Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vsaďte se, že ve 4.-5. díle Langmajer ojede Kanocz. Hodnotit budu na konci, ale zda se mi, že kvalita se postupně zvedá. Edit po skončení. Tak sex nebyl (nebyl čas :-), ale vydržel jsem až do konce a i když to bylo složité na pochopení, tak to do sebe nakonec docela dobře zapadlo. Jedinou vadou (opravdovou) na kráse byl Donutil, který hrál hrozně, bůhví jestli vůbec hrál. Patří do estrád. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! U nás naprosto ojedinělý počin, mysteriózní krimi sérii, která se povedla! Není to přihlouple provinční, naivní či pitomé a trapné. Autoři se vyhnuli klasickým českým klišé o církvi (ve třetí sérii se jim to už ale nepovedlo), originálně okopírovali šablonu severských krimi a celkem opatrně nakládali i se středověkými mystérii a Boschovými malbami. Je to navíc noir se vším všudy. Tleskám! Dceru hlavního hrdiny ani jeho romanci nepovažuji, na rozdíl od Mirky Spáčilové, za nechutná klišé; mají v seriálu své místo. Jediná výtka směřuje snad jen k plagiátorství. Bez inspirace by ale zřejmě nic podobného v českých luzích a hájích nevzniklo. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je vcelku zábavná věc, toho mysteriózna je tu snesitelně málo, ačkoli scénář a příběh prostě trpí mnoha nešvary: vrah je nezajímavý (!), asi pochází z nějaké marvelovky, jinak si nelze vysvětlit jeho schopnosti, celá linie se zajetím biskupa skrz vykonstruovaný nález sochy je zcela neuvěřitelná, navíc, když do podzemí vede vstup od jinud a rovněž i docela velký okno - garantuju vám, že ve skutečnosti by se o podzemí dááávno vědělo, protože žijí magoři typu salahadina, kteří se na vyhledávání a zkoumání podzemí přímo specializují; dále autor scénáře špatně pochopil zpovědní tajemství, tzn. celá anabáze s knězem, který by rád pomohl, ale "nemůže", je nesmysl - kněz má povinnost, pokud ve zpovědi uslyší o vraždě, okamžitě penitenta delegovat na policii a rozhřešení případě udělit až po jeho samoudání. Navíc platí, že v případě těžkých kriminálních zločinů musí i kněz předcházet dalším. Čili nerozumím, jak mohl Jirka Strach něco takového natočit. Mučírnu na hradě jsem už rozebíral v komentáři výše. Je to nesmysl. Když se podívám na filmové charakteristiky, tak jsem spokojen. Tým Remeš a spol. je sympatický včetně psí čumáčice ze Slovenska, která zapadla perfektně. Je fajn, že spolu neměli sex hned poté, co si nabídli tykání, což by asi u většiny jiných tvůrců nastalo. A velkou pochvalu uděluji za úvodní titulkovou sekvenci s rozpohybovaným Boschem - ten chlap byl fakt ultramagor. V dobrém smyslu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach mě nezklamal, naservíroval mi hutnou, napínavou a poměrně dost drsnou kriminální sérii... Vyšetřování brutálních vražd je zajímavé, poutavé a obětí neustále přibývá.. Herecký ansámbl sympatický, to ústřední herecké trio - Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer - se mi moc líbilo, za zmínku určitě stojí i hudba, Ondřej Brzobohatý je talent po tatínkovi i od Boha či Matky přírody.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to za náma! Dle mého rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších kousků našeho současného plodného kriminálního pole. Strachův styl vražedných motivů skrze náboženská přesvědčení mě zaujal již v prvních epizodách a celá první série je jedním dokonalým detektivním příběhem, který se nebál obsadit nenasytnou smrtku do hlavních rolí. Až jsem se místy divil, zda není seriál na české poměry morbidní až příliš. Každopádně skvělé obsazení na pozadí drsného, a proto dost poutavého případu. První série - 95%. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • První série se natáčela v těchto lokalitách: Brno, Praha, hrad Boskovice, Doubravník, léčebný ústav Jevíčko, Zoo Brno, Ochoz u Brna, Lom Seč - Rudlice, Blansko, klášter Rajhrad, nádraží Tišnov, Čebín, Dolní Kounice, Fakultní nemocnice Brno, park Lužánky - Brno, Bratislava, vazební věznice Brno, Omice, dálnice D1, Skalice na Slovensku, klášter Znojmo, železniční tunel Olomoučany, větrný mlýn Petrovice, Brněnská přehrada, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Moravské Knínice, Nebovidy, hrad Špilberk, Kuřim. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizodě zazní píseň „Shape of My Heart“ od Stinga. (sator)

Reklama

Reklama