazení krutosti a surovosti v cirku a film ani nedokáže prodat fakt, že kvadrigy skutečně řídili herci. Kamera se i v klidných scénách zbytečně klepe a střih je někdy skutečně podivný, což dokazuje poněkud komická scéna s Ježíšem, který uprostřed tržiště vyrábí nábytek. Prefekt Gratus je nesmyslně vyměněn za Piláta Pontského, který se ve filmu s Kristem (konečně ho nehraje běloch) ani nesetká. /// Film, který neutáhnou ani čtyři koně neboli 🐎🐎🐎🐎, když to má ten rating pro mladé. [IMAX, 3D, titulky] ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sadli si bossovia štúdia Paramount, spolu z režisérom a scenáristami a povedali si na jednom z vychytralích mítingov, že epický román Lew Wallaceho treba predstaviť dnešnej zdegenerovanej generácii divákov? Pretože takto zjednodušiť a zľahčiť majstrovské dielo svetovej literatúry, je doslova hriech kresťanských rozmerov. Mysleli pri tom na skupinu inteligentných ľudí, ktorých takéto zhanobenie viac ako uráža? Mysleli si, že všetci navštevovatelia kín sú naozaj tak dementní, že potrebujú tak infantilne previesť jeden z najslávnejších príbehov na celuloid? Očakávali, že hlavnou skupinou sediacou v sále budú decká urobené cez fejsbúk, permanentne klikajúci po mobiloch, tabletoch a iných, zdravému mozgu škodiacich prístrojov? Omyl, omyl, omyl! Ani ,,majstrovský,, závod štvorzáprahov nenasvedčuje, že ide o kvalitný film. A pri tom Timur je dobrý akčný režisér. Zrovnať túto sekvenciu s verziami B.C. 1925 - 1959, vychádza táto polodigitálna rúbanica s hanbou a so sklopenými ušami. A to sme v 21. storočí, v období nekonečných trikových možností. Radšej obnovenú premiéru tých dvoch starších pánov, ako tohto nového ( bezvládneho ) steroidového mladíka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasiku s Charltonem Hestonem sice uznávám jako výborný film, ale na druhou stranu jí nepovažuji za něco nedotknutelného, takže do nejnovější verze jsem šel bez předsudků. Ale to mi nebylo nic platné. Bekmambetov zabředl hned na začátku do bahna průměrnosti a postupem času se do něj potápěl víc a víc. Víceméně to bylo jen celkem slušně obsazené usoužené čekání na závěrečný vozatajský souboj. Ten sice nebyl vůbec špatný, ale zase se nejednalo o nic, co by člověka při dnešních možnostech vystřelilo z tenisek. 35% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jak sa dá film takto neskutočne pokaziť? Až sa mi z toho zastáva rozum, lebo musím povedať, že som bol najprv do príbehu skutočne ponorený a chcel vedieť, kam to bude smerovať. Sledoval som to viac ako svoju adaptáciu, nakoľko som knihu nečítal a nevidel ani pôvodné spracovanie. Išiel som teda s mysľou maximálne otvorenou. A prvá polka filmu ma skutočne dostala do príbehu. Sledovali sme Judahov život v jeho rodine a fungovalo to. Jediné čo ma iritovalo, že Pilát tu bol vykreslený vyslovene len ako zloduch a to si nemyslím, že je to smer, ktorým to malo ísť. Ale inak som to bral. Keď sa však skončia scénky v otroctve a dostaneme sa do druhej polky filmu, tak to naberá prudký spád a celý film ide od dobrého k zlému, k horšiemu až absolútnej pohrome. A nechápem ako sa to podarilo. Všetky scénky, čo sa udejú po jeho otroctve sú buď klišé, alebo človeka len iritujú, že sa sem vôbec dostali. Máme tu ukrižovanie Krista, máme tu súboj Judaha a Messallu na život a na smrť v závode, podobne ako v Gladiátorovi a potom sú tu ešte dve neskutočne iritujúce scénky, ktoré ale nespomeniem, lebo by to boli spoilery. Každopádne ak to uvidíte, pochopíte presne čo mám na mysli. Tento film ma skutočne dostal až do stavu, že som už komentoval v štýle: "To nemyslíte vážne!" Nechápem, čo sa tu stalo a prečo to nabralo taký obrat. Nerozumiem. A pokazí to akurát dojem všetkého, čo prvá polka filmu spravila. Totálne, absolútne. Ježišova rola vo filme je mizivá, Pilátova rola je mizivá. Sú to len postavy, ktoré tu proste sú. Je to až otravné. A ostatní to nerobila vôbec lepšie. Možno s výnimkou Morgana Freemana, ktorý je podľa mňa prekvapivo dosť dobrý. A celkom ho v tejto role aj beriem. Osobne si myslím, že v prípade Ježiša a Piláta som v roku 2016 vďačný za film Risen. Tu je to absolútne nasilu. Neodporúčam. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Gal Gadot bola pôvodne obsadená do roly Esther, avšak pre pracovné vyťaženie musela film opustiť. (figliar)
  • Pri napadnutí rímskej légie počas vstupu do Jeruzalema šíp zasiahne nosiča vojenskej štandardy. Legionár stojaci vedľa ju okamžite chytá, aby tak zabránil jej pádu. Štandardy légie boli chované vo veľkej úcte a Rím viedol vojenské kampane na ich znovuzískanie v prípade straty (napr. po bitke v Teutoburskom lese). Štandarda v tomto prípade zobrazuje vlka, hoci po Mariánskych reformách bol všeobecným symbolom orol. Štandarda s orlom je viditeľná v pozadí predchádzajúcej scény za štandardou vlka. (Ludo444)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama