Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pavel Zedníček mne velmi mile překvapil svým civilním projevem. Největším esem seriálu je ale bezesporu Karel Dobrý. Díly s ním jsou taky nejlepší z celé série. Všichni herci podali dobré výkony, atmosféra ale není srovnatelná s Humoreskami už proto, že tady se jedná o soudničky s nadsázkou a humorem, občas vážno, ale hlavně bez politiky. Některé díly jsou skvělé jiné průměrné. Za výbornou výpravu, výběr lokací 75%. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Klasický model, který dnešní ČT pro svou původní tvorbu nastolila, je doržen i zde. Vezmete prachů jak sviňa, nasolíte je do prvorepublikové výpravy, hudbu zadáte nějakému volovi s domácími klávesami za pár šupů, scénář nezdáte člověku, který by uměl psát, obsadíte 90% ansámblu herci, kteří něumějí hrát, na režisérskou stoličku posadíte Arichteva, který neumí režírovat --- a máte divácký hit! Seriály První republika a Já, Mattoni, byly telenovely jako hrom. Po prvním díle Četníků z Luhačovic vidíte, že to telenovela být nemůže, ale stejně to tak vypadá a stejně tak debilně se to odehrává, odvíjí a bezpochyby to tak bude i ve zbývajících 11ti dílech. Kriminálka Zedníček. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak výprava, kostýmy, rekvizity obsazení a kamera ok. Jenže celé to je nuda. Snaha o grotesku vyznívá do trapna ( to hulákání, přehrávání, a komika postav typu maminka a Zedníček mi moc vtipný nepřišlo ) Nesrovnávám to s Humoreskami ale tady to vyšetřování je hrrrrrozně nudné a jednoduché , postavy krom Jaskowa hrozně nezajímavé ( postava Vicy se syfilitydou je trapná taky ač je to moje oblíbenkyně) Po třetím dílu mírně zvedám hodnocení o jednu hvězdičku - tohle už bylo koukatelné. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý rozjezd (první tři epizody), po kterém následovaly velmi dobře zvládnuté díly. Byla by chyba nevidět, že příběhy nejsou špatně dějově vystavěné, postavy slušně napsané a skvěle zahrané. Spíš je problém v tom, že to nemá úplně tu správnou atmosféru a na seriálu je velmi znát, že se v ní do jisté míry odráží dnešní doba (u takových Četnických humoresek jev takřka nepatrný). Což samo o sobě nemusí být na závadu, jen to nevytváří ten kýžený efekt, že divák věří, že by se to doopravdy mohlo odehrávat v tehdejší době. Nicméně medvědí službu seriálu prokázala ČT, která ho prezentovala jako nástupce Četnických humoresek, přes podobnost doby a tématu, to seriálu spíše uškodilo (byť podobnost tady samozřejmě je, ale netřeba ji zdůrazňovat více), protože Četnické humoresky byl výjimečně zdařilý projekt, takový jakých žádná česká televize nemá mnoho, proto se v jejich stínu Četníci z Luhačovic mohou jevit jako o něco horší seriál, než jsou. Do jisté míry neprávem. 65% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byla z první epizody upřímně zděšená, nakonec se z "Četníků" vyklubala ucházející podívaná na páteční večer. Na počátku nevýrazní mladí četníci se postupem času vypracovali na sympatické vyšetřovatele, jejichž osud nám divákům snad nebyl úplně lhostejný. Jako hlavní pozitiva seriálu každopádně považuji výpravu a epizody s Karlem Dobrým jako nejlepším velitelem. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se v Prostějově, Brně, Luhačovicích, zámku Hoštice, Jimramově, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Scenáristé původně plánovali pokračování úspěšného seriálu Četnické humoresky (od r. 1997). Časem se ale vyvinul samostatný projekt, který má s původním seriálem jen pár společných motivů. (gogos)
  • Natáčelo se také v těchto lokalitách: Zámek Tovačov, mlýn Štampach, chrám Tří grácií v Břeclavi, Krucemburk, Borovnice, Praha Invalidovna, Vratislávka, Tasov, Ubušínek, klášter Rajhrad, Vílanec, řeka Dyje. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama