Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! U nás naprosto ojedinělý počin, mysteriózní krimi sérii, která se povedla! Není to přihlouple provinční, naivní či pitomé a trapné. Autoři se vyhnuli klasickým českým klišé o církvi (ve třetí sérii se jim to už ale nepovedlo), originálně okopírovali šablonu severských krimi a celkem opatrně nakládali i se středověkými mystérii a Boschovými malbami. Je to navíc noir se vším všudy. Tleskám! Dceru hlavního hrdiny ani jeho romanci nepovažuji, na rozdíl od Mirky Spáčilové, za nechutná klišé; mají v seriálu své místo. Jediná výtka směřuje snad jen k plagiátorství. Bez inspirace by ale zřejmě nic podobného v českých luzích a hájích nevzniklo. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem dokoukal podruhé. Příběh byl vystavěn velice inteligentně a rafinovaně. Policisté byli sympatičtí, případ napínavý, mysteriózní a svým způsobem zábavný. Ovšem finále mi přišlo místo šokujícího zážitku spíše trpce úsměvné,nejen díky tristní epizodě s GIBS a vlastně pochopitelným chováním právníka. Každopádně výborné jako celek. ()

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vsaďte se, že ve 4.-5. díle Langmajer ojede Kanocz. Hodnotit budu na konci, ale zda se mi, že kvalita se postupně zvedá. Edit po skončení. Tak sex nebyl (nebyl čas :-), ale vydržel jsem až do konce a i když to bylo složité na pochopení, tak to do sebe nakonec docela dobře zapadlo. Jedinou vadou (opravdovou) na kráse byl Donutil, který hrál hrozně, bůhví jestli vůbec hrál. Patří do estrád. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to za náma! Dle mého rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších kousků našeho současného plodného kriminálního pole. Strachův styl vražedných motivů skrze náboženská přesvědčení mě zaujal již v prvních epizodách a celá první série je jedním dokonalým detektivním příběhem, který se nebál obsadit nenasytnou smrtku do hlavních rolí. Až jsem se místy divil, zda není seriál na české poměry morbidní až příliš. Každopádně skvělé obsazení na pozadí drsného, a proto dost poutavého případu. První série - 95%. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Skupina policistů a hasičů, která se vydala do podzemní chodby, strávila v podzemí více než 24 hodin. Mjr. Remeš (Jiří Langmajer) za tu dobu stihnul dojet do Ústí na Labem, vrátit se zpět, v noci vyslechnout Alenu Kovářovou (Petra Tenorová), ráno se nechat sprdnout od šéfa, setkat se s strážm. Součkem (Vojtěch Kotek) a ten se stihnul vrátit domů na oběd. (wdo)
  • Při rozhovoru s uvězněným biskupem (František Němec) zní skladba „Adagio in G minor“. „Adagio g moll“ pro smyčce a varhany, známé také jako „Adagio in Sol molle per archi e organo su due spunti tematici e su un basso numerato di Tomaso Albinoni“, je neobarokní skladba běžně připisovaná benátskému mistru Tomasu Albinoni, ale ve skutečnosti ji složil muzikolog 20. století Albinoni Remo Giazotto, údajně založený na objevu fragmentu rukopisu Albinoniho. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno